Reklama

Reklama

Jack Reacher

(seriál)
  • USA Reacher
Trailer 2
USA, (2022–2024), 12 h 46 min (Minutáž: 42–56 min)

Tvůrci:

Nick Santora

Předloha:

Lee Child (kniha)

Hudba:

Tony Morales

Hrají:

Alan Ritchson, Maria Sten, Malcolm Goodwin, Willa Fitzgerald, Serinda Swan, Shaun Sipos, Ferdinand Kingsley, Robert Patrick, Bruce McGill, Chris Webster (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Když vysloužilého vojenského policistu Jacka Reachera zatknou za vraždu, kterou nespáchal, octne se uprostřed smrtícího komplotu nečestných policistů, pochybných podnikatelů a intrikářských politiků. Jack musí jen s pomocí vlastního důvtipu zjistit, co se děje v Margrave v Georgii. (Prime Video)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (204)

Chermy 

všechny recenze uživatele

Předlohu jsem nečetl, ale budu věřit všem, kteří zde píší, že adaptace je to přesná! Protože takhle perfektně napsané a zábavné postavy jsem už dlouho neviděl (a knižní předlohy se tímto většinou chlubit mohou). Nebudu se pouštět do hodnocení hereckého potenciálu (nejspíš omezeného) hlavního hrdiny, protože do této role byl obsazený naprosto přesně a obecně casting je bezchybný! Když srovnám se seriálovým Jackem Ryanem (ano nabízí se to až moc okatě) - mají oba seriály minimálně jedno společné - vedlejší postavy, které to vše posouvají na daleko vyšší úroveň. Nelze je nemilovat a bavit se nad dokonalými a zábavnými dialogy. Rozdíl oproti Ryanovi vidím v tom, že Reacher je za mě daleko zábavnější postava a tak to celé hodnotím o řád lépe. Závěr naznačuje, že pokud přijde nová série budou i nové vedlejší postavy (Reacher se dlouho na jednom místě nezdrží), což mě trochu mrzí. Ale i tak natěšenost na pokračování veliká! ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S01: Nový Reacher je ve výsledku povedená akční mlátička, která na pozadí kriminálního detektivního příběhu působí na poli osmi dílů velmi dobře a hlavně funkčně po celou dobu. Nutno říct, že první díl nastavil laťku tak strašně vysoko, že už nejspíš dál nebyl překonán a trochu mě osobně mrzí, že v prvním díle se Reacher rval hlava nehlava, kdežto v dalších dílech trochu zvolnil a dal se spíše na detektivní linii, ale nakonec to naštěstí vše solidně vyrovnal ve finále, kdy jsme se dočkali jak završení celého poměrně spletitého vyšetřování, tak i akčního závěru. Postavy jsou zábavné, násilí je nekompromisní, děj je celkem složitý, a tak i fanoušci krimi si přijdou na své, ale celou sérii jednoznačně táhne Alan Ritchson, který se jako 100 kilové nasekané zvíře pro tuhle roli narodil. Jsem víc než spokojen a pro fandy žánru je to skoro povinnost. S02: Konečně zase další nášup pořádné chlapské akce tak, jak se patří. Alan Ritchson je pro mě jeden z nejlepších herců tohohle žánru a takové monstrum bych teda potkat nechtěl. Je fakt, že oproti první sérii už tady nejede Reacher solo dráhu a neodehrává se v malém městečku, ale naopak jede s týmem a v trochu širším příběhu, takže tím trochu ztrácí svou "hlavní roli" a přesouvá více pozornosti na celek, ale to rozhodně není špatně (ikdyž to možná trochu zamrzí.) Celý jeho tým je totiž ve výsledku skvělá parta se skvělými herci, příběh taky jede slušně v tempu a Reacher si tady pořád krade většinu pro sebe. Co se mi naopak trochu nelíbí jsou takové neduhy žánru, které se bohužel nevyhnuly ani Reacherovi. To, že 120kilová hora mlátí chlapy hlava nehlava, beru, ale když je tam mlátí i nějaká 50kilová buchta, to už jim zas tak nežeru. Místy je akce přitažena za vlasy a celému týmu to až moc jednoduše vychází bez jakýchkoli vedlejších ztrát nebo zranění, mnoho logických detailů nedává smysl a co mě mrzí nejvíc, že je zde až moc málo brutálních a násilných scén, jelikož surového lámání končetin jsme se zde dočkali jen jednou, což je trestuhodné. Jinak samozřejmě až na tyto "detaily" jde pořád o extrémně zábavnou, drsnou a akční jízdu, která těží zejména ze skvělých hlavních postav a neutichajícího napětí, takže jsem se nenudil ani minutu v celé sérii a jde zkrátka přesně o ten typ seriálu, který chytne a nepustí. Veliká spokojenost. ()

