Reklama

Reklama

Bez východiska

  • USA No Exit
Trailer 1

VOD (1)

V napínavém thrilleru Bez východiska uvízne mladá žena Darby Thorneová na cestě za nemocnou matkou ve vánici a je nucena zastavit na dálničním odpočívadle se skupinou neznámých lidí. Když v zaparkované dodávce narazí na unesenou dívku, musí bojovat o holý život, aby zjistila, kdo je únosce. (Disney+)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (135)

mzss1 

všechny recenze uživatele

[55%] Stokrát omleté téma v nízkorozpočtovém zpracování, takže nic, co by mohlo nadchnout, ale naopak to není ani nic pohoršujícího. 1/3 mě moc nebrala, poté se to začalo rozjíždět, ale takovým nezáživným způsobem, takže jsem ani nebyl napnut. No aspoň ke konci už to bylo víc napínavé a i se našlo pár zajímavých scén, jako je hřebíkem nastřelená ruka hlavní hrdinky, pár zabití atd. Takže jo, na to 1 vidění je to na zabití času vhodná volba. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

No Exit sice nepřináší žádnou žánrovou revoluci, kdy se v podstatě jedná spíš až o takové lacinější, thrillerové béčko, to ovšem tentokrát ani náhodou neznamená, že by si ho potenciální divák nemohl užít, naopak, kdy třeba já mohu upřímně konstatovat, že po nějakém čase mě nějaký takový jednoduchý, přímočarý filmeček zase potěšil. První polovina tedy sice není zrovna nějaká super jízda, na druhou stranu ale ani nenudí, prostě taková obstojná povinná představovačka a uvedení do zápletky, poté se to nicméně vážně slušně rozjede a závěr je pak opravdu záživná podívaná, kdy se to tam fakt pěkně vymlátí a škoda snad jen toho dost happyendového konce, něco nekompromisnějšího by přeci jen potěšilo ještě víc. K akci jinak dojde též až v oné druhé polovině, každopádně je zábavná a přesvědčivá, poměrně překvapivě působí i nějaké ty emoce a samozřejmě velkým plusem je zimní, zasněžená a mrazivá atmosféra, zásadně zlepšující celkový dojem z celého filmu. Pro postavy a jejich herecké představitele pak platí prakticky to samé, tedy žádná hitparáda to není, zároveň nikdo z nich ale nenudí, jsou zajímavý a rozhodně No Exit neubírají na kvalitě. Celkově se tak tudíž jedná o průměrný thriller, který sice není úplně nutné vidět, zároveň ale ani není vůbec třeba se mu vyhýbat, svá pozitiva jistě má a já osobně se u něj v rámci možností bavil přijatelným způsobem. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Thriller 90´s střihu, který neurazí ani nenadchne. Během zimní bouře je hlavní hrdinka nucená zastavit v izolovaném odpočívadle s dalšími 4 cizími lidmi. Na parkovišti taktéž narazí na unesené dítě a o problém je vystaráno. Mám docela rád thrillery na téma jedno místo, skupina cizinců, někdo něco tají, ale bohužel zde se to provalí až příliš brzy a filmu chybí pořádný zvrat či šokující odhalení, jak to bylo třeba v kultovní Identitě. Herecky mě film příliš nezaujmul, vizuálně je průměrný, k násilí zde dojde minimálně ( chtělo to jednak více postav a rozhodně větší divočinu), ale hřebíčkovačka víceméně potěšila, to se nevídá denně. Na jedno podívání v nudný večer je to relativně OK, ale v žádné žánrové rovině film není dostatečně uspokojivý, aby vyčníval před jemu žánrově podobnými. Příběh 3/5, Akce 2/5, Humor 0/5, Násilí 3/5, Zábavnost 3/5 Hudba 2/5, Vizuál 3/5, Atmosféra 3/5, Napětí 3/5, Emoce 2/5, Herci 3/5. 5.5/10. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Mám rád takovéhle filmy, v jádru sou sice jednoduché, ale umí překvapit a byť tenhle má jednoduchou zápletku, tak co se děje ve filmu, je ve výsledku originální. Máme tady hned několik verzí, co film nabízí, odhal únosce, pak nějaké to nahánění, následuje zabarikádování a pak klasická vybíjená. Herci hrají velice dobře, film má pár solidních zvratů a vyndavání hřebíků......to bylo tedy něco. ()

Avathar 

všechny recenze uživatele

Ako iste, karty to odhalilo až príliš skoro, celé to mohlo byť sofistikovanejšie, jednotlivé motívy (drogová závislosť) rozpracované dôslednejšie a logické lapsusy sa tu tiež nájdu. Ale inak slušná thrillerová práca, napätie funguje, zvraty sú síce trochu lacné, ale potešili a Havana Rose Liu je výborná (na ňu si dám do budúcna bacha, po Bottoms ďalší kvalitný výkon). ()

Zajímavosti (1)

  • Natočeno podle knižní předlohy „No exit“ (v češtině vyšlo pod názvem „Není úniku“) od Taylor Adams. (Jamra)

Reklama

Reklama