Reklama

Reklama

Když se šílený zločinec začne považovat za génia, je čas poslat za ním Jamese Bonda. Pierce Brosnan v hlavní roli britsko-amerického akčního filmu. Tajný agent Jejího Veličenstva James Bond dostane za úkol prověřit aktivity mediálního tiskového magnáta Elliota Carvera. Jeho noviny a televizní stanice totiž s podezřelou hbitostí přinesly zprávu o zkáze britské válečné lodi Devonshire. Ta se z neznámých důvodů ocitla v čínských teritoriálních vodách a potopilo ji pravděpodobně torpédo z čínského bojového letounu. Bond však zjistí, že to byl ve skutečnosti Carver, kdo Devonshire poslal ke dnu. Jednak tím získal atraktivní materiál pro nejnovější vydání svého deníku Zítřek, jednak z vraku lodi ukradl raketu s jadernou hlavicí. Ze své lodi, která je pro radary neviditelná, hodlá střelu vyslat na Peking, aby vyvolal konflikt Číny a Británie a následnou globální válku. A hlavně aby pak rozšířil své mediální impérium po celé planetě. James Bond a jeho čínský protějšek, půvabná agentka Wai Lin, však ještě neřekli své poslední slovo... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu

Recenze (444)

sharky 

všechny recenze uživatele

První polovina tohoto filmu má překvapivě blízko k Flemingovi, mám sice radši vtipnější, exotičtější bondovky ve velkém stylu, ale klidně bych na tuhle hru přistoupil, kdyby tu nebyla závěrečná půlhodina na neviditelné lodi jako vystřižená z filmů s Arnoldem. Jenže James Bond není Terminátor, pane Fiersteine! Scénář se zbytečně přepisoval během natáčení, původní verze byla mnohem lepší. Ale velkým kladem filmu je nezapomenutelný Johnathan Pryce coby magnát Carver, který se vrací svým výkonem do nejlepších Goldfingerovských tradic. (BTW taky vám Carver tak připomíná Vladimíra Železného?) EDIT: Po zhlednutí vystiřižených scén překvapeně zjišťuju, že film zničil v první řadě režisér, který z něj všechny dobré scény vystřihal, s nimi to mohlo být o několik tříd lepší. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

S radostí mohu oznámit, že Zítřek nikdy neumírá je nejlepší Bondovkou pro vaše oči; ne, tohle je jen mé zbožné přání. Pierce Brosnan mi v roli Jamese Bonda přijde přjemným zpestřením oproti přechozím představitelům a i Michelle Yeohová v roli Bond girl je příjemná pro oči. Teri Hatcherová, která se zde také objeví v roli milenky Jamese Bonda je k nakousnutí (když zapomenu na její roli v Supermanovi). Jonathan Pryce, tentokráte v roli záporáka je také dobrý, ale ne zase tak dobrý jako v Roninovi. Tohle herecké obsazení filmu určitě prospívá, ale akce, která je zde nutností, je příliš těžkopádná. A to je největší zápor filmu. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Musím férově přiznat,že i když mi Piers Brosnan nijak nevadí,o jeho Bondovi se to říct nedá,pořád na mě působí spíše jako komik než jako agent a scénář mu bohužel vychází vstříc až příliš ochotně.Hlavního padoucha si zahrál Jonathan Pryce a musím říct,že i jeho si pamatuji v lepších rolích,například v Brazilu byl nezapomenutelný,ale to byla jiná liga. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Poté, co Zlatým okem chytil Bond druhý dech, ho zase rychle začíná ztrácet. Zítřek nikdy neumírá není apriori špatná bondovka, jen je to prostě jen další vyrobený sériový kus. Ve spoustě případech již jen vykrádá starší bondovky, nepřináší vůbec nic nového. Je to prostě bondovka, ale ničím extra zajímavá. Potěšující je akorát angažmá Michelle Yeoh, která to alespoň nějak zachraňuje a dělá tuto bondovku něčím zajímavou. NA její rychlé nohy se jen tak nezapomíná a navíc, docela to tady Brosnanovi nandává. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Už v tomto díle Bond ukazuje, kam vede jeho nová éra s Piercem Brosnanem. Nesmrtelný elegán, který má vždy v rukávě drobnost, kterou změní chod dějin, je už příliš nad věcí. Technologie přichází Bondovi nejen pomáhat, ale taky se ho snaží táhnout dopředu a to je podle mě chyba. Alespoň něco málo "ze staré školy" by v Bondovi mělo zůstat jako odkaz nebo za chvíli poletíme opět do vesmíru ... Bond přestává být tím mužem, kterému fandím a těším se, kterou z žen dostane do postele tentokrát a jak krásně bude natočené její tělo v jemném romantickém světle. Přesto není Zítřek nikdy neumírá špatná bondovka, jen neustále klesání s kvalitou a zvyšování počtu technologických vychytávek skoro až absurdního smyslu těmto filmům škodá. ()

Galerie (172)

Zajímavosti (60)

  • Během honičky v Hongkongu pronásledující helikoptéra několikrát visí s „nosem“ dolů na místě, nebo letí jen pomalu, aby někoho rozsekala vrtulí - což není možné, protože každý vrtulník náklonem směrem dopředu zrychluje. (Stejšn)
  • V závěru boje je čínská agentka Wai Lin (Michelle Yeoh), svázaná řetězem, shozena do vody a Bond (Pierce Brosnan) pokračuje v boji, zatímco Lin bezmocně visí. Nakonec Bond skočí do vody za ní, načež lod exploduje a je zničena. Nicméně je vidět, že agentka i nadále visí... byť vlastně nemá na čem. (pjotri)
  • V úvodní scéně vidíme (těsně před začátkem titulků), jak odlétajícímu letounu L-39 Albatros, pilotovanému Bondem (Pierce Brosnan), vytryskne proti kameře z trysky plamen forsáže. Jenže tento podzvukový letoun přídavné spalování nemá. (Stejšn)

Související novinky

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

17.05.2016

Držitel cen Grammy a Emmy, britský skladatel David Arnold, chystá na neděli 5. června svůj první koncert v České republice. Autor hudby k velkofilmům Hvězdná brána, Den nezávislosti, Casino Royale a… (více)

Reklama

Reklama