Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

LVÍ KRÁL 2: SIMBŮV PŘÍBĚH dějově završuje trilogii o Lvím králi. Působivý a velkolepý snímek vychází v novém zvláštním vydání. Potkaní se zde Kiara a Kovu, zástupci nejmladší generace vládnoucí lví dynastie. Prožijí spolu "Upendi" - lásku - a pochopitelně také spoustu legrace s oblíbenými Timonem a Pumbou! Kiara, tvrdohlavá dcera Simby, je dědičkou trůnu. Místo vladařských povinností jí ale láká daleko více dobrodružství. Když nebojácně prozkoumává přísně zakázanou Vnější zemi, setká se s rozpustilým mladým Kovu, který se rozhodl vydat se po stopách Scara. Kiara a Kovu se tak spolu snaží najít své místo v "Kruhu života" a poznávají, že jsou jedinou nadějí na usmíření mezi dvěma znesvářenými královstvími. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (159)

sibskyn 

všechny recenze uživatele

Pro mě je to nejoblíbenější animák. Možná se ptáte proč? Vždyť je to obyčejný animák od Disney. A proč není tvůj oblíbený animák jednička? Vždyť je přece více oceňována a lépe hodnocena. Ano máte pravdu. Krásně zpracování prvnímu dílu neodpírám, ale nebavil jsem se u něho až tak moc(i když je to pěkné dílo). Dobře i animace je podstatě lepší v jedničce. ALE! Miluji ty ten soundtrack a dokáže ve mě proudit nějaké city. Samozřejmě to nesmíte poslouchat český dabing. Hned jak film začíná a začíná hrát hudba a do toho ten obraz, tak jen sedím a jsem naprosto v tranzu. A scéna kdy je Kovu vyhnán, tak v tý chvíli cítím ten smutek s ním, všechno tady začíná a končí s nádhernou hudbu, jejíž texty jsou už uložené v mých vzpomínkách. Takže podívejte se na to v originále nebo i němčině a třeba budete mít z toho takové pocity jako mám já. A mám k tomu ještě jednu vzpomínku. Při moji návštěvu v Hamburku(který má Broadway muzikál a hrají Lvího krále, sice v němčině, ale i tak je to krásně), jsem musel tohle navštívit, sice je to děj z Jedničky a i hudba, ale jedna píseň je ze dvojky a to je He lives in you. A to bylo naprosto nelepší píseň co tam zazněla a mě pobíhal takový malý, pěkný mráz po zádech. Jestli budete mít někdy cestu do Německa nebo do USA, tak tohle musíte vidět. ()

avril4234 

všechny recenze uživatele

Viem, že dvojka na jednotku nemá, ale u mňa ju predsalen prekonala. Ja som si obľúbila viac dvojku, pretože milujem príbehy na motív Romea a Julie. Okrem toho, v dvojke sú podľa mňa chytľavejšie pesničky, hlavne We are one, He lives in you a Love will find a way -tie ma dojali viac, než ktorákoľvek z jednotky. Aj Zira mi prišla oveľa sympatickejšia než Scar, ktorého nenávidím. Takisto som si najviac obľúbila Kovuho a Kiaru. Ale inak aj ja považujem jednotku za lepší film, i keď mňa viac oslovila dvojka. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Pravý opak toho, jak zbytečně někdy mohou působit sequely klasických disneyovek. Žádné náhledy do dětství hlavních hrdinů ani rozmazávání legendárního happyendu. Simbův příběh vypráví osudy nové generace a jestli byl původní Lví král dětským Hamletem, sahá druhý díl po Romeovi a Julii. I s odstupem času navíc legendárnímu animáku nedělá jakoukoli ostudu a naopak jeho příběh dokonale doplňuje. ()

anli 

všechny recenze uživatele

Pokracovani jedne z nejlepsich disneyovek,ktere dopadlo jeste celkem dobre.Proste se pokracovani delat musi,aby se nejaka koruna vydelala,ze?Vetsinou je to velmi smutne sledovat,co z puvodniho filmu vzniklo.Tady se jeste celkem podarilo uchovat atmosferu a pribeh,ktery doplnuji pomerne slusne pisnicky.Ovsem ze kvalita poklesla,a to pomerne podstratne je videt,jak v mnohem slabsim pribehu,tak i v nenapaditosti a nevtipnosti deje.Nastesti par dobrych pisnicek a scen film trochu zachranuje,stejne jako tradicne kvalitni disneyovska animace.Takze davam lvich 60%. ()

BigBen87CZ 

všechny recenze uživatele

Z nostalgie k jedničce jednu hvězdičku přidávám ... Vadí mi zamilování na pohled a jeho obnovení opět jedním pohledem i po letech ... ta jednoduchost mě vážně dostává. Jednu hvězdičku dolů za některé opravdu nepovedené písničky (Upendi) ... jedna nahoru za My Lullaby. Jednu dolů dávám za přehnané "duchovno" které sem podle mě taky nepatří... jelikož sem vycházel z mého hodnocení jedničky (5*) ... vychází mi 4* a 80% ... ovšem opět pouze jen v angličtině ... v čj se opět jedná o brak ... ()

Galerie (55)

Zajímavosti (13)

  • Lví řev použitý ve filmu je ve skutečnosti řev tygří. Lví řev není tak silný. (Matros)
  • První díl byl založen na Hamletovi, toto pokračování v sobě zase nese znaky jiné Shakespearovy hry Romeo a Julie. (HappySmile)

Reklama

Reklama