Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

LVÍ KRÁL 2: SIMBŮV PŘÍBĚH dějově završuje trilogii o Lvím králi. Působivý a velkolepý snímek vychází v novém zvláštním vydání. Potkaní se zde Kiara a Kovu, zástupci nejmladší generace vládnoucí lví dynastie. Prožijí spolu "Upendi" - lásku - a pochopitelně také spoustu legrace s oblíbenými Timonem a Pumbou! Kiara, tvrdohlavá dcera Simby, je dědičkou trůnu. Místo vladařských povinností jí ale láká daleko více dobrodružství. Když nebojácně prozkoumává přísně zakázanou Vnější zemi, setká se s rozpustilým mladým Kovu, který se rozhodl vydat se po stopách Scara. Kiara a Kovu se tak spolu snaží najít své místo v "Kruhu života" a poznávají, že jsou jedinou nadějí na usmíření mezi dvěma znesvářenými královstvími. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (160)

eMeMko 

všechny recenze uživatele

Na jedničku to rozhodně nemá, přesto se však jedná o velmi povedený animák. Lví podíl na tom mají samozřejmě postavy známé z prvního dílu. Příběh má hlavu a patu, animace je opět skvělá a hudební stránka kvalitní. Záporáci jsou pořádně odporní, ale zároveň mají charakter, takže je divák ve výsledku chápe. Finální hodnocení. Pokračování kultovní klasiky rozhodně nezklamalo a čtyři hvězdy si zaslouží. ()

avril4234 

všechny recenze uživatele

Viem, že dvojka na jednotku nemá, ale u mňa ju predsalen prekonala. Ja som si obľúbila viac dvojku, pretože milujem príbehy na motív Romea a Julie. Okrem toho, v dvojke sú podľa mňa chytľavejšie pesničky, hlavne We are one, He lives in you a Love will find a way -tie ma dojali viac, než ktorákoľvek z jednotky. Aj Zira mi prišla oveľa sympatickejšia než Scar, ktorého nenávidím. Takisto som si najviac obľúbila Kovuho a Kiaru. Ale inak aj ja považujem jednotku za lepší film, i keď mňa viac oslovila dvojka. ()

Reklama

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Romeo a Julie po africky. Na rozdíl od jiných zbytečných Disney dvojek, je toto plnohodnotný film, který v ničem nezaostává za prvním Lvím králem. Jistěže to kouzlo novoty už je pryč, ale překrásná animace zůstává, příběh drží tempo a hudba stále na jedničku, i když už to není Zimmer. Lví král je sice jenom jeden, ale je třeba vědět, že existuje i dvojka, která kdyby nestála ve stínu legendy, obstála by stále docela dobře jako jedna z nejlepších Disneyovek. Hodně podceňovaný film, u kterého nikdy nepochopím, proč se mu v Disney nevěnovali od počátku jako velkofilmu s plnou propagací a nechali ho spadnout mezi videofilmy. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie Levieho kráľa ma bavilo. Nebol to už level jednotky, ale stále to malo čo ponúknuť a dejovo to bolo v podstate voľným pokračovaním a tvorcovia pekne premostili. Hudba opäť nádherná a vizuálne to bolo na tú dobu spravené unikátne a lákavo. Teším sa z podobných rozprávok, ktoré okrem nielen detského potešenia ponúknu aj nejaký ten odkaz. 75 % ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Lví král 2 se naoko tváří více dětsky, zvířata jsou více antropomorfní, snad kromě těch antilop a brouků. Ovšem z emociálního hlediska jde snad o větší stunt než první díl. Hlavně proto, že se film nesoustřeďuje jen na Simbu. Což není špatně, některé konfrontace a zlověstné pohledy však mohou skutečně nejmenším pěkně pocuchat nervy. Nemluvě o poslední scéně s Nukou. Ale je to skvěle napsané, postavy si zamilujete. Kdyby zde nebyla scénáristická díra se lvy opačného konce zdejšího apartheidu (což vysvětlili v Lion Guard, ale i tak), uvažoval bych i o maximálním hodnocení. Český název je blbost, Simbův charakter však dává smysl víc, než se může zdát. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (13)

  • Lví řev použitý ve filmu je ve skutečnosti řev tygří. Lví řev není tak silný. (Matros)

Reklama

Reklama