Reklama

Reklama

Bez východiska

  • USA No Exit
Trailer 1

VOD (1)

V napínavém thrilleru Bez východiska uvízne mladá žena Darby Thorneová na cestě za nemocnou matkou ve vánici a je nucena zastavit na dálničním odpočívadle se skupinou neznámých lidí. Když v zaparkované dodávce narazí na unesenou dívku, musí bojovat o holý život, aby zjistila, kdo je únosce. (Disney+)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (135)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Nepříliš náročný film typu někdo v místnosti je vrah s ochromující atmosférou! Proč nenáročný? Děj je spíše jednoduchý a hledání podezřelé osoby se vyřeší s překvapivou rychlostí. Dílo se tak náhle ubere úplně jiným směrem až je z toho vážně parádní psychologický thriller s velice výživným a místy dokonce až vtipným násilí. Snímek přímo srší originalitou a v několika situacích jsem byl výsledkem skutečně ohromen. Především závěr jsem si nepředstavitelně užíval a i když předešlé dění spíše nedosahovalo tak vysokých kvalit, já málem sáhl po pěti hvězdách. Pak mne však celkem zklamal náhlý happy end a s nim přišlo i emoční vystřízlivění. Nuž, konec alespoň vysvětluje ten na ČSFD uvedený mysteriózní žánr. Jinak by to nedávalo žádný smysl, neboť se tu nic nevysvětlitelného ani záhadného nestane (přičemž i to, na co narážím je teoreticky možné). 82% ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Už je to tak!! Začíná léto a mnoho rodin se chystá na své dovolené k móóři, kde budou vyvalovat své nechtěné tuky na místní obyvatelstvo a kdy vylězají z posiloven různé druhy metrosexuálů, kteří se chtějí na místním plavečáku pochlubit svými uměle vyprodukovanými svaly před velkým hejnem naivních slepiček. Jinak je to u nás, co se cítíme jako upíři a když vysvitne slunko, tak rychle zalejzáme do svých děr, nejlépe k televizním obrazovkám a pouštíme si na ochlazení nějakej ten popcornovej film se strašidelným podtextem. Ještě lepší je, když v tom bijáku vidíme nějakou tu sněhovou bouři ve které jsou místní hrdinové v bezvýchodných situacích ve kterých jsou donuceni použít násilí v té nejveselejší podobě. Nejprve nás tento filmový počin zavede do léčebny pro fetky a alkáče, kde se jedna mongoloidní děva dozví, že její maminka umírá a tak jí napadne z tohoto nedobrovolného vězení, které stejně na ní nemá žádné blahodárné účinky pláchnout. Šlohne auto a rozjede se za svou maminkou, která jí stejně nechce vidět do zasněženého a nebezpečného terénu, který se nachází kdesi v americké divočině a pro zajímavost píšu, že celý film byl natočen v létě v novozélanském Aucklandu, kde bylo použito velké množství uměle vytvořeného sněhu. Samozřejmě, jak už v to podobných thrillerech bývá, tak se něco pos... a naše splašená divoženka musí zastavit na odpočívadle kvůli všude rozpoutané sněhové bouři. Na místním odpočívadle jsou již nějaké zbloudilé ovce a na místním parkovišti je spoutaná, ubohá, nevinná dívka školního věku. A tam začíná ten problém, kdy se hlavní protagonisté začínají chovat jako retardovaná četa ze zvláštní školy a místo, aby hledali nějaké logické postupy, tak zvolí tu nejméně přirozenou variantu řešení na které jsem si bohužel už v podobných filmech musel zvyknout. Taktéž musím souhlasit s uživatelem Arsenal83, který podotknul, že pro lidi jako já a mně podobní byla jistá část tohoto extempore nekoukatelná a to z důvodu nepřiměřené viditelnosti v nočních záběrech neosvícené krajiny, kdy jsem viděl jen nějaké ty stíny a kdy všudepřítomná krev, která dělá tu pravou atmosféru těchto snímků vypadala jako nějaká tmavá skvrna na obrazech Jacksona Pollocka. Takže po těchto nepříjemných vjemech si pak připadáte jako Bulhar na diskotéce a i když pominu nelogické skeče hlavních hrdinů, tak určitě mi vadilo to špatné osvícení, které mohli tvůrci trošku osvítit alespoň tím měsíčním svitem i když by to asi byl taky nesmysl, když byla sněhová bouře a bylo zamračené nebe, ale já bych to zkousl a po velkém množství nelogických kravin by to asi byla jedna z těch menších a přehlédnutelných. Fakt lepší než si ničit oči a připadat si jako krtek, který kvůli takovýmto filmům bude muset navštíviti očaře. Za zpříjemnění sobotního odpoledne dávám zasloužených 60%. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Thriller 90´s střihu, který neurazí ani nenadchne. Během zimní bouře je hlavní hrdinka nucená zastavit v izolovaném odpočívadle s dalšími 4 cizími lidmi. Na parkovišti taktéž narazí na unesené dítě a o problém je vystaráno. Mám docela rád thrillery na téma jedno místo, skupina cizinců, někdo něco tají, ale bohužel zde se to provalí až příliš brzy a filmu chybí pořádný zvrat či šokující odhalení, jak to bylo třeba v kultovní Identitě. Herecky mě film příliš nezaujmul, vizuálně je průměrný, k násilí zde dojde minimálně ( chtělo to jednak více postav a rozhodně větší divočinu), ale hřebíčkovačka víceméně potěšila, to se nevídá denně. Na jedno podívání v nudný večer je to relativně OK, ale v žádné žánrové rovině film není dostatečně uspokojivý, aby vyčníval před jemu žánrově podobnými. Příběh 3/5, Akce 2/5, Humor 0/5, Násilí 3/5, Zábavnost 3/5 Hudba 2/5, Vizuál 3/5, Atmosféra 3/5, Napětí 3/5, Emoce 2/5, Herci 3/5. 5.5/10. ()

coscarelli 

všechny recenze uživatele

Ako sa vraví: " Najlepšie je radšej nič nevedieť". Platí to pri každom filme, a niektoré sa vedia odvďačiť. Vďaku príjmem v tomto chladnom prípade. Rázny spád uzatvoreného diela, veselo poškrabaný twstíkmi a šarádami, pri ktorých som nevedel , ktorá bije , dospel k posledným 43om sekundám , ktoré ako keby som nevidel. Taká príjemná metelica s fajnovým Dennisom v mimoúlohe. ()

Warhorr 

všechny recenze uživatele

Sněhová vánice, noc a jedno centrum, v kterém najde útočiště před blizzardem skupinka lidí. Hlavní představitelka zjišťuje děsivé tajemství a bude se snažit přijít záhadě na kloub. Je to takovej mix Identity a Osmi hrozných. Bohužel pro mě ten ježek v kleci moc tajemný nebyl a při celkovém rozuzlení se překvapení vlastně nedostavilo. Do toho připočítat ještě ne moc sympatickou hrdinku a už sklouzáváme do průměru. Oceňuji však, že záporák ukázal koule a s nikým se nakonec nesral, no a hřebíkovačka samozřejmě super, to se mi líbilo. Na jedno zkouknutí určitě fajn. ()

Zajímavosti (1)

  • Natočeno podle knižní předlohy „No exit“ (v češtině vyšlo pod názvem „Není úniku“) od Taylor Adams. (Jamra)

Reklama

Reklama