Reklama

Reklama

Příběh Renfielda (Nicholas Hoult), Drákulova věčně oddaného a neustále ponižovaného služebníka. Renfield je nucen shánět pro svého historicky nejnarcističtějšího pána (Nicolas Cage) požadovanou kořist a splnit každý jeho příkaz, bez ohledu na to, jaké ponížení při tom zažívá. Ale teď, po staletích otroctví, Renfield zjišťuje, že existuje život i mimo stín tohoto Pána temnot. Kdyby jen dokázal přijít na to, jak ukončit svou závislost na jeho vůli. (Cinemart)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (318)

silentname 

všechny recenze uživatele

Neviem či by som "Renfielda" ohodnotil ako kvalitný horor, no myslím si, že ako bláznivú hororovú komédiu, ktorá využíva všetky svoje aspekty vo svoj prospech by som to pokojne označiť mohol. Pretože presne také boli moje dojmy. Čo sa hereckých výkonov týka (primárne samozrejme Nicolas Cage), celkového podania príbehu a dokonca aj po grafickej stránke. Gore je totiž miestami tak prepálené, až som nemal pocit, že to tvorcovia chceli poňať seriózne. Sú tu doslova momentky, kedy sa tu proti zloduchom použijú aj odtrhnuté končatiny. To samo o sebe už vnímam ako solídnu komédiu. Oceňujem tiež, že sa film snaží povedať príbeh Draculu z trochu iného uhlu. Namiesto na pána sa zameriavame na sluhu (čo už aj samotný názov filmu napovedá) a akým spôsobom sa sám snaží zmeniť svoj život. Kvalitný element je aj to, že Dracula potrebuje pre to, aby získal plnohodnotnú silu nepoškvrnenú krv, kým Renfield robí maximum pre to, aby neboli nevinné obete a prináša skôr svojmu pánovi ľudský odpad, ktorý mu ale dokopy veľkú dávku enregie nedodáva. Nevedel som popravde ako ma film zaujme, no nakoniec som zhodnotil, že to bol väčší zážitok než som sám očakával. Bavilo ma to sledovať, casting bol solídny, romanca Renfielda s Rebeccou bola uveriteľná a vo svojom jadre pre mňa film nemá žiadne výraznejšie problémy. Nemôžem povedať, že by ma po príbehovej alebo charakterovej stránke nejako výrazne ohromil, no bol dostatočne zábavný a kvalitný na to, aby som mohol odporúčať. Hodnotenie: B+ ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Jakkoli Renfield nemá žádné velké ambice, poněkud mne (tím) zklamal. Možná to bylo i obsazením - jediný Hoult si zaslouží všechny čtyři palce nahoru. Cage mne každým záběrem lezl na nervy a u Awkwafiny se tak nějak stále nemohu rozhodnout, jestli to je (doopravdická) herečka nebo jenom chodící, otravný, vychlastaný asijský hlas... Přepálená akce super, ale ta s Houltem je to jediné pozitivní... 60% ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Překvapivá jízda od začátku do konce a skvěle přehrávající Cage v roli Dráculy Letošní rok upírů se zatím jeví slibně a Renfield se rozhodně může zařadit mezi povedené hororové komedie i jako bratříček výborného Day Shiftu. Příběh je sice jednoduchý, ale úplně postačující. Máme tu Nicholase Houlta v roli Renfielda, který hledá potravu pro svého pána Dráculu. Do toho ve městě řádí gangster Teddy Lobo ( vtipně napsaná i zahraná postavička) a policistka Awkwafina se snaží mafianskou organizaci zničit. O děj tu ale nejde, ale stačí, že je podán zábavně a má skvělé tempo. Potěší akční scény, které sice mají zběsilejší střih, ale to nejdůležitější vidět je. Bitky jsou dynamické, fyzicky drsné a hlavně hodně brutální. Gore je tu fakt libový, je takový až komiksový, hezky přepálený a krev tu lítá v galónech. ( Gore je tu snad ještě víc než v novém Evil Dead, takže milovník násilí si opravdu užije spousta zábavných a šílených fatalit). Urvat někomu ruce, které se následně použijí jako vražedný oštěp je zkrátka boží. V tomhle ohledu mě film hodně překvapil i příjemně potěšil. Je však potřeba film brát s nadsázkou a nadhledem. Povedly se i masky a make up Draculy a Cage tu roztomile přehrává, že si krade scény pro sebe. Za mne hodně zábavná a brutální oddechovka, kterou bych si klidně pustil s přáteli ještě jednou. 75% ()

