Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lilly Cummingsová se vdává a její sestra Gwen má jako družička nejen krásné šaty, ale také pořádnou kocovinu. Za sebou má totiž další z mnoha velkých pitek. Urazí svatebčany, zničí svatební dort a jen v kombiné se vydá v ukradené limuzíně koupit nový. Nabourá se a skončí před soudem, který jí nařídí čtyřtýdenní odvykací kůru. Sebevědomá žena se odmítá zapojit do aktivit v léčebně, bojkotuje skupinovou terapii. V parku požádá o cigaretu neznámého muže a zeptá se ho, kde by mohla sehnat alkohol. Vzápětí zjistí, že mluvila s ředitelem Cornellem. Jak se žena seznamuje s ostatními pacienty a poznává jejich problémy, začíná si uvědomovat závažnost toho svého. Vybavují se jí vzpomínky na dětství, prožité s matkou alkoholičkou. Snaží se usmířit s lidmi, kterým nejednou ublížila, zejména se sestrou Lilly. Gwen marně hledá někoho, s kým by si mohla promluvit, a postupně se sbližuje s některými pacienty - mladou spolubydlící Andreou či bývalou baseballovou hvězdou Eddiem Boonem. Na cestě k řešení problému ji však čeká ještě nejedna překážka, zklamání a řada bolestných rozhodnutí. (TV Nova)

(více)

Recenze (158)

Sindymindy 

všechny recenze uživatele

Tento odvykací příběh se mi líbil. Nenazvala bych jej přímo drama - to by podle mě mělo mít hlubší kvality, ale celkem solidní inspirace, pokud jste na dně a chcete přestat s nějakým zlozvykem. Žádný naturalistický obraz života alkoholiků a jiných závislých ovšem nehledejte. Film má i trošku slušivého vtipu a pro mě sympatickou Sandru Bullock, která byla rozverná, pěkná a silná žena jako vždycky. I Viggo Mortensenovi tahle role seděla. Podstatně lépe než v Dějinách násilí. ()

pufina 

všechny recenze uživatele

Průměrné drama, které neurazí, ale ani příliš nenadchne. Sandra Bullock byla docela přesvědčivá, i když bych si do její role dovedla představit spíše jiné herečky. Prostředí léčebny bylo dost zajímavé, bohužel se ale zaměřili na Gwen než na různé pacienty a prostředí. A Viggo Mortensen mohl dostat větší roli! ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Když se řekne protialkoholní léčebna, český divák si vzpomene na snímek ´Dobří holuby se vracejí´. Americký počin ´28 dní´ je něco podobného. Sandra Bullock v roli mladé ženy Gwen závislé na alkoholu, bujarém životě a naprosté nezodpovědnosti. Když své sestře zkazí svatbu, pohár trpělivosti přeteče a ocitne se v protialkoholní léčebně. Tvůrci velice dobře podchytili chování a vůbec život alkoholičky, i když si přiznejme, že na pilu se v žádném případě netlačilo. Psychologie, jako u výše zmíněného českého filmu, je tu zcela vedlejší. I když se snímek vyznačuje zábavným dojmem a je plný energie, ryze o komedii se v žádném případě nejedná. Dokonce je tu i romantický motiv, ale jestli příběh skončí šťastně či nikoliv, záleží na úhlu pohledu diváka. Gwen si projde ohromným vývojem, zkušenostmi a city. V léčebně pozná různé lidi různých povah a od každého si něco vezme. Snímek tak má dokonce i lehčí moralizační podtón. Určitě nezklame a přinese zajímavý pohled na jeden z problémů lidstva v jednoduchém kabátě a upřímnosti. ()

destl odpad!

všechny recenze uživatele

Moje hodnocení je možná trošku pod tíhou antipatií vůči Sandře Bullock...jak říká Míra Bosák, filmy, ve kterých tato herečka hrála a zároveň to byli filmy dobré, tak ty by se dali spočítat na prstech zasloužilého lesního dělníka po třiceti letech práce s pilami všeho druhu (IMO Speed a Crash). V mých očích propadák a vůbec to nezachraňuje ani Aragorn Mortensen, možná dokonce spíš naopak. ()

Kaylar 

všechny recenze uživatele

Sandra Bullock nepatří mezi mé oblíbené herečky, to musím upřímně přiznat. Myslím, že v rámci běžné hollywoodské produkce se jedná o slušný průměr, a to také zásluhou Steva Buscemiho. A nepopírám, že coby abstinent jsem taky byla zvědavá, jak že to v léčebně pro závislé vypadá a jak to hlavní hrdinka zvládne. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (6)

  • Sandra Bullock pár dní pobývala v léčebně, když se připravovala na tuto roli. (Bauer)
  • Většina obrazů na zdech v léčebně byla opravdu vytvořena reálnými pacienty. (Bauer)

Reklama

Reklama