Reklama

Reklama

Rozpaky kuchaře Svatopluka

(seriál)
  • Československo Řekni ano, řekni ne (pracovní název)
Československo, 1984, 13 h 41 min (Minutáž: 52–73 min)

Kamera:

Jiří Lebeda

Hrají:

Josef Dvořák, Kateřina Macháčková, David Matásek, Josef Bláha, Dagmar Havlová, Zuzana Bydžovská, Stella Zázvorková, Jiří Vala, Karel Augusta, Jiří Bruder (více)
(další profese)

Epizody(13)

Populární cyklus televizních komedií z kuchařského prostředí z roku 1984, který byl výjimečný v tom, že diváci měli možnost rozhodovat o dalším ději a jednání hlavních hrdinů. Využití tohoto principu při premiéře bylo novátorské a vzbudilo tehdy velký ohlas. (Česká televize)

Recenze (211)

petikacka 

všechny recenze uživatele

Je to sice socialistické, ale přes to všechno i trochu novátorské...Nejvíc mě baví ty rozhovory s lidma v publiku, když odpovídají na Kuřátkovy dotazy...Jak se všichni snaží odpovědět správně, aby je soudruh náhodou nepraštil přes prsty... Díky kvalitnímu hereckému obsazení se na tento seriál dá dívat i dnes, bez toho toho, aby se člověk musel tlouct do hlavy... Za mě krásných 70% ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Hrozná nuda překvapivě s podpisem Dietla. Falešně srdeční lidé a nadřízení a pokud někdo kazí společné dílo, superman Kuřátko ho odhalí a problém vyřeší, případně černou nenapravitelnou ovci s morálním poučením odstraní z kolektivu. Plytký děj jednotlivých epizod s neuvěřitelně trapnou pointou pravidelně narušuje živými vstupy pro mě teď už nesnesitelný Josef Dvořák, ochotný zábavní poskok, který natahuje stopáž nesnesitelným blábolením před ochotným občansky zodpovědným publikem a przněním českého jazyka. Jeho ksicht a hláška "stiskněte vypinače" mě bude strašit do smrti. Jasně, hraje v tom sešlost dobrých herců (utkvěla mi v hlavě Šafránková překvapivě v roli trhlé dělnice), ale nestačí to na zakrytí té bídy. Do toho přidejte nesnesitelný title song od Matušky, kterou uslyšíte v každém díle min. třikrát plus hrozná syntetizátorová hudba melodií horší úrovně než vyzvánění na digitálkách. Teď už vím, proč finančně zajištěný Matuška zdrhl do USA, před ostudou. Přežil jsem všech třináct dílů, ááááá! ()

Reklama

klúčik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborné herecké obsadenie. Pamätám sa ako sa hlasovalo v Prahe. Ľudia na sídlisku blikali svetlami, to bola sranda!!!!! Musím sa pristaviť pri hereckých postavách. Na začiatku seriálu boli výborný J.Somr a Vl. Brodský, v strednej časti K.Augusta a v záverečných častiach kraľoval P.Haničinec. Tá postava moraváka - námestníka mu sadla fantasticky. No veľký výkon v tomto seriály podal Josef Dvořák Záverom: seriál bol v tej dobe populárny, no nevybočil z priemeru - v tej dobe to bola celkom dobrá zábava. 65%. ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

5/10 Ve sve dobe neco neuveritelneho, ted uz spis usmevna vzpominka, ktera dnes uz docela nudi. Preci jen sledovat polovinu casu nekoho jak chysta jidlo nebo ho nosi zahranicnim hostum - to by mozna mohlo bavit kozatou Migelu nebo homo kluky v akci - me ne... Waldu po emerickem vyletu vysoupli z titulku. Josef nikdy neumel varit. Nataceno v Puppu - ehm v Moskve. Spousta dobrych hercu a skvelych krabic a la Kinoautomat. A samozrejme nadcasove pribehy/situace ze zivota - to je velke plus ()

cariada 

všechny recenze uživatele

První interaktivní seriál u nás (Kinoautomat nepočítám). Ale dobře se na to kouká hlavně na přípravu jídel. Hned bych si něco dal. Ale Sváta Kuřátko to je děsný jméno. Velice se mě líbí díl Pivař kdy jeden kuchař chlastá a za pivo dává maso číšnikovi ,ale díky opilosti kazí jídla a všichni o tom ví že chlastá ,ale nikdo nechce Svátovi pomoct ho usvědčit. Až jak už to bývá se jeden najde a pomůže mu ho čapnout. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (41)

  • Natáčanie seriálu bolo s kapacitných a ekonomických dôvodov zadané do výroby Krátkemu filmu Praha. (Raccoon.city)
  • Během natáčení seriálu se nevědělo, jak bude v praxi celé hlasování diváků probíhat. Finální verze je proto předem připraveným „podvodem“, jelikož výsledek hlasování měl v rukou jediný člověk, a to Ing. Rejlek, kterému telefonoval Svatopluk Kuřátko (Josef Dvořák) do centrálního energetického dispečinku. (Standey)
  • Při výdeji večeří je scénka, jak Sylva (Dagmar Havlová) míchá cibulku na pánvi, poté někdo rozkrojí knedlík a je tam znovu, zase ta stejná scénka s mícháním cibulky. (P.Machy)

Související novinky

Zemřel režisér František Filip

Zemřel režisér František Filip

09.01.2021

Ve věku 90 let zemřel český režisér a scenárista František Filip. Zprávu o úmrtí plodného tvůrce televizní produkce přinesla Česká televize. Absolvent pražské FAMU má k dnešnímu dni na svém kontě na… (více)

Reklama

Reklama