annanah 

všechny recenze uživatele

Udělat film o toxickém vztahu Drákuly a jeho služebníka Renfielda, to mohlo dopadnout jakkoli, nicméně ve výsledku se jedná o extrémě zábavnou blbinu, při jejíž sledování si říkáte, že takhle přeci fyzika nefunguje, tolik krve v lidském těle ani není, nicméně ve výsledku to nevadí. Film je sice plný motivačních citátů, ale nějakým zvláštním způsobem to funguje a je to zatraceně vtipná záležitost, u které člověk muže udělat to nejlepší co jde - vypnout a jen se bavit. ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Skvělá premisa, vynikající Nickové (Hoult i Cage), super neonová estetika a New Orleans. parádní krvavá akce a pořádná dávka nadsázky s humorem. To je jasná záruka kvalitní zábavy, že ano! Že ano? Co by se mohlo pokazit? A jo, Awkwafina která je otravnou klišovitou postavou, která i přes parádní pojítko s hrdinovou cestou tahá film dolů. Stejně jako všichni ostatní herci krom obou Nicků. K tomu je tu nedoladěný scénář a slabší finále. Jsou tu holt části které nudí a části které baví. Pokud to z traileru působí jako film pro vás, určitě si to pusťte. Je to nevinná jednohubka, která má dobré nápady a scény, ale skrze nedolazenost to není nic, k čemu se asi bude kdokoliv moc často vracet. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (20)

  • Na základe filmu vyšla aj videohra pod názvom "Renfield: Bring Your Own Blood". Predáva sa od 12. apríla 2023. (Arsenal83)
  • V šiesty deň nakrúcania, 8. februára 2022, bolo vykradnutých viac ako dvadsať vozidiel patriacich filmovému štábu. (Arsenal83)
  • Zámok z filmu sa nazýva Neuschwanstein a nachádza sa v Hohenschwangau v Bavorsku v Nemecku. Objavil sa aj vo filme Bang Bang (1968) a je otvorený pre verejnosť. Nie je taký starý, ako vyzerá, bol dokončený až okolo roku 1886. (Arsenal83)

Související novinky

Netflix chystá remake Frankensteinovy nevěsty

Netflix chystá remake Frankensteinovy nevěsty

04.08.2023

Po několika poměrně nedávných pokusech studia Universal Pictures oživit sérii jejich klasických monster se snímky jako Mumie, Renfield nebo s nadcházejícím dosud nepojmenovaným projektem od režijního… (více)

Obchodník se smrtí se vrací

Obchodník se smrtí se vrací

08.05.2023

Oscarový herec Nicolas Cage v těchto dnech baví diváky na plátnech kin coby narcistní hrabě Dracula v akční fantasy komedii Renfield, nicméně na horizontu se pro něj namísto vycházejícího slunce… (více)

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

14.04.2023

Studio Universal v současnosti chystá několik projektů, jimiž by rádo navázalo na své zajeté a osvědčené značky. Jedním z nich je tento týden oznámený a blíže nespecifikovaný příspěvek do světa… (více)

Nicolas Cage si zahraje Drákulu

Nicolas Cage si zahraje Drákulu

01.12.2021

Studio Universal se po pár letech opět chystá oprášit jedno z ikonických monster filmového plátna, hraběte Drákulu. Nový snímek s názvem Renfield by však měl ukázat drákulovskou legendu z pohledu… (více)

Reklama

Reklama