Reklama

Reklama

Trávníkář

  • Česko Sekač trávy (neoficiální název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Obyčejný muž se promění v génia. Do života slabomyslného Joba zasáhne Pierce Brosnan jako doktor Angelo, který na tomto retardovaném zahradníkovi provádí své experimenty. Ve své laboratoři se mu snaží zvýšit inteligenci pomocí speciálních počítačových her a drog ovlivňujících mozek. Jenže Angelo dá Jobovi omylem sérum zvyšující agresivitu. Prostoduchý tvor se tak mění v děsivého anděla zkázy a tento výlet do virtuální relaity znenadání nabírá nebezpečný směr... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

Gumby 

všechny recenze uživatele

Dobře, viděl jsem to naposledy před dvaceti lety, takže bych to asi, dokud to neuvidim znovu, komentovat vůbec neměl. Ale zas, proč bych se na to měl dívat znovu? Proč bych si měl nějak upravovat ten dojem, kterej jsem z toho tenkrát, v nejlepším věku jedenácti a půl let, měl. Kdy jsem si byl naprosto jistej, že v roce 1996 budou mít všichni virtuální realitu doma, na amize určitě, přesně s takhle soží grafikou..And it´s amazing, with the blink of an eye, you finally see the light :) ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Sice se nejedna o kdovijaky veledilo, ale aspon to je svizny a pohodovy becko. Ale rozhodne to neni horor, to fakt ne. Vetsinu filmu tahne Jeff Fahey, kterej sice nepredvadi nic extra, ale jeho postava je verohodna. Pierce Brosnan si odkecal ten svuj prumer. Co se tyce triku, tak to bylo neco otresnyho, to snad i v Tronu byly lepsi triky. Ale i kdyz je film misty dost stereotypni a misty na me slo spani, tak jsem se vetsinu casu dobre bavil. Slabsi 4*. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Profesoru Lawrenci Angelovi (Pierce Brosnan) je po posledním neúspěchu zrušen jeho výzkum lidského vědomí. Pokusy se šimpanzi nedopadly dobře, a zároveň se zvýšením inteligence došlo i ke zvýšení agresivity lidoopů. Dr. Angelo si ale brzy najde jiný objekt pro své pokusy - mentálně zaostalého zahradníka ze sousedství, Joba. Za pomoci virtuální reality se mu podaří navýšit zahradníkovu inteligenci daleko nad rámec inteligence ostatních lidí... Pamatuju si, že když jsem film viděl před mnoha lety poprvé, že se mi hrozně líbily scény virtuální reality, a nemohl se dočkat až technologie poskočí tak, že se podobná zařízení dostanou i k normálním lidem. Vývoj vědy a virtuální reality šel trochu jiným směrem (kinnect, google glass), ale třeba se někdy zase k virtuální realitě vrátíme. Ale zpátky k filmu - proti onomu využití virtuální reality mi zbytek filmu přišel až zoufale nudný a předvídatelný. Job se z retardovaného mladíka stane superinteligentní bytostí, pak se mu dostane trochu séra agresivity, a on se rozhodne zničit celý svět. Jak zoufale originální. Ale co už - film je hlavně o té virtuální realitě, a takovej konec, kdy se Job snaží najít zadní dvířka je skoro dokonalý. Když se to tak nějak posčítá dohromady, tak mi vychází čistej průměr.. ()

JM87 

všechny recenze uživatele

Hele... tohle není zas tak špatný, je to béčko, občas se to tváří jako dost pitomý béčko, ale jindy je to fakt zajímavý. Všechno s tou vědou je sice trošku demagogický, ale i od toho je sci-fi a film, né? Člověk si prostě občas musí pomoct, aby tomu uvěřil. Hodně se mi líbila ta roztomilost celkové atmosféry. Jinak, jak nemám rád Carryho, tak sem by se podle mě hodil ještě jako lepší vyšinutej magor než je Fahey. Škoda, kdyby se to pojalo lehounce víc jako komedie a dal se tam Carry, tak to mohl být vážně moc dobrej film. Takle není špatnej, ani Fahey ne, ale mohlo to být lepší. ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Musím brát ohledy na to, že byl film natočený v roce 1992. Proto nebudu posuzovat efekty ... Co se týče děje filmu, nápad je to sice dobrý, ale nudila jsem se. Celkově mě film nebavil, vlastně jsem si užila jen scénu s Dougem. Pro něj je hvězdička. Tento film mě stačí shlédnout jen jednou ... Víckrát už bych si ho nepustila ... ()

Galerie (31)

Zajímavosti (7)

  • Vytvořit osm minut počítačem vygenerovaných triků, které byly ve filmu použity, zabralo sedmi lidem osm měsíců a stálo to 500 000 amerických dolarů. (hladass)
  • Stephen King zažaloval výrobce filmu a požadoval, aby bylo jeho jméno odstraněno z titulků. Jediné, co má film a jeho povídka společné, je fráze, ve které policista říká, že chybějící kus mrtvoly je v ptačí vaničce. (hladass)
  • Jobeovy vlasy měly být původně červené. Protože však nevypadaly příliš realisticky, byl po později změněny na plavé. (hladass)

Reklama

Reklama