Reklama

Reklama

Rozpaky kuchaře Svatopluka

(seriál)
  • Československo Řekni ano, řekni ne (pracovní název)
Československo, 1984, 13 h 41 min (Minutáž: 52–73 min)

Kamera:

Jiří Lebeda

Hrají:

Josef Dvořák, Kateřina Macháčková, David Matásek, Josef Bláha, Dagmar Havlová, Zuzana Bydžovská, Stella Zázvorková, Jiří Vala, Karel Augusta, Jiří Bruder (více)
(další profese)

Epizody(13)

Populární cyklus televizních komedií z kuchařského prostředí z roku 1984, který byl výjimečný v tom, že diváci měli možnost rozhodovat o dalším ději a jednání hlavních hrdinů. Využití tohoto principu při premiéře bylo novátorské a vzbudilo tehdy velký ohlas. (Česká televize)

Recenze (211)

klúčik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborné herecké obsadenie. Pamätám sa ako sa hlasovalo v Prahe. Ľudia na sídlisku blikali svetlami, to bola sranda!!!!! Musím sa pristaviť pri hereckých postavách. Na začiatku seriálu boli výborný J.Somr a Vl. Brodský, v strednej časti K.Augusta a v záverečných častiach kraľoval P.Haničinec. Tá postava moraváka - námestníka mu sadla fantasticky. No veľký výkon v tomto seriály podal Josef Dvořák Záverom: seriál bol v tej dobe populárny, no nevybočil z priemeru - v tej dobe to bola celkom dobrá zábava. 65%. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

JOOOO, tak Sváta Kuřátko prostě jel. Za komančů se tenhle televizní interaktivní "experiment" stal doslova hitem. Lidé zhasínali a rozsvěceli po celé Praze okna, podle toho, jestli měl Kuře napráskat špatně vařícího kolegu, nebo se na to vykašlat a hledět si, aby dobře zahustil svíčkovou. Poté, co ho ČT zopakovala a já ho měl možnost vidět prvně musím říct, že když si odmyslím ty komančistické kecy, tak tu máme výborný pohled do gastronomického zákulisí...A pokaždé sem měl strašnou chuť na něco dobrého.. No a Dvořák tu hraje vyjímečně obstojně. ()

Reklama

brumbrum 

všechny recenze uživatele

Desne mi slo na nervy to spracovanie, ze sa to kazdych 10 minut zastavi a Dvorak do toho keca a pyta sa publika atd. Komplet nepozeratelne.. Skodaaaaa.. Dobri herci, dobra rezia.. Ale doondili to dodatocne, ze z toho spravili talk-show.. Clovek to ma chut na compe zostrihat nanovo a pozerat az potom.. Max 2*, za hercov, inak fakt nepozeratelne.. ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Při úplně prvním vysíláním více než děj a dramatické /či komediální/ zápletky je třeba oceňovat interaktivní "kinoautomatový" způsob vysílání se zapojením diváckého hlasování /i když ve finále volba kterékoliv varianty nabízené jako volba divákovi vedla dříve či později ke stejnému dějovému vyústění (při tolika volbách v každé epizodě logicky nemohlo existovat tolik "verzí" vývoje děje ) ()

Xavi6 

všechny recenze uživatele

Tomuhle seriále nebude hodně dlouho ani moct konkurovat žádný jiný český seriál. Už jen nápad s elektrikou jako hlasování je nadmíru dobrý nápad. Hlavně Sváťa Kuřátko do dotáhl hodně daleko a vždy se potkal jak s dobrými, tak i špatnými lidmi. Výběr herců je opravdu dobrý, škoda jen, že to má jen 13 dílů, já bych snesl i víc. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (41)

  • Divákom dej nebol ľahostajný a posielali listy, ako pán z Prahy 6, ktorý prejavil rozpaky nad seriálom, pretože pokarhanie v príbehu Pivár pokladá za priamo odstrašujúci príklad toho, ako sa kárne opatrenia vykonávať nemá. V tejto súvislosti mu predovšetkým vadilo, že v hoteli akoby vôbec neexistovala stranícka a odborová organizácia. (Zdroj: ceskatelevize.cz) (Raccoon.city)
  • V druhej epizóde s názvom Omáčka sa poreže pomocná kuchárka Milada (Zuzana Bydžovská) pri krájaní cibule do ľavej ruky. Keď sa do kuchyne vráti z ošetrenia, má ale obviazanú pravú ruku. V neskorších záberoch už má zase obviazanú ľavú ruku. (mbk19)
  • Svatopluk (Josef Dvořák) si na poradě pečlivě zapisuje do svého poznámkového sešitu úkoly, ale z porady odchází bez něj. (sator)

Související novinky

Zemřel režisér František Filip

Zemřel režisér František Filip

09.01.2021

Ve věku 90 let zemřel český režisér a scenárista František Filip. Zprávu o úmrtí plodného tvůrce televizní produkce přinesla Česká televize. Absolvent pražské FAMU má k dnešnímu dni na svém kontě na… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno