Reklama

Reklama

All of Us Are Dead

(seriál)
  • Jižní Korea Jigeum Uri Hakgyoneun (více)
Trailer 1

VOD (1)

Série(2) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Na střední škole se začne šířit nebezpečný vir a studenti se musí probojovat ven, aby se nenakazili a nestali se z nich zombíci. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (118)

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Silné tri hviezdy. Postavy zo začiatku nesympatické postupom času dlhej stopáže prirastajú k srdcu a keď sa v nečakanom slede s nimi lúčime a nevieme, kto kedy skončí, tak to dvíha úroveň seriálu hore. Rovnako je survival doslova neúprosný a situácia hlavných hrdinov totálne v prdeli. Čo seriál ťahalo nižšie, tak to, že som osobne čakal niečo viac na spôsob World War Z alebo Train to Busan. Toto bolo z toho všetkého to najrealistickejšie, ale zároveň tým pádom aj viditeľne normálnejšie a niekedy dokonca aj nudnejšie a to aj napriek každú chvíľu objavujúcej sa akcii. Deus Ex Machina v podobe jedného zo záporákov, tak to bolo fajn a snáď to ešte úplne neukončili s ním. Dostali sme opäť tak trochu iných zombie, ktorých zabiť je pre stredoškolákov nadľudský výkon, takže sa to v určitých momentoch podobalo na americký predobraz Black Summer, ktorý tiež neukazoval ľudí ako nesmrteľných superhrdinov s katanami a guľometmi, ale normálnych ľudí, ktorým dá zabrať aj jeden posratý zombie a nieto ešte poriadna horda. Nemôžem povedať, že budem s napätím očakávať druhú sériu, ale na druhú stranu, ak raz vyjde, nechám sa ešte aspoň raz zlákať a uvidíme, keď záver nejakú tú otázku do budúcnosti dal. Malo to náznaky World War Z, malo to náznaky Train to Busan, napriek tomu sa to rozhodlo vydať svojou cestou a prinieslo pár zaujímavých noviniek a ozvláštnení do zombie žánru, podobne ako japonský I am Hero z 2015, tak som zvedavý, čo sa z toho vykľuje. ()

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Nejlepší zombie seriál vůbec a celkově jeden z nejlepších zombie počinů na poli kinematografie, byť ne dokonalý. Na první pohled únavně dlouhá stopáž je překvapivě napěchovaná akcí a brutalitou, které za celých 12 dílů ne a ne dojít dech, což je opravdu úctyhodné. Vše navíc vyzdvihují i sympatické postavy, kterých je požehnaně a dění mezi nimi plynule přeskakuje, ač samozřejmě parta studentů je před kamerou nejvíce. Spolu s tím je nutno pochválit i fakt, že postavy umírají jak na běžícím páse a je tak poměrně těžko předvídat, kdo přežije a kdo nikoliv až do samotného závěru. Nicméně otravné jsou někdy stupidní dialogy nepřiměřené situaci, naprosto zbytečné a lacině působící flashbacky, které z diváka dělají pitomce, a v neposlední řadě i občas zbytečné natahování stopáže neustálou akcí, která vlastně děj nikam neposunuje. Ve výsledku jsem ale spokojen a doufám, že zdejší obsazení uvidím v dalších výrazných rolích. Minimálně Ji-hoo Park a Yi-hyeon Jo bylo radost sledovat. ()

Reklama

mrtvej pes 

všechny recenze uživatele

Vůbec ne tak špatné, jak se mě tu někteří ulrakrutopřísní cynikové snaží přesvědčit. Jen se zkrátka musí počítat s tím, že se seriál točí převážně kolem školáků hozených do velice přepjaté životní situace, proto je v něm (pro někoho nepřekousnutelné) moře momentů, které se do děje tak trochu žánrově nehodí. Příliš zlehčování, příliš nucené romantiky, nyvých pohledů, nesmyslných rozhodnutí. Ale opakuju, je to o školácích. Sami bychom si asi při zombie apokalypse uvěznění ve škole se svým "krušem" nevedli lépe. ()

Cooller 

všechny recenze uživatele

povedené, ale vzhledem k dlouhé stopáži mi přijde že až moc často vyplňují čas romancí a horrorova atmosfera tak dost upadá. Zombie vypadají dobře, smrti postav jsou víceméně náhodné, takže se člověk dočká i překvapení v ději, resp. to není uplně čitelné, což je na dnešní dobu fajn, na rozjezd za 3*, přidám další jestli se to trochu víc rozjede v dalších seriich (pokud budou) ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Takto si predstavujem Zombie seriál. Hneď prvý diel je skvelá režba na škole, kde Zombíci trhajú každého a kde je akcia za akciou. Postavy sú úplne top, dlho sa mi nestalo, žeby som si ich takto zamiloval už na začiatku. Najlepšie na tom je, že každú jednu časť sa o nich reálne bojíte, máte nervy kto ďalší umrie a že teda umierajú. Niekedy aj dosť prekvapivé hlavné postavy. Emotívne akurát, vôbec mi nevadili ani pomalšie časti, ktoré nám ešte viacej priblížili postavy. Posledný diel som však čakal troška lepší, na druhú sériu ale teda obrovská zvedavosť. 5* istých. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (4)

  • Škola nese název Hyosan High School a ve skutečnosti neexistuje. Budova byla postavena pouze pro seriál. (HanzoBureshi)
  • Postave Yoon Gwi Nam (Yoo In Soo) bolo povedané, že nenávidí Lee Cheong San (Yoon Chan Young). Tiež sa prenasledujú a chcú sa pomstiť. V skutočnom živote sú títo dvaja najlepší priatelia. (mivr)
  • V seriáli sa opakovane odkazuje na populárny kórejský zombie film Vlak do Pusanu (2016). (mivr)

Reklama

Reklama