Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Když vlivný mafiánský boss (Christopher Walken) požádá bývalého gangstera Jimmyho Světce (Andy Garcia) o poslední službu, nemůže Jimmy odmítnout. Shromáždí svou starou partu, aby společně provedli zdánlivě jednoduchý úkol - odradili nežádoucího nápadníka mafiánovy dcery. Když ale při akci někdo neplánovaně zemře, Jimmy i jeho kumpáni se ocitnou na seznamu "mrtvých mužů". Jimmymu zbývá pouhých osmačtyřicet hodin na to, aby dal všechno do pořádku a zachránil život kamarádům i ženě svých snů. (HBO GO)

(více)

Recenze (84)

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Snaží se to vypadat jako gangsterka od Tarantina, ale k tomu jí chybí ještě sakra hodně. Andy Garcia veme kšeft po pár letech z podsvětí a trochu se mu to podělá. Nebylo to špatný, ale občas to nedávalo smysl a bylo přehnaný. A Steve Buscemi měl dostat mnohem víc prostoru. Neni to film, na kterej bych pěl ódy ještě za pár let, ale na večerní odreagování to stačilo. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Celkom fajn oddychová, gangsterská filmová zábava s humorným nadhľadom. Niečo v štýle Tarantina alebo Guy Ritchieho, no nebolo to tak celkom ono. Chýbal tomu nejaký hlbší zmysel, viac hlášok a lepšie, prípadne i zábavnejšie rozuzlenie na záver. Ale pár scénok sa celkom vydarilo, najviac asi tak tá samotná pobabraná akcia, tá nemala chybu. Lepší priemer. 65/100 ()

Reklama

helloween93 

všechny recenze uživatele

Pro mě zcela neznámá gangsterka, kterou jsem náhodou objevil ve videotéce HBO GO. Pro gangsterské filmy a krimi příběhy z podsvětí jsem měl odjakživa slabost. K hereckému obsazení není co dodat, povedlo se, z Garciova týmu mi všichni sedli. Denver má některé momenty, v kterých by mohl konkurovat Goodfellas, Gaunerům nebo Pulp Fiction - scéna s policejním autem, Treat Williams vs Steve Buscemi. Námět mohl být lepší, všichni jsou zde se smrtí smířeni a jediný kdo se snaží bránit, je postava Hovňáka. Ač je film zábavný, finále je hodně rozporuplné a myslím si, že diváci budou čekat něco víc. 3* ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Z těch stovek gangstersých filmů, které se vyrojily po úspěchu Gaunerů a Pulp Fiction, jde o velmi nadprůměrný snímek, kde děj dává smysl, postavy jsou zajímavé a nestandardní, ale ne divné a úchylné, a jednají lidsky a za dané situace i vcelku logicky - prostě forma nepřebíjí obsah. Výborný Steve Buscemi a ve velmi netypické roli Christopher Lloyd. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Mnozí tu vidí podobnost s Tarantinem, já spíše s bratry Coenovými. Parta rozdílných charakterů a jednoduchý plán, který končí masakrem a dalšími vraždami. Bohužel Fleder není ani jeden z Coenů a scénárista se také nijak nevytáhl. Jediným originálním prvkem, tak je obsazení Buscemiho do role super zabijáka. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Velšský hudebník John Cale se filmem nechal inspirovat při psaní písně „Things" (2003). (WernerDMZ)
  • Obleky pro Andyho Garciu vybral a dodal samotný Giorgio Armani. Informace je uvedena na konci závěrečných titulků. (dokec)

Související novinky

Zemřel herec Treat Williams

Zemřel herec Treat Williams

13.06.2023

Ve věku jednasedmdesáti let zemřel americký herec Treat Williams, většině diváků známý zejména díky ztvárnění jedné z hlavních rolí v muzikálu Vlasy režiséra Miloše Formana. Smutnou zprávu médiím… (více)

Reklama

Reklama