Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Říkají si Osamělí jezdci, jsou tři a hrají řízný heavy metal. Zpěvák a šéf skupiny Chazz, bubeník Pip a basista Rex. Hrají vytrvale a podle svého mínění i dobře, prorazit se jim však stále nedaří. V rádiu je nehrají, protože nejsou slavní a slavní nebudou, dokud je nebudou hrát v rádiu. Klasický začarovaný kruh, z něhož na první pohled není cesty ven. Osamělí jezdci se nehodlají vzdát a když to nejde po dobrém, rozhodnou se, že to zkusí po zlém, tedy skoro po zlém. V hračkářství si opatří několik umělohmotných napodobenin zbraní, které sice místo smrtích kulek chrlí vodu, ale vypadají dostatečně věrohodně, aby nebyly od pravých k rozeznání. Takto vyzbrojeni přepadnou malou rozhlasovou stanici, zajmou její osazenstvo jako rukojmí a vyhlásí svůj jediný požadavek. Chtějí, aby personál pustil demokazetu s jejich písničkami do éteru, tak, aby ji konečně slyšely miliony posluchačů a oni se mohli stát slavnými. Původní plán, který počítal s rychlým obsazením, okamžitým přehráním a rychlým zmizením se však poněkud zkomplikuje, když páska nešťastnou náhodou shoří. Jediná šance je pokračovat v přepadení a získat druhou pásku. Jenže tu má Chazzova dívka Kayla, se kterou se muzikant právě rozešel. A to zdaleka není všechno. Metalisti jsou z celé situace značně rozrušení, mnohem víc než jejich zajatci a navíc se venku rojí policie, která stanici obklíčila. Naštěstí se zdá, že až na výjimky mají zajatí rozhlasáci pro metalisty pochopení a dokonce se jim snaží pomoci hlídající policii přelstít. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (114)

superzurda 

všechny recenze uživatele

I když vím, že to není kdovíjaká filmová perla, já ten film prostě zbožňuju. Nic jsem o něm nevěděl, jen mě zaujalo obsazení a proto jsem ho zkoukl a byl jsem nadšen. Pokud tedy netrpíte nějakou představou, že každý film má něco sdělit, tak se pohodlně uvelebte ve svém křesle a pusťte si naplno Hlas vzpoury na Radiu Rebel :-)))) ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Vím, že je to zvěrstvo, vim. A vim, že tomu děsně nadržuju, jenže tenhle film mě potěšil víc, než spousta pětihvězdičkových a moc jsem se u něj pobavila a nejen proto, že pro rockery v "reálném světě" mám slabost. Reálný svět a pravověrný rocker, to jsou dva termíny, které moc nejdou dohromady, proto ty uvozovky. Jsou to citlivé ulítlé bytosti příliš neoplývající praktickým myšlením (Airheads) - a to je přesně vidět v tomto filmu. Proč se zatěžovat úvahami, jestli porušuji zákon, já prostě chci, aby teď a hned pustili v rádiu mou písničku, protože já jsem geniální rocker a ta písnička je přesně tak geniální (a citlivá) jako jsem já.......a taky chci jogurt do helmy!!! ()

Reklama

(Z)denny 

všechny recenze uživatele

Ztřeštěný návod k tomu, jak se stát z neznámých muzikantů rockovými hvězdami. Stačí k tomu jen sehnat stříkaci pistoli, kterou naplníte ostrou omáčkou, a potom už jenom obsadíte rozhlasové studio, kde celé osazenstvo vezmete za rukojmí. Pokud budete mít štěstí a vyjde vám to jako to vyšlo Chazzovi, Pipovi a Rexovi, tak vyjdete za tři měsíce z vězení jako nové modly rocku.. ()

Káronoš 

všechny recenze uživatele

dudes, you rock very fucking loud. Absence Bruce Willise byla znát (D-:) a Jack Black by jim asi vypráskal prdel, ale proč ne? Je to vtipný, praštěný, trefný, svěží a cool (všechno co se týká rock&rollu je posvátný), takže nevidím důvod nespokojenosti, těchto filmů není nikdy dost=) Hodnocení: 7/10. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Mé první setkání se Sandlerem a Fraserem, u obou z toho nakonec vzniklo dlouhodobější pouto, oba herce od té doby sleduju pozorněji a hned výborný zásek a Rockěři se okamžitě zapsali do žebříčku mých nejoblíbenějších komedií. Nejen že to srší humorem (přitloustlý policajt), ale ukazuje to i praktiky hudebního průmyslu, z nichž se mi chce docela zvracet. K tomu notná várka rockové hudby, hezký holky, skvělá trojka (Fraser, Buscemi, Sandler). Prostě rock'n'roll. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (12)

  • Baskytarista Lone Rangers, Rex, byl pojmenován po Rexi Brownovi z Panthery. (liquido26)
  • Před studiem, které skupina vyloupí, se nachází budova, v níž probíhalo natáčení snímku Smrtonosná past (1988). Film ji současně zčásti paroduje. (SeBig)
  • Ve filmu se objeví i Rob Zombie a další členové jeho skupiny White Zombie. (liquido26)

Reklama

Reklama