Reklama

Reklama

Harry Potter 20 let filmové magie: Návrat do Bradavic

(TV film)
  • Velká Británie Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts
Trailer

VOD (1)

Daniel Radcliffe, Rupert Grint a Emma Watson spolu s režisérem Chrisem Columbem a dalšími herci ze všech osmi filmů o Harrym Potterovi putují zpět do Bradavic a společně oslavují dvacáté výročí od uvedení prvního filmu Harry Potter a Kámen mudrců. Retrospektivní dokument Harry Potter 20 let filmové magie: Návrat do Bradavic vypráví okouzlující příběh o natáčení prostřednictvím zcela nových rozhovorů s herci, zvoucí fanoušky na magickou cestu z pohledu první osoby na jednu z nejoblíbenějších filmových franšíz všech dob. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (297)

HellFire 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv nejsem vůbec fanouškem Harryho Pottera, jakožto pohled na vznik potterovské série je dokument velmi informativní a je hezké sledovat, že to při natáčení vypadalo prakticky jako u Pána prstenů – všichni si padli do noty a vytvořili jednu velkou rodinu. A kdo ví, třeba se s tímto poznáním rozhodnu podívat se na celou sérii znovu a přehodnotit ji :). Konec konců, Matrix Resurrections mě utvrdil v tom, že druhý a třetí díl série Matrix nejsou tak špatné, jak jsem se domníval. ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Jako asi jim to nedalo tolik práce, jak jsem původně očekával, že se s tím vyhrají. Klidně mohly vzniknout hodiny nových rozhovorů, setkání více než jen třeba 3 lidí současně atd. Jen já jsem z Harryho tak posraný, že to stejně splnilo svůj účel a dal bych 5 hvězd i kdyby tam jen Daniel hodinu dělal stojky. Ale pravda, že ti tři asi zažili něco, co po stránce filmové, kamarádské a rodinné, co žádné jiné děti nezažijí. Ale to, že jste nepozvali samotnou JKR vám nikdy neodpustím, to je vážně ubohé! ()

Reklama

campix 

všechny recenze uživatele

Takhle by Reuniony měly vypadat. Je tady všechno pro fanoušky, ale také pro ty, které Harry Potter zas tolik nechytil. Dá se jednoduše doporučit všem. Vrací se spousta známých tváří, včetně ústřední trojice. Jenom JK Rowling je kvůli aktuálnímu dění bohužel upozaděna, takže tady tvůrci ustoupili, což je trošku škoda. Jinak asi nemám výtek. Vše je doplněné o filmové záběry a také spoustu zajímavých historek z natáčení. Je vidět, jak bylo pro studio důležité postarat se o kvalitní zpracování knižního bestselleru, a tak jak se vyvíjela kniha, tak se také měnili režiséři, kteří lépe seděli do jejího stylu. Hezké pohlazení pro někoho, kdo s těmito filmy a vlastně ústřední trojicí vyrůstal. Velmi povedené. ()

NiWi 

všechny recenze uživatele

Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts opravdu silně sází na nostalgii. Všichni jsou k sobě neskutečně milí, děkují si za roky strávené pospolu a atmosféra je opravdu nasycená pozitivitou. Některým právě toto vadí, jsou slyšet hlasy, že dokument jinak nenabízí opravdu nic navíc. Co víc však jako fanoušci série potřebujete, než vidět své oblíbené hrdiny a herce, se kterými jste vyrůstali, jak si mezi sebou i po takové době rozumí, a vzpomínají na všechny ty vtipné a dojemné zážitky. Pokud nejste fanoušci série, tak vás může výroční snímek zaujmout alespoň jako o něco delší dokument, který poodkrývá produkci celé série, a přibližuje vám vizi jednotlivých režisérů. Za mě se tak jedná o velmi milou záležitost, která potěší a dojme zároveň, nechá spoustu lidí včetně mě zavzpomínat na dospívání a zvýrazní onu nadčasovost, díky které si budou moci nejen filmovou sérii Harryho Pottera připomínat i budoucí generace. ()

higuain 

všechny recenze uživatele

Velká nostalgie, bohužel lehce poskvrněná tou směšnou kauzou okolo JKR. Je jasný, že tam všichni dokola budou opakovat, jak všechno bylo super, ono taky spousta těch věcí opravdu byla super. Ale když se tam např. Yates chlubil tím, jak zprasil finální souboj Harryho s Voldemortem, to už jsem začínal otáčet oči v sloup. Tak či onak je to povinnost pro fanoušky HP, která svůj účel splnila. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • V jednom záběru vidíme vedle sebe sedět Jamese Phelpse a Olivera Phelpse. Tvůrci dokumentu jim však v popisku prohodili jména. Tvůrci filmu následně chybu uznali a opravili. (SONY_)
  • Na jedné fotce můžeme vidět holčičku, jak sedí u stolu a má na sobě čelenku Minnie Mause. Původně mělo jít o Emmu Watson (Hermiona Grangerová). Ve skutečnosti se ale jedná o Emmu Roberts, neteř Julie Roberts. Na chybu začali fanoušci na sociálních sítích upozorňovat. Na Instagramu Emma Watson tuto fotku sdílela a dodala k ní: „Já jsem nebyla takhle roztomilá.“ Tvůrci filmu následně chybu uznali a opravili. (SONY_)

Reklama

Reklama