Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

V hospici pro náctileté pacienty uzavřou členové exkluzivního klubu děsivou dohodu: kdo z nich zemře jako první, dá ostatním znamení ze záhrobí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (89)

Azrael515 

všechny recenze uživatele

Rozhodne mi nepride fer nazyvat The Midnight Club Flanaganov najslabsi pocin. Dielo ma dva problemy. Zaprve citit z neho kalkul viacerych serii, cize logicky neposobi ucelene ako ostatne miniserie. Zadruhe, a podla mna dovod preco to dostalo stopku, je cielove publikum. Flanagan je chronicky dospely autor a snaha zacielit na adolescentov s ustrednou temou umierania bol odvazny krok. Inymi slovami ako horor sa to drzi na uzde a ako post-teen limca to tematizuje extremne vazne temy. Mrzi ma ze Netflix nevidi za obzor mainstreamu, mohlo vzniknut vysoko kvalitne uzko zamerane dielo, ktore malo potencial preskumavat menej banalne tabu nez sex a drogy. Poviedkovy format ramuje pribeh skupiny nevyliecitelne chorych mladych ludi, kotri si kratia cakanie na smrt v hospici rozpravanim strasidelnych historiek. Postavy su plasticke, sympaticke a maju celkom komplexne osobne mytologie, ktore sa premietaju do ich pribehov. Ramcova poviedka riesi zahadu, co mi nostalgicky pripomenulo morbidnejsiu verziu Scooby-Doo. Historky-poviedky mozu posobit o triedu banalnejsie a naivnejsie. no vzhaldom k tomu ze sa jedna o rozpravania neprofesionalov, posobi to autenticky. Jedine pozitivum toho ze to nepokracuje je, ze takto ziju hrdinovia nadalej.. Teda s jednou vynimkou. RIP, XY! Flanaganove najtazsie emicko. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Hororové příběhy od Mikea Flanagana mě baví a Netflix mu štědře naděluje prostor. Po velkých úspěších s antalogickými Haunting přichází tentorkát se skupinou teenagerů, kteří mají diagnostikovanou nevyléčitelnou nemoc a nachází se v hospicu. A tihle teenageři se pravidelně scházejí v půlnoci, aby si užili tepla krbu v knihovně a vyprávěli si strašidelné příběhy. Jenže ty příběhy nejsou zas tak strašidelné, ale spíš fungují pro dokreslování motivací postav, které je vypráví. To by mi až tak nevadilo, ale čekal jsem trochu víc duchařiny kolem (sídlo k tomu přímo vybízelo) a doufal jsem, že se budu víc bát. Osobně mě nejvíc zklamala čitelná linka se sektou a nevyužití postav duchů. Některé linky se uzavřou a některé zůstávají otevřené a bez odpovědi, kdyby náhodou měla být druhá řada. Celkově mám z finále takový mdlý pocit.  Jako neškodná zábava v období Haloweenu to funguje, ale nadšené recenze jako u předchozích seriálů od Flanagana se asi čekat nedají. ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem Midnight Club odkládal, nějak jsem tomuto teenage projektu od Flanagana nevěřil. Ale časem jsem si uvědomil, že jako fanda jeho tvorby bych to měl dohnat. A řeknu vám...Žádný průser se naštěstí nekoná! Ze všech jeho projektů se jedná o ten nejméně hororový z hlediska lekaček a tak, to dávám většině uživatelů za pravdu. Na druhou stranu, o tom primárně Půlnoční klub nepojednává. On se totiž zabývá zejména těžkými životními tématy v čele se smrtí. A to způsobem, jenž vás donutí k hlubokému zamyšlení. Kromě toho seriál sází na skvělé herecké obsazení, které vám během sledování přiroste k srdci. Nějak do dnešního dne nechápu, jak je Flanagan vždy schopen napsat tak precizně každou jednotlivou postavu. To se jednoduše pozná mistr. A závěr nenechá ani jedno suché, to vám garantuji. Kdo jeho kinematografické výtvory aktivně vyhledává, tak volbou Midnight Clubu neprohloupí. Za mě dávám 7/10 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ak berieme Midnight Club ako seriál primárne určený pre publikum vo veku hlavných protagonistov, tak ho môžeme označiť za vydarený. Ak ho ale budeme striktne vnímať ako dielo Mikea Flanaghana a porovnáme ho s jeho predchádzajúcou tvorbou, tak bude skôr sklamaním. Námet je skvelý, niektoré, predovšetkým sci-fi, príbehy výborne vymyslené, hlavná postava sympatická a vhodne obsadená. Seriál bohužiaľ zlyháva v nepresvedčivom závere a vo zvyšnom castingu, kde je v podstate každý herec nahraditeľný. 70% ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Flanaganov návrat k menším, smutným meta-hororom s presahom. Originalita predovšetkým, tentokrát už horor nie je ani na druhom mieste. Niektoré časti skvelé, ku koncu ale žáner úplne ustúpi dráme o nádeji a umierajúcich. Nie je to perfectly splendid. Na mňa moc magické, aby to dokázalo skutočne dojať, s neprimeraným množstvom načatých tém, vecí neuzavretých a nedovysvetlených. Druhá séria Hauntingu dokázala za jednu-dve záverečné epizódy vybudovať kompaktnejší vzťah k postavám aj mystériu, ako Midnight Club za 10 dielov. Po ôsmu epizódu za 4*, záver to v mojich očiach strašne presladil.  Obľúbená postava asi tá s anjelikmi. Na facku, ale zlatá. ()

Galerie (161)

Zajímavosti (8)

  • Produkce i natáčení projektu trvalo 6 měsíců. (mikki089)
  • V Půlnočním klubu byl několikrát zmíněn seriál Doctor Who (od r. 1963). Poprvé se tak stalo nepřímo v epizodě Závěrečná kapitola (2022), kdy v záběru byl pinball – hrací automat z roku 1992 s vyobrazením několika regenerací Doctora, Davrosem a Daleky. Dále bylo řečeno, že jedna z postav většinou vypráví příběhy právě podle tohoto seriálu. (Mika.Akim)

Související novinky

Pád domu Usherů sklízí nadšené ohlasy

Pád domu Usherů sklízí nadšené ohlasy

24.09.2023

Hororový podzim by opět mohl patřit jednomu z nejchválenějších televizních tvůrců posledních let Mikeu Flanaganovi (The Haunting of Hill House, Půlnoční mše). Ten se totiž vrací se svým posledním… (více)

Seriál 1899 končí po první řadě

Seriál 1899 končí po první řadě

03.01.2023

Možná až příliš ambiciózní byli tvůrci kultovního seriálu Dark od Netflixu. Jejich novinka 1899 totiž opět vrstvila jednu záhadu za druhou, aniž by to však dělala natolik uspokojivým způsobem, jako… (více)

Hororový tvůrce Mike Flanagan opouští Netflix

Hororový tvůrce Mike Flanagan opouští Netflix

03.12.2022

Po hitech se seriálem The Haunting of Hill House a The Haunting of Bly Manor a taky kriticky úspěšné Půlnoční mši přišlo od hororového mistra Mikea Flanagana maličko zklamání v podobě na teenagery… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno