Reklama

Reklama

Obsahy(1)

King David, tvrdý a charsmatický drogový král, se vrací do svého rodného města, kde místo očekávaného spasení najde pouze kruté násilí a zločin. Poslední okamžiky svého života stráví se ctižádostivým novinářem Paulem, kterému vypráví o svých zločinech a jejich následcích. Předává Paulovi kazetu, na níž je zaznamenán jeho život. Díky tomu zůstane Paulův život navždy ovlivněn... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

rublik05 

všechny recenze uživatele

Spíš než drsný thriller na mě Neumírej sám působil jako taková laciná "noir" kriminálka z černošského gangsterského prostředí. Námět není vůbec zlý, nicméně je strašně špatně zpracován, díky neexistující gradaci, nízké poutavosti a nulovému napětí jsem se docela intenzivně nudil, scénář působí dost zmateně, závěr mě vyloženě zklamal. Z herců jako jediný ujde DMX, zbytek nemá šanci nějak zapůsobit. Akční scény jsem si díky roztřesené kameře neměl šanci užít, atmosférou snímek nestrhne. Když se nad tím tak zamyslím, tak rapový soundtrack mě vyloženě vysíral, fetující černoši zrovna tak, erotické scény naprosto o ničem a zbytečné, no zkrátka film úplně o ničem. Temná, ale velmi špatná rádoby gangterka. 1/10. ()

pirate 

všechny recenze uživatele

Celý film tam jeden černoch (to není naznačení rasismu) vypráví, co provedl a jaké udělal chyby. Do toho se občas připlete někdo, kdo po něm jde a David Arquette se dozvídá znepokojivé věci o identitě muže, na kterého narazil před jeho smrtí. Na konci se něco málo dozvíme, něco se zakončí a film je pryč. Jako možná mírně (opravdu hodně málo) krimi životopis bych to ještě spolkl, ale i tak mě vůbec nebavil. ()

Reklama

Marsik 

všechny recenze uživatele

Pouze z nostalgie jsem se k tomuto gangsta filmu znovu dostal. Před těmi více než devíti lety jsem to sjel v krátké době víckrát. Bylo to něco nového a tenkrát bych určité dal min. 80%. Dnes musím toto krimi ohodnotit objektivně nižším hodnocením. První třetina dost nuda, kdy máte téměř chuť to vypnout. Když tomu dáte šanci, nakonec zjistíte, že to tak hrozne nebylo. Osudy postav se protínají a vás zajímá, jak to dopadne. Vyprávění DMX na kazetách mě poměrně vtáhlo a závěr taky docela ušel. Škoda té první třetiny, 4 hvězdy bych nejspíš udělil. Takhle je to jenom za tři. 60% ()

koza3 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení! Začínalo to jako průměrné béčko a čekal jsem, že King David bude klasický ublížený klaďas s pohnutou minulostí, ale on byl normální svině, která uvěřila na karmu až příliš pozdě. Flashbacky minulosti z LA stály za to a parádně zpestřily příběh. Byla to černošká báje o fetu s jedním bělochem a stálo to za to. ()

JohnnyB. 

všechny recenze uživatele

Ehm, docela děs. A hlavní příčinou toho je postava hlavního hrdiny, kterou ztvárnil rapper BMX. Je to "tvrďák", který si vede deníček v podobě kazetových pásek, které vozí pohozené v autě. No asi je to u drogových dealerů běžné. Jeho rádoby drsňácké hlášky jsou vrcholem trapnosti. Dostalo mě například, jak matce své přítelkyně mlžil, co dělá, takovým způsobem, že to, že prodává drogy by poznalo i nemluvně, které o drogách nemá ani páru. Další věc, kterou jsem nepobral bylo, co na postavu Arquetta zapůsobilo tak, že rozhlašoval, že King D. (opět jsme u trapnosti), kterého potkal tak na 10 minut, v sobě měl něco královského. Maximálně tak sedlčanský hermelín, protože jinak to byl pěký ko*ot, který by udělal líp, kdyby se nechal oddělat ještě před příletem do Cali. No a o závěru raději psát ani nebudu neboť bych se opět dostal k slovu trapný. Suma sumárum povinnost shlédnout mají pouze všichni coolgangstanigga puberťáci s hadrama velikosti XXXXL a kšiltovkou na bok.. Bude se vám to líbit homiez! ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama