Reklama

Reklama

Hrubý střih

Trailer 1

Britský krejčí, který žije v Chicagu 50. let, to nemá vůbec lehké. V jeho dílně si totiž začnou vyřizovat účty tamní mafiánské gangy. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (147)

papadoce 

všechny recenze uživatele

Óóó ďakujem. Ďakujem za fakt, že ešte stále na tomto svete nevymreli skutoční scenáristi, ktorí rozumejú svojmu remeslu. Už som ani nedúfal, že existujú a považoval som ich skôr za mýtické bytosti, niečo ako jednorožce alebo morské panny. No minimálne dvaja živí sa našli. Johnathan McClain a Graham Moore. Neviem, ktorí z nich mal viac zásluh na Outfite, ale majú moju hlbokú poklonu. Nádherne minimalistický, slušne zahraný, po čertoch gangsterský filmík je to. Mark Rylance si ma svojou obyčajnosťou normálneho slušného remeselníka získaval z minúty na minútu stále viac. Mafiáni sa tu striedali jedna báseň, vynechali sa pompézne prestrelky či naháňačky na autách a v ústach ostala iba dokonalá chuť pravej gangstrovky. Mne neostáva nič iné, iba vyprázdniť celý zásobník hviezdičiek a povedať si, že ešte aspoň raz by som to chcel vidieť. Ešte raz ďakujem. 🔫 *****. ()

adamix 

všechny recenze uživatele

Nejaký čas trvalo, kým to začalo byť trochu záživnejšie a filmu okrem kratšej stopáže pomohlo to, že svoje postavy hodil do situácii, z ktorých sa museli dostať pod tlakom pomocou rôznych klamstiev, ináč by rýchlo zatrepali kopytami. Takže napätie a aj slušné rozuzlenie film má, k tomu aj solídnych hercov, hrajúcich v podstate na jednom pľaci. Na vyššie hodnotenie by tu ale muselo byť čosi navyše. Za mňa 65%. ()

Reklama

petikacka 

všechny recenze uživatele

Tak tomuhle se říká, jak se z minima dá udělat maximum. To si tak jeden anglický krejčí ( pardon střihač !) v klidu stříhá a šije obleky a do toho mu tam začnou chodit lidi, které tam nechce, ale nic moc s tím nemůže udělat. Až jednou... A vo tom to je. Najednou musí něco začít dělat...a to je ten šperk a navíc celou dobu v jedné místnosti. Opravdová chuťovka kterou by nikdo nečekal. Za mě nadšených 80% ()

wowylgu313 

všechny recenze uživatele

Dávám 70-75% , taková dosti čistá práce bych řekl. Škoda že se to celé odehrává v jednom prostoru. Protože tohle století, kdy jsem na začátku cítil že se ponořím do světa herní Mafie, byl nadějný. Ta atmosféra na vás dýchá ale rozsah nakonec zůstal jen v jedné místnosti. Což zamrzí... Jinak příběh krásný, napínavý a postupem čím dál víc uspokojivější. Nečekejte žádné obří přestřelky, táhne to celé na tím zaměřit se na "povídající" příběh a pomalé ale opravdu zajímavé rozuzlení. "Když to není dokonalé, vybalte nástroje na stůl a začněte od znova" ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

The Outfit je scenáristický majstrštyk, který disponuje snad naprosto vším, co luxusně záživný scénář mít má. Nápaditý, strhující, obsahující především v závěru doslova lavinu zvratů a překvapení, vytvářející napětí, silný v dialozích a v neposlední řadě je i velice inteligentní, hrající si s divákem tak chytře, že jen málokdo může odhadnout, co bude následovat v další scéně, nehledě na to, že je určitě potřeba zmínit i fakt, že přes všechny ty zvraty a překvapení není celý film ani na chvíli jakkoliv překombinovaný, nesrozumitelný, či snad nepřesvědčivý, že by tam něco nesedělo, naopak, vše do sebe perfektně zapadá a i díky tomu po celou dobu tak působí velmi přesvědčivě. Krom téměř až dokonalého scénáře pak tato podívaná ovšem funguje i v mnoha dalších ohledech, jako třeba výrazná atmosféra, samozřejmě velmi oslovit dokáže i vizuální podoba filmu, no a obsazení, to je třešnička na dortu, fantastické výkony všech zúčastněných jsou prostě též skutečnou ozdobou snímku. Parádní je jinak i postupná gradace, kdy se film jakoby schválně rozjíždí vážně hodně pozvolna a v takovém uhlazeném, mírumilovném stylu, aby pak postupně nabíral na obrátkách a v poslední třetině došlo k doslova erupční gradaci, plné divokých konfliktů, končících krvavými rozuzleními. Vyčíst pak v případě tohoto snímku nemám co, tudíž za mě The Outfit představuje filmovou povinnost pro každého filmového nadšence, jedná se totiž o skutečně výbornou podívanou, kombinující vysokou kvalitu s fungující zábavou, a to se povede opravdu jen málokdy. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (2)

  • Mark Rylance (Leonard) byl ve skutečnosti vyškolen v krejčovských technikách slavnými krejčími, dříve k vidění v sérii Kingsman. Jejich ikonický domácí tvíd je možné na okamžik zahlédnout ve filmu. (mikki089)
  • Název filmu má dvojí význam. Chicagská mafie je také označována jako The Outfit. (mikki089)

Reklama

Reklama