Reklama

Reklama

Trávníkář

  • Česko Sekač trávy (neoficiální název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Obyčejný muž se promění v génia. Do života slabomyslného Joba zasáhne Pierce Brosnan jako doktor Angelo, který na tomto retardovaném zahradníkovi provádí své experimenty. Ve své laboratoři se mu snaží zvýšit inteligenci pomocí speciálních počítačových her a drog ovlivňujících mozek. Jenže Angelo dá Jobovi omylem sérum zvyšující agresivitu. Prostoduchý tvor se tak mění v děsivého anděla zkázy a tento výlet do virtuální relaity znenadání nabírá nebezpečný směr... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

farfalla 

všechny recenze uživatele

Tento film velmi zestárnul. Ve své době se zabýval novými věcmi, jako informační databáze, internetová síť, virtuální realita a jejich využití. Toto téma bylo nové pro věčšinu diváků a naneštěstí ho tvůrci představili v příliš křiklavých barvách. Při některých scénách jsem měla pocit, jako by byl internet vybudován z neonových trubic. Herci také příliš nepřesvědčují o kvalitě filmu, pokuď to tedy nebyla psychologická stylizace. Pierce Brosnan jako Dr. Lawrence Angelo i Jeff Fahey v roli Jobea Smithe, vylepšeného trávníkáře, jsou dosti prkenní. Chápu Stephena Kinga, který se i soudil s tvůrci filmu, aby jeho jméno nespojovali s filmem, protože nemá skoro nic společného s jeho povídkou, kromě názvu. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Brett Leonard přinesl v té době revoluční film na toto téma, kdy spojil sci-fi s horrorem v němž figuroval virtuální svět a bylo možno být tělem na zemi a myslí v počítačové hře. Na tehdejší dobu skvělé vizuální efekty, jenž zaujaly celý svět. V dnešní době se tomuto dílu jen digitální mágové smějí, ale nemůžou mu upřít, že na tehdejší dobu předvedl asi maximum. Musel pracovat s 10 miliónovým rozpočtem, výsledkem byl trojnásobný zisk.Film byl zpracován podle Kingovy povídky, ale filmové zpracování se jí zcela neřídí. Spíše se jí drží jen velice okrajově. ()

Reklama

Ashnobe 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý film, poměrně dlouhou dobu mi trvalo než jsem zavadil o nosič s ním. Triky se dost dobře hodnotit nedají po 15 letech od vydání, takže jsem se zaměřil na příběh a nápaditost. Nápad je velice originální, herecké výkony mi přijdou slušné a příběh je parádně vygradovaný, když postupně během filmu jsme svědky proměny Jeffa Faheyho. Určitě více než průměrný film - pro mě lepší 3*. ()

JM87 

všechny recenze uživatele

Hele... tohle není zas tak špatný, je to béčko, občas se to tváří jako dost pitomý béčko, ale jindy je to fakt zajímavý. Všechno s tou vědou je sice trošku demagogický, ale i od toho je sci-fi a film, né? Člověk si prostě občas musí pomoct, aby tomu uvěřil. Hodně se mi líbila ta roztomilost celkové atmosféry. Jinak, jak nemám rád Carryho, tak sem by se podle mě hodil ještě jako lepší vyšinutej magor než je Fahey. Škoda, kdyby se to pojalo lehounce víc jako komedie a dal se tam Carry, tak to mohl být vážně moc dobrej film. Takle není špatnej, ani Fahey ne, ale mohlo to být lepší. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděla tento film poprvé, tak mne rozhodně uchvátil ten nápad a vizualizace. To bylo tak vše, jinak se mi ten film moc nelíbil. Viděno po letech a dojmy zůstavají v podstatě stejné. Jistě, dnes už se animace jeví spíše úsměvnou, ale to neřeším. Prostě scénář a dialogy nevybočují z průměru bez ohledu na domu. Za mne dvě a půl hvězdy. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (7)

  • Dálkově ovládaná sekačka na trávu byla vyrobena speciálně pro tento film. (hladass)
  • Vytvořit osm minut počítačem vygenerovaných triků, které byly ve filmu použity, zabralo sedmi lidem osm měsíců a stálo to 500 000 amerických dolarů. (hladass)
  • Stephen King zažaloval výrobce filmu a požadoval, aby bylo jeho jméno odstraněno z titulků. Jediné, co má film a jeho povídka společné, je fráze, ve které policista říká, že chybějící kus mrtvoly je v ptačí vaničce. (hladass)

Reklama

Reklama