Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Při prodeji typického anglického sídla se ukázalo, že americký velvyslanec zámek kupuje s neobvyklým obyvatelem – rodovým strašidlem (J. Bartoška) z patnáctého století, manželem původní majitelky Eleonory de Canterville (J. Bohdalová). Strašidlo si odpykává trest za násilný čin, spáchaný na vlastní ženě. A jen romantická láska, v tomto případě básnivého mladíka (M. Dlouhý) k Virginii (U. Kotajná), dceři velvyslance, zbaví strašidlo prokletí a zámek strašidla. (Česká televize)

(více)

Recenze (76)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Sice se přes 3* v hodnocení nepřehoupnu, protože v druhé půlce to ztratí tempo a ubyde zajímavých nápadů, ale jinak se mi to líbilo. Na televizní film je to slušně natočené, nevypadá to nejhůř, i ten příběh je dobře vedený (akorát neposoudím, jak moc je věrný předloze - nečetl jsem ji) a jsou v tom i povedené vtipné scény, takže v tom všem ten film splnil svůj účel. Kromě výše zmíněných mínusů + slabších hereckých výkonů některých herců jsem docela spokojený, ale na čtvrtou hvězdu je to prostě málo. Silné 3* ()

Compadre 

všechny recenze uživatele

Výbvorná sranda o dvou starých strašidlech - smrtelně zapšklé Bohdalové a kancovi Bartoškovi v rolích zestárlých anglických strašidel se do zámku nakvartýruje americká rodina, kterou vystrašit je téměř nadlidský úkol. Výborná komedie, ve které Olmer ukazuje, že v oné době ještě neměl v hlavě pouze seno...navíc Bartoškova výborná hláška - "Víte co, milá Eleonoro? Jděte do prdele." To se musí vidět ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele

Vynikající televizní inscenace přesně podle anglického střihu. Ta atmosféra se Vítu Olmerovi povedla navodit dokonale. Jiří Bartoška jako Strašidlo cantervillské nemá chybu, stejně tak i škaredá Eleonóra, kterou hraje perfektně Jiřina Bohdalová. A Petr Nárožný jako nový majitel zámku je božskej! Nádherná podívaná. Pár výborných hlášek : Strašidlo cantervillské - " Kdybych nebylo dávno mrtvo, řeklo bych, že to není žádný život. " " Víte co milá Eleonóro? Jděte do prdele. " Nebo děti, když uvidí Strašidlo cantervillské - " Kdo to je? " Přece to cantervillské strašidlo. " " Nic moc, pěkná chcíplotina. " Hahahahaha, parádní!! ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Kvalitní scénář plný parafrázující ironie (stylový předobraz Pirátů z Karibiku), který si říkal o plnohodnotné filmové zpracování, umožňující překonat občas trochu jevištní stylizaci scén (Nárožný). Tajemno, tradice, pokrok, láska. Dobrý Dlouhý, Bohdalka odkázaná do patřičných mezí, šlechticko-pionýrský Renč, Hanák na straně zákona v pojetí důstojnějším než u Mazaného Filipa, ♫ nedbalá hudba (Mil. Halík). 3-4* ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

K mému překvapení to opravdu nebyla vyložená hrůza, ačkoliv jméno Víta Olmera (a jeho vlastní šklebící se tvář na konci úvodních titulků) mě připravovalo na nejhorší. Naštěstí ale jde o příběh podle Oscara Wilda, v němž hrají stoprocentně spolehliví lidé typu Petra Nárožného, Jiřiny Bohdalové a Nadi Konvalinkové, a to prostě muselo dopadnout alespoň trochu dobře. A dopadlo. "Vážený pane, slušně vychovaný člověk, stejně tak jako slušně vychované strašidlo, když vchází k někomu do ložnice, nejdříve zaklepe. A neřinčete prosím těmi řetězy! Ani ničím nelomozte v době nočního klidu, jinak bych vás musel vykázat z domu! Pokud se bez těch vašich nočních procházek prosím neobejdete, tak si ty řetězy naolejujte. Mohl bych vám doporučit výborné Tammanyho mazadlo s vycházejícím sluncem. Dobrou noc, pane." - "Dobrou noc." ()

Galerie (3)

Zajímavosti (2)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmené povídky Oscara Wilda. (AngelusCZ)
  • Natáčelo se na zámku Sychrov. (Amneris)

Reklama

Reklama