Reklama

Reklama

Final Fantasy: Esence života

  • USA Final Fantasy: The Spirits Within (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Je rok 2065. Země je v obležení. Při nárazu meteoru se na naši planetu dostaly milióny podivných bytostí, které decimují venkov i města a hrozí, že zadusí ostatní život na Zemi. Lidi zabíjejí tím, že si podmaňují jejich duše. Ti, kteří zatím přežili, začínají opevňovat svá města, aby se vetřelcům ubránili. Ale čas běží... Poslední záchranou lidstva je krásná a inteligentní Dr. Aki Ross, která je rozhodnutá věnovat všechny své schopnosti na boj s vetřelci z vesmíru. Pod vedením svého učitele Dr. Sida a za pomoci vojenské jednotky Deep Eye, v jejímž čele stojí odvážný kapitán Gray Edwards, se Aki vydává do boje za záchranu Země i sebe. Dostane se do myšlení vetřelců a získá klíč k odhalení jejich tajemství. Proti ní však stojí generál Hein. Chce proti ní použít zbraň, která by zničila celou Zemi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (285)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Zemi napadne zase jednou kosmickej šmejd, a je na lidech, aby se s ním nějak vypořádali. Bohužel s "tímto" to není tak jednoduchý, a tak musí doktorka Aki Rossová a doktor Sid využít vše co lze (třeba pár esencí života). A také nechybí tvrďák, s jedinou touhou ukázat šmejdu z vesmíru kam patří.. Už při prvních minutách filmu vás napadne jediné - vizuální orgie. Celý film je krásně animovaný, bohužel celý příběh je kapku přitažený za vlasy (vzhledm k tomu, že jsem posledních 15 minut jsem nepochopil ani po třetím shlédnutí, musím jednu hvězdičku ubrat)... Škoda nevyužitého potenciálu... ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

AudioVizuálne orgie ako pri Appleseed a mne tu ani nevadilo to "akože sprznenie" pôvodného Final Fantasy sveta... Bolo to správne sci-fi, bolo to dostatočne americké, aby to nebolo až príliš japonské. Škoda, že nikdy nevzniko pokračovanie, najmä v dnešnej dobe Appleseedov, Vexillov a iných, by to bolo fakt že ešte viac bomba. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Tak v prvom rade technický je to dosť,dosť dobré.Celé to sci-fi bolo vlastne dosť dobré ,rovnako ako aj prostredie filmu a akčné scény.To prostredie filmu sa mi páčilo asi najviac.Jediný mínus tohoto filmu je ,že ma moc nezaujal. Neviem ale čím to je. Škoda, niečo mu chýbalo, ale technicky je to parádne. 70% - 3* ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Z prísne objektívneho pohľadu je to len tak-tak za tri hviezdičky s tlmenejším svitom. Veľmi silnému príbehu na hĺbke a pôsobivosti výrazne uberajú niektoré klišovité postavy a situácie, okopírované z iných, často povrchnejších filmových dobrodružstiev. Nešťastné, ale vo svojej dobe nie nepochopiteľné rozhodnutie, ktoré nutne viedlo k tomu, že namiesto skupinky oddaných priaznivcov splodil Final Fantasy početnú skupinu odporcov. ...A hŕstku tých, ktorí ospravedlnili a neprestávajú dúfať (ba čo viac - stále viac dúfajú) v pokračovanie, ktoré snáď presvedčí aj tých najväčších pochybovačov. Len už prosím bez ústupkov západnému, zvlášť americkému publiku. Doba sa ostatne dosť podstatne zmenila, ahej?! ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Film, který celkově stál 137 milionů dolarů a stal se z něj jeden z největších finančních propadáků všech dob. I kvůli tomu jsem si řekl, že ho musím vidět. Na začátku musím říct, že tento animovaný film starý patnáct let se může pyšnit opravdu skvělou vizuální stránkou, které snad nic nechybělo. Nedivím se, že z toho byli lidé v době premiéry paf. Film jsem viděl v českém dabingu, a tak jsem neslyšel anglickou verzi, kde bych mohl slyšet propůjčené hlasy známých hollywoodských herců většině postav ve filmu. Většina lidí kritizuje příběh, ale ten se mi docela líbil. Byl sice strašně předvídavý, ale popravdě jsem nečekal nic jiného. Posílám pochvalu i tvůrcům hudby, která byla výtečná. Za mě dávám filmu 80% ()

Galerie (52)

Zajímavosti (21)

  • Datum, kdy měla Aki první sen, je datum narozenin manželky režiséra Hironobu Sakaguchiho. (Caszidy)
  • Doktorka Aki má 27 rokov, výšku 170 cm, hmotnosť 56 kg, krvnú skupinu A, je slobodná a narodila sa 7. októbra 2038 v San Franciscu. Na DVD sú jej obrázky v plavkách. (Greenpeacak)
  • Zápěstní hodinky Seiko, jež nosila Dr. Aki Ross, se v mírně odlišném designu, s několika kosmetickými změnami běžně prodávaly. (Caszidy)

Reklama

Reklama