Reklama

Reklama

Pátrání po Jednookém Jimovi

  • USA The Search for One-eye Jimmy
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Skvěle obsazená, profesionálně amatérská parodie bez servítek - prostředníček vztyčený proti Hollywoodu. Mladý nezávislý režisér natáčí dokument o Brooklynu kde vyrůstal. Potkává zde staré známé a zjišťuje, že před několika dny zmizel Jednooký Jimmy. Natáčení se mění v pátrání po Jimmym. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (23)

Renfield 

všechny recenze uživatele

Snad ještě nezávislejší, než klasický nezávislý film. Velmi povedená parodie, se spoustou téměř kultovních hlášek a Donaldem Trumpem, tedy opět téměř. Každopádně "odkazy" na slavné mafiánské filmy to i přes ne úplně dokonalý scénář má. A odkazy na Brooklyn rozhodně, včetně spousty pravděpodobně zde okoukaných docela nenápadných postav. A co teprve ti hlavní? Obsazení je až neskutečné, docela by mě zajímalo, jestli herci dostali honorář. Takže, známé tváře v hlavních i nehlavních rolích si to očividně velmi užívají, nejvíce samozřejmě John Turturro jako Disco Bean. Ten dokumentární, až domácí styl lehce připomíná Trailer Park Boys a vlastně nejen ten. 75% ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Les,(Holt McCallany) mladý absolvent filmové školy, chce natočit dokument o Jižním Brooklynu -čvrti, v níž vyrůstal. Při tom se dozví, že zmizel jeho starý přítel Jimmy. Pod zástěrkou rešerší ke svému filmu, začíná pátrání po zmizelém příteli. Do práce zapojí církev, mafii i FBI. Brzy málokdo ví, oč vlastně jde... Solidní herecky, slabší dějově. ()

Reklama

Nut 

všechny recenze uživatele

Stačilo málo a tento film se mohl stát kultovým, stylem podobný Pulp fiction. Herecké obsazení excelentní, bohužel scénář není dotažen do konce a celková stopáž je taky hodně krátká. Přesto je to solidní podívaná, minimálně vás pobaví John Turturro v roli discomana nebo S. L. Jackson coby kapitán Ron. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Z filmu Pátrání po Jednookém Jimovi se vyklubala originální komedie s parodickými prvky. Ten hravý tón je stylizovaným výrazem již od samého počátku a nebojí se s ním také všechno zakončit. Překvapením je, že parodické vsuvky nedevalvují účinnost vtipu a naopak z filmu činí netradiční podívanou, což je na americkou nevážnou filmovou tvorbu dosti netypické a potěšující. Film nebere vážně sám sebe a na neskromném hereckém obsazení je zcela zřetelné, že si nevážně provokativní styl užili a příhodně okořenili. Hlavní postavou příběhu je začínající americký filmař Les (zajímavý Holt McCallany) se svým přesvědčivým podlehnutí vnitřnímu pocitu o možné výjimečnosti vlastní filmové prvotiny i prkotiny. Mezi hlavní pátrače patří také Joe Head (příjemný Michael Badalucco), místní prostoduchý obyvatel, který je stále v přední linii. Postava s největší schopností přizpůsobivosti měnícím se podmínkám je Junior (pozoruhodný Nicholas Turturro), vynalézavý a sebevědomý zloděj aut a podvodník. Mezi nejdůležitější postavy je nutné zařadit Eda Hoyta (dobrý Steve Buscemi) se svou strastiplnou cestou za osvobozením zmizelého bratra. Z dalších postav: nechápavý majitel stále kradeného auta Lefty (zajímavý Ray 'Boom Boom' Mancini), z posledních zbytků sil zoufale hledající matka Holly Hoyt (dobrá Anne Meara), jízlivý blázen a plukovník Ron (velmi dobrý Samuel L. Jackson), neúnavný tanečník Disco Bean (rozkošný John Turturro), mocný lichvář po dietě Snake (sympatický Tony Sirico), ryzí policejní myšlení (Adam LeFevre), ještě prostodušší z bratrů Hoytů Tommy (Wayne Maugans), kameraman natáčeného dokumentu (Lodge H. Kerrigan), stylová iluzionistka a vědma Madame Esther (Aida Turturro), Juniorův bratranec a otec Julio (Joseph Siravo), tichý otec s velkou poruchou Harold Hoyt (Pat McNamara), vlivný muž hollywoodského studia Ron Tusky (Michael Louis Wells), či Jednooký Jimmy (zajímavý Sam Rockwell), vysvobozený z nechtěného dobrodružství. Tato podívaná má svůj styl a díky bizarním postavičkám také kouzlo. Je to hravé a zábavné. Chtělo by to více takových svéráznějších filmových počinů. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Čistý filmový underground, tedy nízkorozpočtový nezávislý film o natáčení nezávislého filmu...amatérská parodie (ovšem s hollywoodským obsazením!), možná jenom taková zábavná blbinka, natočená nejspíše pro radost všech zúčastněných :-) ...a to jsme u merita věci = podstaty nezávislého filmu... Podobné filmy: Život v oblouznění, Prosíme přetočte, Ed Wood ()

Reklama

Reklama