Reklama

Reklama

Hrubý střih

Trailer 1

Britský krejčí, který žije v Chicagu 50. let, to nemá vůbec lehké. V jeho dílně si totiž začnou vyřizovat účty tamní mafiánské gangy. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (147)

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Tak v první řadš nemám zrovna v oblibě filmy, který se odehrávají ve směs v jedný nebo druhý místnosti (kromě samozřejmě Pily a 12 rozhněvanejch a 8 hroznejch), sakra tak je jich docela dost :o). No, ale tenhle "krimi" se odehrával fakt jen v šírně sak. A to mě opravdu příliš nenadchlo. Dějově to bylo ještě docela zmáknutý, ale koukatelnost a tempo má tenhle biják hodně pomalou. Ale aspoň sem se naučil šít :o) ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Veľmi oceňujem, že v časoch, keď v kinách bodujú už len komiksové filmy, digitálny bordel a na streamovacích kanáloch musíme  loviť v kubíkoch žumpy ako tak pozerateľný film príde niekto s malým chytrým filmom, ktorý sa na nič nehrá. Vystačí si s hercami a jedným malým priestorom krajčírskej dielne. Neplnia sa hollywoodske kvóty! Nikto tu nie je iný, farebný(černošský gang tu má svoje miesto), postihnutý ani úchylný, jednoducho sa režisér sústredil na film a nie na to, čo tam musí alebo nemusí byť bez toho aby niekoho urazil. Mark Rylance- skvelá voľba, jedna z jeho naj rolí a všetci ostatní mu skvelo sekundujú. Výborne napísané i zahrané, komorné, no napriek tomu napínavé. S väčším rozpočtom a niekoľkými exteriérovými scénami by to bola úplná bomba. Príjemné prekvapenie, takých je v súčasnej dobe fakt málo. 80%. ()

Reklama

Algernons 

všechny recenze uživatele

Kvalitní, komorní gangsterka, odehrávající se jeden večer v jednom krejčovství. Udělat takto pohlcující a napínavou podívanou s pár herci a ve třech místnostech che obrovský um, který tu všichni zúčastnění mají. Příběh neustále graduje a tvoří nové smrtelné situace, ze kterých hledá náš nenápadný hrdina východisko, avšak celou dobu máte pocit, že nejsou všechny karty na stole. Tohle autoři dokázali prodat fakt skvěle a hned několikrát vás odzbrojí a překvapí svými odhaleními či zvraty. Opravdu napínavá podívaná stojící na postavách, scénáři, dialozích a na výkonech všech zúčastněných herců, hlavně tedy brilantního Marka Rylance! To vše zabaleno v příjemné stopáži hodinky a čtyřiceti minutách. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Uzas sledovat, s akou dokonalostou vie Mark Rylance zahrat na prvy pohlad stoicky nevyraznych podivinov a pritom z neho "citit" Royal Academy of Dramatic Art v Londyne uplne autenticky. Pan herec. Film sa mi pacil, ziadna nuda, hoci je to komornejsie, ako by sa mohlo zdat. Cely cas sme v jednom krajcirstve a susediacej dielni, menia sa len osoby na scene. Stoji to na vybornych dialogoch, ocakavaniach a budovani napatia. Slecna trosku rusila, avsak inak sa jedna o cistokrvnu staru skolu s vybornou kamerou a uz spominanym dokonalym "Anglanom" Markom Rylance-om. Odporucam. 80% ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Film sa javí ako divadelná hra. Ide prakticky o dialogy medzi pár postavami v krajčírskej dielni. To sa normálne chytrý divák po čase už dovtípi, kto s kým vymrdá, takže záverečné rozuzlenie ho už absolútne neprekvapí.  Navyše uspávajúci a rozstrasený hlas Mark Rylanceho už pekne liezol na mozog až tak, že som sa nemohol dočkať záverečných titulkov. Slebé tri za mňa. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (2)

  • Název filmu má dvojí význam. Chicagská mafie je také označována jako The Outfit. (mikki089)
  • Mark Rylance (Leonard) byl ve skutečnosti vyškolen v krejčovských technikách slavnými krejčími, dříve k vidění v sérii Kingsman. Jejich ikonický domácí tvíd je možné na okamžik zahlédnout ve filmu. (mikki089)

Reklama

Reklama