Reklama

Reklama

Final Fantasy: Esence života

  • USA Final Fantasy: The Spirits Within (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Je rok 2065. Země je v obležení. Při nárazu meteoru se na naši planetu dostaly milióny podivných bytostí, které decimují venkov i města a hrozí, že zadusí ostatní život na Zemi. Lidi zabíjejí tím, že si podmaňují jejich duše. Ti, kteří zatím přežili, začínají opevňovat svá města, aby se vetřelcům ubránili. Ale čas běží... Poslední záchranou lidstva je krásná a inteligentní Dr. Aki Ross, která je rozhodnutá věnovat všechny své schopnosti na boj s vetřelci z vesmíru. Pod vedením svého učitele Dr. Sida a za pomoci vojenské jednotky Deep Eye, v jejímž čele stojí odvážný kapitán Gray Edwards, se Aki vydává do boje za záchranu Země i sebe. Dostane se do myšlení vetřelců a získá klíč k odhalení jejich tajemství. Proti ní však stojí generál Hein. Chce proti ní použít zbraň, která by zničila celou Zemi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (285)

rudeboy 

všechny recenze uživatele

Po formálnej stránke naozaj vydarená snímka, ktorá má navyše aj isté filozofické posolstvo (ktoré nie je síce najoriginálnejšie, ale o to závažnejšie). V niektorých scénach je navyše veľmi dobre vybudované napätie a film sa môže pochváliť skvelou atmosférou. Určite nezaškodí sa k tomuto filmu ešte niekedy vrátiť. ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Ale jo, graficky rozhodně hodně povedený, ale to další, to už bude hodně záležet na vkusu. Servírováno je zde totiž poměrně náročné sci-fi, kterému by lehce někdo nechtěl uvěřit. Např. problematika jakýchsi vln zní hodně podivně, resp. ty vize, v čem všem se takové vlny nacházejí. No, a že zde má lidstvo co dočinění z marťanskými duchy, to taky není zrovna tradiční myšlenka. Pokud s těmihle věcmi nebudete mít problém, tak si film celkem užijete. ()

Reklama

bouncer 

všechny recenze uživatele

Po technické stránce skvělé, bohužel technika a vizuální stránka nejsou vším a revoluce se nekonala. Herní série Final Fantasy patří mezi nejpromyšlenější, ale film si z jejícho příkladu vzal velmi málo. Příběh je velice slabý a dosti patetický. Přesto se autoři musí pochválit za tu nádhernou stylizaci a za odvahu příjít s tímto filmem s herci emulovanými počítači... ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Asi bych měla být uchvácena z toho, že "se jedná o první počítačem generovaný film, který živé herce nahradil pouze fotorealistickou grafikou" (zkopírováno z wiki), ale nejsem. Celé to působí jako počítačová hra, neskutečně uměle, což je ale logické, když to z počítačové hry vychází, tak čemu se vlastně divím, že? Neříkám, že to bylo špatné, to ne.. dívala jsem se na to s očekáváním, co se teda stane, ti fantomové byli úžasní, ale nějak mě to neohromilo, čili 3-4*. rozhlas: "Odeberte se k nejbližšímu evakuačnímu stanovišti." 2x - Neal: "Musíme k nejbližšímu evakuačnímu stanovišti." - opravdu chytrý chlapec :) ()

tron 

všechny recenze uživatele

Oficiálne prvý film kinematografie vytvorený komplet v počítači. Iste, to bol aj TOY STORY, v ňom ale vystupovali hračky a nie čo najrealistickejšie zobrazení ľudia z mäsa a kostí - a to je rozdiel. práve v TOM je tá drobná filmovo-technologická revolúcia. Vizuálna stránka je v niekoľkých okamihoch báječná a VOTRELCOV zbožňujem, takže vykrádanie Camerona mi neprekážalo, skôr naopak. Páčil sa mi aj "filozofický" koniec. Samotný scenár ale za veľa nestojí, tempo je občas ubíjajúce a jemne stagnujúce a nudné. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (21)

  • Tvůrci vytvořili zábavné video, ve kterém jednotlivé charaktery z filmu, v čele s Aki, tančí ve stylu slavného videoklipu Michaela Jacksona Thriller. (Caszidy)
  • Celá produkce filmu trvala 4 roky. Když už se natáčely poslední záběry a scény, musely být některé ze scén, jež byly vytvořeny jako první předělány, jelikož technologie za tu dobu tak pokročila, že vedle novějších scén vypadaly zastarale. Také software, jenž se používal při výrobě byl vylepšen a dovoloval tak lepší a detailnější záběry. (Caszidy)
  • V štúdiách Square Pictures Hawaiian Diamond Head sa predhrávali pohybové scény - ľudia oblečení do priliehavých čiernych kostýmov s 37 reflexnými značkami simulovali skutočné pohyby, ktoré snímalo 16 špeciálnych kamier prepojených s obrazovkami počítačov. Tieto nahrávky boli potom spracované v štúdiu Square centre Honolulu, kde programátori stvorili typy 3D postáv, ktoré by mohli byť neskôr použité na animáciu CGI "hercov". (Greenpeacak)

Reklama

Reklama