Reklama

Reklama

Trávníkář

  • Česko Sekač trávy (neoficiální název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Obyčejný muž se promění v génia. Do života slabomyslného Joba zasáhne Pierce Brosnan jako doktor Angelo, který na tomto retardovaném zahradníkovi provádí své experimenty. Ve své laboratoři se mu snaží zvýšit inteligenci pomocí speciálních počítačových her a drog ovlivňujících mozek. Jenže Angelo dá Jobovi omylem sérum zvyšující agresivitu. Prostoduchý tvor se tak mění v děsivého anděla zkázy a tento výlet do virtuální relaity znenadání nabírá nebezpečný směr... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Film s myšlenkou, který trochu předběhl dobu a dneska by možná při lepším využití potenciálu a nějakým tím dobrým režisérem patřil mezi to lepší z okolí pc a kyberkultůry. Pierce Brosnan a Jeff Fahey se snaží, ale nezachraňují nic a Trávníkář je průměrný film. Přesto vše může jeho DC být velmi zajímavý, protože 33 minut navíc mohou nabídnout hodně nového. PS: konec velmi velmi potěší :) ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Na 92. rok je to trocha sklamanie. A to nielen z hľadiska lacných efektov, ale aj kvôli priemerným hercom, nevyváženej zápletke, logike konaní postáv a slabšej atmosfére. Ak by tvorcovia išli skôr do rodinného žánru, mohlo to dopadnúť lepšie, ale ako akčný sci-fi triler to nemá grády, ani na začiatku, ani na konci. Aspoň že akcie je tu dosť a autori sa celkom pohrali s nejakými tými hi-tech hračičkami. Inak priemer ako vyšitý. ()

Reklama

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Musím brát ohledy na to, že byl film natočený v roce 1992. Proto nebudu posuzovat efekty ... Co se týče děje filmu, nápad je to sice dobrý, ale nudila jsem se. Celkově mě film nebavil, vlastně jsem si užila jen scénu s Dougem. Pro něj je hvězdička. Tento film mě stačí shlédnout jen jednou ... Víckrát už bych si ho nepustila ... ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Tomuto filmu som sa strasne dlho vyhybal a nakoniec som mu dal sancu na pozretie a dobre som urobil. Najprv som som si myslel, ze to bude nejaka sci-fi splatanina s predpotopnou, pocitacovou grafikou, ale mylil som sa. Aj ked ta pocitacova grafika v tom virtualnom svete je v tejto dobe uz skor na smiech:) Najviac zo vsetkeho ma uputal dej filmu a jeho samotny vyvin do zaverecneho finale bol pekne vymysleny. Film ma dobry spad a skoro vsetko je to zahrane do dokonalosti. K lepsiemu hodnoteniu mi tam chybalo troska viac adrenalinu a aj tych napinavejsich scen mohlo byt viacej a lepsie prepracovanejsie, aby to este malo lepsi efekt na moj vkus. ()

Vercinix 

všechny recenze uživatele

Pět hvězdiček dávám za strhující myšlenku a jak zde bylo už i řečeno strhující konec!Neo z Matrixu a Trávníkář jako Kiberkristus mají až nápadně podobné rysy nemyslíte:-)?Myšlenaka (ač již otřepaná, tak přec čímsi inovovaná a dráždivá) a závěrečná scéna, kdy hlavní hrdina hledá zadní vrátka pro úník ze svého kibervězení, mě naprosto ohromily! Takže tento snímek určitě shlédněte! PS: A pozor na telefony:-) ()

Galerie (31)

Zajímavosti (7)

  • Vytvořit osm minut počítačem vygenerovaných triků, které byly ve filmu použity, zabralo sedmi lidem osm měsíců a stálo to 500 000 amerických dolarů. (hladass)
  • Jobeovy vlasy měly být původně červené. Protože však nevypadaly příliš realisticky, byl po později změněny na plavé. (hladass)
  • Stephen King zažaloval výrobce filmu a požadoval, aby bylo jeho jméno odstraněno z titulků. Jediné, co má film a jeho povídka společné, je fráze, ve které policista říká, že chybějící kus mrtvoly je v ptačí vaničce. (hladass)

Reklama

Reklama