Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Enid (Thora Birch) a Rebecca (Scarlett Johansson) práve dokončili strednú školu a lomcuje nimi puberta. Miesto vo fast-foodovej americkej spoločnosti si hľadajú bombardovaním okolia uštipačnými hláškami. Navyše majú depresiu z toho, čo ich čaká. Budú si musieť nájsť nudnú prácu, čakať na prvý románik. Kým Rebecca sa zamestná v miestnej kaviarni a začne si šetriť na byt, Enid je bližšie flákanie sa s neurotickým romantikom Seymourom (Steve Buscemi). Skúška dospelosti je za dverami - obe majú čo robiť, aby si obhájili svoje identity, splynuli so "systémom" a pri všetkých osobných zmenách zostali stále priateľkami. (POMO)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (323)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Milý Joshi. Chtěly jsme si s tebou zašukat, ale nebyl jsi doma. Tím pádem seš teplej." Ukončení školní docházky si pamatuju jen velmi matně, ale hledání svýho místa v systému mám v živý paměti. Trvalo mi to pouhých 30 let, než jsem pochopil, že moji spokojenost zaručuje pouze život mimo systém. Tam je mi fajn. Ale vraťme se k přechytralý Enid. Jak já jsem jí rozuměl, chápal a fandil. Hrozně mě bavila svým soubojem s celým světem i s jeho vybranými reprezentanty. Tohle bylo ze života. Čekáním na správnej autobus si prostě musí projít každej. A každej by si zasloužil, aby mu u toho asistoval bláznivej Doug s nunčakama. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Celý film je prakticky o ničem,ale přesto nutí k silnému zamyšlení stejně jako diskuse v kursu nad díly, které účastníci tvoří a mají obhájit jejich smysl a který hlavní hrdinka navštěvuje - díla se zpočátku zdají také beze smyslu stejně jako samotný film, ale po chvíli nás tvůrce díla, stejně jako tvůrce filmu dokáže "přinutit" k hlubšímu zamyšlení, což občas není na škodu. Jinak nade vše vyniká herecký projev Buscemiho, jenž opět dokazuje, že skutečně umí a neváhal bych jeho výkon zařadit hned po bok jeho geniálního vystoupení v Mém oblíbeném baru. ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy o podivínech mnohem radši než o velkých borcích s nabušenýma kárama a tunou trapných keců. Asi možná i proto, že sám se za podobného podivína považuju. Nevadí mi to. Každý je nějaký. Tenhle film je však perfektně napsaný, co dialog to perlička, líbí se mi ten pohled na američany, taková ta drobná a nenápadná kritika americké konzumní společnosti. Všechno to prostě utváří velmi zajímavý pohled do duše jedné mladé američanky, která prostě nezapadá mezi (ne)normální většinu. Na maximum to nevidím, ale ty 4 hvězdy jsou na místě. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Drama! Drama s vtipnými, ironickými až sarkastickými glosami životních situací od holek, které se nechtějí jen tak zařadit. Pravdivý film o tom, že i ti z nás, kteří nemusejí mít to nejnovější zboží a nemají v jednom kuse namontovaný úsměv č. 4 různých vypatlanců z reklam, mají právo na život. Opravdu jsem nečekal, že se tak výborně pobavím, budu obávat i dojmu. Všichni z nás mají právo na porozumění ve slabší chvilce. Což myslím není příklad tvůrců filmu. DO PODZIMU BUDEŠ V KUNDÍM RÁJI. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Ghost World jsem už kdysi dávno viděl, mám takový pocit, že to bylo v cyklu "Amerciké nezávislé léto" na ČT. Ovšemže v té době jsem znal snad jen Steva Buscemiho a v paměti mi ulpělo několik scén. Jsem rád, že jsem po těch letech film opět nalezl, protože je to opravdu skvostný zážitek. "God fuck you too". ()

Galerie (35)

Zajímavosti (18)

  • Postava Seymoura je částečně založena na režisérovi Terry Zwigoffovi. Zwigoff je sběratelem jazzových a bluesových desek ze 20. let. (Kulmon)
  • Autor komikové předlohy a scénáře k filmu Daniel Clowes si zahrál jednoho z návštěvníků porno obchodu. (HellFire)

Související novinky

Rickon Stark z Hry o trůny míří do Zlína

Rickon Stark z Hry o trůny míří do Zlína

12.05.2018

Fotbal na islandské sopce, superhrdinové na dvou kontinentech, koňské závody na mongolských pláních, bláznivá cesta malých rockerů, boj proti pradávným obrům, retro dobrodružství malých únosců či… (více)

Reklama

Reklama