Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

LVÍ KRÁL 2: SIMBŮV PŘÍBĚH dějově završuje trilogii o Lvím králi. Působivý a velkolepý snímek vychází v novém zvláštním vydání. Potkaní se zde Kiara a Kovu, zástupci nejmladší generace vládnoucí lví dynastie. Prožijí spolu "Upendi" - lásku - a pochopitelně také spoustu legrace s oblíbenými Timonem a Pumbou! Kiara, tvrdohlavá dcera Simby, je dědičkou trůnu. Místo vladařských povinností jí ale láká daleko více dobrodružství. Když nebojácně prozkoumává přísně zakázanou Vnější zemi, setká se s rozpustilým mladým Kovu, který se rozhodl vydat se po stopách Scara. Kiara a Kovu se tak spolu snaží najít své místo v "Kruhu života" a poznávají, že jsou jedinou nadějí na usmíření mezi dvěma znesvářenými královstvími. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (159)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Štyri roky po uvedení filmu "Leví Kráľ", prichádzajú ľudia z Walt Disney Pictures s jeho pokračovaním. Tento fakt u mňa nezohral žiadnu úlohu. Pretože prvú časť som si pozrel včera a túto druhú práve dnes. S kľudom by som sem mohol skopírovať komentár, ktorý som napísal ku jednotke. Pekné animácie, rodinný príbeh, poučenie, zábava... no a zasa tie nepodarené prerábky originálnych piesní. Omnoho radšej by som pri spievaných scénach uvítal titulky. Keď to zhrniem, tak som sa v podstate bavil rovnako ako pri jedničke. *** ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí prvního Lvího krále by mě nenapadlo, že budu na ten nejapný kýč vzpomínat s dojetím. Ale pokračování s novou generací, s nímž přišli noví autoři, je kýč tak obludný, že vzpomínám. Navíc to nejobludnější je zde realizováno skrze zprzněnou postavu opičáka-šamana Rafikiho, která jediná měla v prvém díle nějakou úroveň. Hvězdička opět pro Kiaru Johanku. ()

Reklama

eMeMko 

všechny recenze uživatele

Na jedničku to rozhodně nemá, přesto se však jedná o velmi povedený animák. Lví podíl na tom mají samozřejmě postavy známé z prvního dílu. Příběh má hlavu a patu, animace je opět skvělá a hudební stránka kvalitní. Záporáci jsou pořádně odporní, ale zároveň mají charakter, takže je divák ve výsledku chápe. Finální hodnocení. Pokračování kultovní klasiky rozhodně nezklamalo a čtyři hvězdy si zaslouží. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Technicky je to takmer na rovnakej kvalitatívnej úrovni a tak to nepôsobí ako videopožičovňový lacný animák, ale ako niečo, čo by uspelo a zapôsobilo ( v tej dobe ) aj v kinách. Príbeh je ale jedno klbko klišé, ktorého kritiku ale treba brať s určitou rezervou. Tu nešlo o to zaujať drsných kritikov, ale hlavne divácku obec a to hneď tú, ešte obávanejšiu, decká. ()

MP17 

všechny recenze uživatele

Místo lvího Hamleta tu máme Romea & Julii, opět v podání největších afrických kočkovitých šelem. V mých očích je dvojka minimálně stejně kvalitní jako první díl, dokonce bych řekl, že jsou zde ještě lépe rozvinuty a diváku lépe představeny charaktery jednotlivých postav. Písně jsou velmi podařené a zejména ty "píšťalkové" jen tak lehce z hlavy nevyženete! ()

Galerie (55)

Zajímavosti (13)

  • Simbova dcera se původně jmenovala Aisha, nicméně Disney její jméno změnil poté, co zjistil, že stejně se jmenuje žlutá strážkyně ze seriálu Strážci vesmíru. (HappySmile)
  • Úvodní píseň "He Lives In You" zazněla také v broadwayské verzi prvního Lvího krále. (HappySmile)

Reklama

Reklama