Reklama

Reklama

Hrubý střih

Trailer 1

Britský krejčí, který žije v Chicagu 50. let, to nemá vůbec lehké. V jeho dílně si totiž začnou vyřizovat účty tamní mafiánské gangy. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (157)

adamix 

všechny recenze uživatele

Nejaký čas trvalo, kým to začalo byť trochu záživnejšie a filmu okrem kratšej stopáže pomohlo to, že svoje postavy hodil do situácii, z ktorých sa museli dostať pod tlakom pomocou rôznych klamstiev, ináč by rýchlo zatrepali kopytami. Takže napätie a aj slušné rozuzlenie film má, k tomu aj solídnych hercov, hrajúcich v podstate na jednom pľaci. Na vyššie hodnotenie by tu ale muselo byť čosi navyše. Za mňa 65%. ()

Domineus 

všechny recenze uživatele

Celý film sa odohráva v krajčírskej dielni, čo síce môže pôsobiť veľmi jednoducho, no v skutočnosti je to vlastne takmer dokonalé. Začiatok bol trošku pomalší, no postupne sa to poriadne stupňovalo a to napätie by sa v niektorých chvíľach dalo krájať. K tomu množstvo nie tak úplne čakaných záplatiek a v podstate One Man Show (nie tá Kazmova) Marka Rylanca. Za mňa jedna z najlepších gangsteriek posledného obdobia, keďže tá atmosféra bola vynikajúca. Bez toho záveru by som sa asi obišiel, no celkom fajn to dotvorilo samotnú hlavnú postavu. 85% ()

Reklama

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Debut Grahama Moora v roli režiséra! Dobre fungujúci a adaptovaný retro štýl z dôb gangsterského Chicaga, ktorý je v určitých rozmeroch prenesený a rozohraný v malej dielne „krajčíra“, ale Tarantinovské / Ritchieovské rozmery to nemá. Má to však k počasiu vernú komornú atmosféru. Mark Rylance v hlavnej roli je veľmi dobrý a mimo iné vás takmer presvedčí, že jeho druhé povolanie je „krajčír“. V podstate on nesie celý film na svojich pleciach. Veľká škoda, že ďalší z hereckých kolegov/kolegýň nedokáže aspoň trochu byť jeho rovnocenným partnerom. Mimo iné k tomu chýbajú v niektorých prípadoch výraznejšie a dominantnejšie napísané dialógy, dych berúci zloduch a „kick-off“ moment prekvapenia (záver to takmer splnil). Napriek tomu, kvôli skvelému M. Rylance a dobrému využitiu minimalistických prostriedkov, dávam krehké štyri hviezdičky. Osobné hodnotenie: 80% (****) ()

campix 

všechny recenze uživatele

Pro Grahama Moora je The Outfit režijní prvotinou a určitě je zde od čeho se odpíchnout. Bohužel je tahle komorní gangsterka z prostřední jednoho krejčovského salonu takovým podivným zážitkem. Nápad to určitě není špatný. Mark Rylance v hlavní roli je také řádným tahounem, ale zbytek hereckého obsazení nestojí za nic. V ruku v ruce s tím jdou bohužel podivné motivace a chování jednotlivých aktérů. S přibývajícím časem se tak z toho stává stále větší nepořádek. Čekal jsem ani něco trochu ambicioznějšího a více vypointovaného. ()

tomik99 

všechny recenze uživatele

Celý film natočený v jedné místnosti, který dokáže udržet vaší pozornost a ještě vás bavit? To už musí vyžadovat určitou řemeslnou zdatnost, což se Grahamu Moorovi podařilo. Obyčejný film o obyčejném krejčím, který se „nechtěně“ zaplete s americkými gangy. Komorní příběh mi skvěle sedl a přechytralosti Marka Rylance jsem si vážně užíval. Zbytečné rozhodně bylo akční finále, kde se zřejmě Moore chtěl zavděčit i americkému publiku. V tomto filmu to ale působilo malinko navíc. Jinak ale nemám co vytknout. Takovýchto dobře natočených komorních filmů více. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (2)

  • Mark Rylance (Leonard) byl ve skutečnosti vyškolen v krejčovských technikách slavnými krejčími, dříve k vidění v sérii Kingsman. Jejich ikonický domácí tvíd je možné na okamžik zahlédnout ve filmu. (mikki089)
  • Název filmu má dvojí význam. Chicagská mafie je také označována jako The Outfit. (mikki089)

Reklama

Reklama