Reklama

Reklama

Trávníkář

  • Česko Sekač trávy (neoficiální název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Obyčejný muž se promění v génia. Do života slabomyslného Joba zasáhne Pierce Brosnan jako doktor Angelo, který na tomto retardovaném zahradníkovi provádí své experimenty. Ve své laboratoři se mu snaží zvýšit inteligenci pomocí speciálních počítačových her a drog ovlivňujících mozek. Jenže Angelo dá Jobovi omylem sérum zvyšující agresivitu. Prostoduchý tvor se tak mění v děsivého anděla zkázy a tento výlet do virtuální relaity znenadání nabírá nebezpečný směr... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tento americký sci-fi horror je inšpirovaný krátkou poviedkou, ktorá je súčasťou zbierky "Nočná smena". Táto kolekcia poviedok vyšla v roku 1978. Jej autorom je spisovateľ Stephen Edwin King. V roku 1992 natočil režisér Brett Leonard filmovú adaptáciu titulu "Trávnikár". Jeho rovnomenný snímok sa literárnej predlohy pridržiava len okrajovo. Leonard svojsky rozvynul Kingovou myšlienku o nebezpečenstve umelej inteligencie a virtuálneho sveta. Na svoju dobu sa v tomto filme objavili prvotriedne počítačové animácie. *** ()

spikey1 

všechny recenze uživatele

S videotrhem devadesátých let, se i do videotéky mého strýce dostal tenhle skvost. jasně mi připoměl a v podstatě je to takový o deset let novější Tron, jen se virtuální reality chytá zase trochu jiným způsobem. Tenkrát v devadesátkách mi tenhle kousek přišel strašně misteriozní, to že by dokázal hlavní pseudo-hrdina zvyšovat svojí inteligenci, byla v podstatě i Matrixovská myšlenka. Samozřejmě že dnešním trikům již nelze konkurovat, ale v devadesátých letech to byl vrchol počítačové grafiky. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Na 92. rok je to trocha sklamanie. A to nielen z hľadiska lacných efektov, ale aj kvôli priemerným hercom, nevyváženej zápletke, logike konaní postáv a slabšej atmosfére. Ak by tvorcovia išli skôr do rodinného žánru, mohlo to dopadnúť lepšie, ale ako akčný sci-fi triler to nemá grády, ani na začiatku, ani na konci. Aspoň že akcie je tu dosť a autori sa celkom pohrali s nejakými tými hi-tech hračičkami. Inak priemer ako vyšitý. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděla tento film poprvé, tak mne rozhodně uchvátil ten nápad a vizualizace. To bylo tak vše, jinak se mi ten film moc nelíbil. Viděno po letech a dojmy zůstavají v podstatě stejné. Jistě, dnes už se animace jeví spíše úsměvnou, ale to neřeším. Prostě scénář a dialogy nevybočují z průměru bez ohledu na domu. Za mne dvě a půl hvězdy. ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Musím brát ohledy na to, že byl film natočený v roce 1992. Proto nebudu posuzovat efekty ... Co se týče děje filmu, nápad je to sice dobrý, ale nudila jsem se. Celkově mě film nebavil, vlastně jsem si užila jen scénu s Dougem. Pro něj je hvězdička. Tento film mě stačí shlédnout jen jednou ... Víckrát už bych si ho nepustila ... ()

Galerie (31)

Zajímavosti (7)

  • Dálkově ovládaná sekačka na trávu byla vyrobena speciálně pro tento film. (hladass)
  • Vytvořit osm minut počítačem vygenerovaných triků, které byly ve filmu použity, zabralo sedmi lidem osm měsíců a stálo to 500 000 amerických dolarů. (hladass)
  • Jobeovy vlasy měly být původně červené. Protože však nevypadaly příliš realisticky, byl po později změněny na plavé. (hladass)

Reklama

Reklama