Reklama

LizianShaw 

všechny recenze uživatele

Trvalo jim jen čtyři epizody, než se spolu vyspali. Nečekané... Reacher na mě působí všemi dojmy. Jde vidět, že se jedná o vysoko-rozpočtový seriál, kde bylo investováno mnoho peněz do r-kové akce. Ale nějak moc jsem tu Reacherovo super-inteligenci vůbec nekoupil. Prostě na mě nemá charisma, i přesto, že v Titans byl dost super. Je tu pár slušných zvratů, smutných záležitostí, ale v podstatě se hlavním postavám nic závažného nestane. Taky mě štvalo, že kdykoliv je potřeba nějak vyvrcholit scénu, scénárista se chopil jediné věci, a to tak, že postava X dá někomu přes držku. Takže situace, které by šlo vyřešit mírumilovně jsou místo toho překonány bezmyšlenkovitým fackováním. Reacher na sebe nechce upozorňovat, a i přesto se v nějakém bistru popere s pěti namakanými burany. Takových ''řešení'' je tu spoustu. Takže jo, akce super, ale to ostatní, nic moc. Herecké obsazení je ale dost dobré, a jsem rád, že Malcolm Goodwin si po iZombie našel další byznys. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"MYSLÍM, ŽE NAJDU VŠECHNY ZODPOVĚDNÉ A KAŽDÉHO Z NICH ZABIJU." A Alan Ritchson má postavu a kukuč přesně na to, aby tato slova nebylo možné bráti na lehkou váhu :-) Nebylo to věru vůbec zlé (a to patřím k fandům Reachera v podání Toma Cruise, byť Ritchson odpovídá knižnímu popisu asi přeci jenom lépe), nepřišlo mi to nějak zvlášť náročné na produkci, o to větší respekt nad tím, jak kompaktně se to celé na poměrně velké ploše 8. dílů prezentuje. Snad až ten závěr bych možná trošku zintenzivněl... Další nášup bych si klidně dal s předstihem a budu jej vyhlížet. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z nejvěrnějších adaptací, jakou jsem kdy viděl. Když už odchylky, tak buď smysluplné pro seriálový formát (dřívější zapojení staré známé), nebo nutné pro aktualizaci děje (přeci jen je předloha z roku 1997). Celkově vzato ale ohromná spokojenost, kdy jedinou výraznější kaňkou je finále, které stylem natočení vypadalo jako něco, odkud by ve zpomaleném záběru na motorce měl odjíždět Reno Raines (o prohřešku, že nejlepší kill v něm nemá Reacher, nemluvě). Ale vzato kolem a kolem velká paráda. Jako milovník předlohy můžu bejt spokojenější jen tehdy, pokud začnou točit dvě série ročně, aby Richtson za dekádu stihl všechny knihy. ()

Galerie (111)

Zajímavosti (26)

  • Dle prvního oficiálního traileru je zjevné, že děj první série přímo vychází z děje první knihy Lee Childa o postavě Jacka Reachera, a sice knihy „Jatka“ z roku 1997. (Thommy91)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama