Reklama

Reklama

Trávníkář

  • Česko Sekač trávy (neoficiální název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Obyčejný muž se promění v génia. Do života slabomyslného Joba zasáhne Pierce Brosnan jako doktor Angelo, který na tomto retardovaném zahradníkovi provádí své experimenty. Ve své laboratoři se mu snaží zvýšit inteligenci pomocí speciálních počítačových her a drog ovlivňujících mozek. Jenže Angelo dá Jobovi omylem sérum zvyšující agresivitu. Prostoduchý tvor se tak mění v děsivého anděla zkázy a tento výlet do virtuální relaity znenadání nabírá nebezpečný směr... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

mchnk 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý a předpovídající film o spojení lidské mysli a virtuální techniky. Téma, které je dnes možná bližší než se zdá, protože propojení nehmatatelného světa, jakým určitě internet je, s lidským mozkem, který se stále vyvíjí, je v současnosti nebezpečný problém. Čím dál tím mladší lidé jsou uživatelé tohoto nehmatatelného světa, kde si můžeme poslouchat hudbu, koukat na film, aniž bychom cokoli drželi v ruce a museli k tomu mít ještě další přehrávací přístroj. I když se tento film týká hlavně her, ta myšlenka zůstává stejná. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tento americký sci-fi horror je inšpirovaný krátkou poviedkou, ktorá je súčasťou zbierky "Nočná smena". Táto kolekcia poviedok vyšla v roku 1978. Jej autorom je spisovateľ Stephen Edwin King. V roku 1992 natočil režisér Brett Leonard filmovú adaptáciu titulu "Trávnikár". Jeho rovnomenný snímok sa literárnej predlohy pridržiava len okrajovo. Leonard svojsky rozvynul Kingovou myšlienku o nebezpečenstve umelej inteligencie a virtuálneho sveta. Na svoju dobu sa v tomto filme objavili prvotriedne počítačové animácie. *** ()

Reklama

BlackTom 

všechny recenze uživatele

Atmosferické, zaujímavé a omnoho zábavnejšie než o 10 rokov starší Tron. Jeff Fahey je tu vynikajúci, aj keď mi už začal liezť na nervy, keď vymenil "rozcuchané" háro a monterky za gay-trvalú a obtiahnuté džínsy. Pierce Brosnan s náušničkou v uchu a cigaretou v ruke je sympatickejší ako kedykoľvek predtým. Pred pár rokmi by to bolo za *****, nedávno som si to pozrel znovu a musím uznať, že silné kvality to má doteraz. A preboha, neočakávajte nič v štýle otrasnej Kingovej poviedky. Tú jeho snahu za odstránenie mena v úvodných titulkoch vôbec nechápem, mal by byť chudák ešte rád... ()

VerteX 

všechny recenze uživatele

Kdybych film neviděl nedávno podruhé, dal bych nejvyšší hodnocení. V roce 1992, kdy byl film natočen, byly digitální efekty jednou z jeho silných stránek, dnes už vám připomínají spíše levné počítačové hry. Ale hlavní myšlenka filmu, přerod mentálně retardovaného Jeffa Faheyho (nic proti :-) na počítačového génia, je nápad, který musím ocenit. Druhá půlka filmu má poměrně rychlý spád a člověk skoro nestíhá. Jenom doufám, že se jednou nerozezní telefony v našem domě... ()

FIBO 

všechny recenze uživatele

Na svou dobu hodně zajímavej snímek, některé prvky jsou samozřejmě "blbosti", ale jinak i dnes vcelku dobrá podívaná. Velmi dobře ztvárněnej "vzrůst" Joba a dobré vedlejší postavy (maník u pumpy se šátkem a brejlema). Dobře ztvárněná hudba. Ve finalé - nadprůměr, ať si kdo chce, říká co chce :) Jen škoda, že tomuto filmu částečně škodí jeho pokračování, ktere je na opravdu katastrofální úrovni. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (7)

  • Dálkově ovládaná sekačka na trávu byla vyrobena speciálně pro tento film. (hladass)
  • Jobeovy vlasy měly být původně červené. Protože však nevypadaly příliš realisticky, byl po později změněny na plavé. (hladass)
  • Stephen King zažaloval výrobce filmu a požadoval, aby bylo jeho jméno odstraněno z titulků. Jediné, co má film a jeho povídka společné, je fráze, ve které policista říká, že chybějící kus mrtvoly je v ptačí vaničce. (hladass)

Reklama

Reklama