Reklama

Reklama

Trávníkář

  • Česko Sekač trávy (neoficiální název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Obyčejný muž se promění v génia. Do života slabomyslného Joba zasáhne Pierce Brosnan jako doktor Angelo, který na tomto retardovaném zahradníkovi provádí své experimenty. Ve své laboratoři se mu snaží zvýšit inteligenci pomocí speciálních počítačových her a drog ovlivňujících mozek. Jenže Angelo dá Jobovi omylem sérum zvyšující agresivitu. Prostoduchý tvor se tak mění v děsivého anděla zkázy a tento výlet do virtuální relaity znenadání nabírá nebezpečný směr... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

Morloth 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelná, a poměrně nudná - ze začátku, hovadina, při jejímž sledování se člověk nemůže ubránit myšlence, že natočit to s vysokým rozpočtem a současnými triky, byla by to velmi zajímavá podívaná. Přes neuvěřitelně zdlouhavý rozjezd, jenž měl asi zachycovat psychologickou proměnu, se dostáváme k hlavní části filmu, ve které se objeví pár mrtvolek a kopa virtuální reality. V tu chvíli snímek celkem baví. Navíc Brosnan a Fathey film vcelku táhnou. Tak proč ne? Vždyť jako bonus vám film nabídne naprosto pošahaný nápad, který se v něm propírá naprosto vážně. ()

ad-k 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem žil v domnění, že za titulem tohoto filmu naleznu na cestu se vydávajícího Alvina Straighta na zahradní sekačce. Už ani nevím proč, někde se mi to pomotalo. Dnes vím, že Alvin Straight tady nevystupuje a že Trávníkář je mnohem méně zajímavý snímek než Lynchův tklivý opus. Nijak mě to nepotěšilo. A já chci potěchu filmového srdce. 40% ()

Reklama

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Tomuto filmu som sa strasne dlho vyhybal a nakoniec som mu dal sancu na pozretie a dobre som urobil. Najprv som som si myslel, ze to bude nejaka sci-fi splatanina s predpotopnou, pocitacovou grafikou, ale mylil som sa. Aj ked ta pocitacova grafika v tom virtualnom svete je v tejto dobe uz skor na smiech:) Najviac zo vsetkeho ma uputal dej filmu a jeho samotny vyvin do zaverecneho finale bol pekne vymysleny. Film ma dobry spad a skoro vsetko je to zahrane do dokonalosti. K lepsiemu hodnoteniu mi tam chybalo troska viac adrenalinu a aj tych napinavejsich scen mohlo byt viacej a lepsie prepracovanejsie, aby to este malo lepsi efekt na moj vkus. ()

Ashnobe 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý film, poměrně dlouhou dobu mi trvalo než jsem zavadil o nosič s ním. Triky se dost dobře hodnotit nedají po 15 letech od vydání, takže jsem se zaměřil na příběh a nápaditost. Nápad je velice originální, herecké výkony mi přijdou slušné a příběh je parádně vygradovaný, když postupně během filmu jsme svědky proměny Jeffa Faheyho. Určitě více než průměrný film - pro mě lepší 3*. ()

spikey1 

všechny recenze uživatele

S videotrhem devadesátých let, se i do videotéky mého strýce dostal tenhle skvost. jasně mi připoměl a v podstatě je to takový o deset let novější Tron, jen se virtuální reality chytá zase trochu jiným způsobem. Tenkrát v devadesátkách mi tenhle kousek přišel strašně misteriozní, to že by dokázal hlavní pseudo-hrdina zvyšovat svojí inteligenci, byla v podstatě i Matrixovská myšlenka. Samozřejmě že dnešním trikům již nelze konkurovat, ale v devadesátých letech to byl vrchol počítačové grafiky. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (7)

  • Dálkově ovládaná sekačka na trávu byla vyrobena speciálně pro tento film. (hladass)
  • Vytvořit osm minut počítačem vygenerovaných triků, které byly ve filmu použity, zabralo sedmi lidem osm měsíců a stálo to 500 000 amerických dolarů. (hladass)
  • Stephen King zažaloval výrobce filmu a požadoval, aby bylo jeho jméno odstraněno z titulků. Jediné, co má film a jeho povídka společné, je fráze, ve které policista říká, že chybějící kus mrtvoly je v ptačí vaničce. (hladass)

Reklama

Reklama