Reklama

Reklama

Videa (1)

Trailer

Recenze (10)

Sejkorka 

všechny recenze uživatele

Moje průměrná angličtina byla na film bez titulků víceméně dostačující. Hlavně proto, že tady jde především o hudbu. A také je o osobnosti, jejíž cesta životním putěm nebyla dlouhá. Víme, že Buddy Holly se vyhříval na výsluní jako rock´n rollová hvězda asi tak 1,5 roku. Jeho největší fláky se vejdou na CD o 20 skladbách. Zahynul při leteckém neštěstí 3. února 1959. Na palubě s ním seděli ještě tehdejší rock’nrollové hvězdy Ritchie Valens a Jiles Perry Richardson (The Big Bopper). Tento den je známý jako „Den, kdy zemřela hudba“ (The Day the Music Died) – podle písně "American Pie" od Don McLeana. ()

Docflash

všechny recenze uživatele

http://www.angelfire.com/music5/archives/curseofholly.html ......výborné informace o tzv.prokletí Buddy Hollyho a ostaních muzikantů ,kteří ho znali a hráli s ním nebo byli jinak spojeni a zemřeli také tragicky.Překvapující množství sebevražd,auto a leteckých havárií a jiných předčasných úmrtí !...+popis "Dne kdy zemřela hudba 3.2.1959 ....http://www.angelfire.com/music5/archives/tribute.html....(mj.Holly byl varován roku 1958 producentem.který z tarotu vyčetl,že 3.února Buddy Holly zemře- Krátce před zahájením Winter Dance Party Tour, oba Buddy Holly a jeho nová manželka, Maria Elena(stále žije,znovu se vdala a má 3 děti-bohužel po smrti Hollyho po 2 týdnech těhotenství potratila ze šoku), měli současně děsivě prorocké sny. Maria Eleně se zdálo o ohnivé kouli co spadla na zem , následovala exploze, která vytvořila velkou díru v zemi. Když probudila Hollyho, vyprávěl, že on měl také podivný sen. Zdálo se mu, že on, jeho manželka, a jeho bratr byli v letadle. Jeho bratr přesvědčil Hollyho.aby nechal Maria Elenu na vrcholu budovy,a vrátit se později pro ni. Údajně měl Holly hrozný pocit z toho,že Mariu ve snu opustil.. Maria Elena měla doprovázet svého manžela na Party Winter Dance turné. On ji přesvědčil , aby zůstala doma, protože měla těhotenskou ranní nevolnost. ()

Reklama

Luxocculta 

všechny recenze uživatele

Nejsympatičtější na tomhle filmu je snaha připomenout Buddy Hollyho a vzdát mu poctu. Také relativně solidní výkon Gary Buseyho, který ale na dvacátníka rozhodně nevypadá. Celkově je však příběh (včetně postav) podán hodně povrchně, nemá grády, je bez šťávy, humoru a bohužel i emocí. Rozhodně se člověk nemá chuť smát nebo brečet, jak slibuje trailer, ale spíš má potřebu sledovat čas, kdy si říká, jak dlouho ještě? Buddy Holly by si zasloužil lepší film. A vlastně i ti, co se na filmu podíleli a snažili se mu dát maximum. 50 % ()

Duke90 

všechny recenze uživatele

Od Buddyho si poslechnu pouze pár konkrétních hitovek, ale to nic nemění na tom, že tento zapomenutý klenot by měl být co nejrychleji vykopán z podzemí a konečně uveden v TV. Ideální film pro ČT2 s titulky. Do teď jsem totiž považoval Garyho Buseyho za velmi schopného "vedlejšáka" a on nakonec předvádí takovou hereckou exhibici, která se dá přirovnat k plnohodnotným výkonům velkolepých áčkových herců! Opravdu to je velmi talentovaný herec, který už je ale v dnešní době zapomenut pomalu stejně, jako tento skvělý film. Kdybych byl oddaný fanoušek veškeré Buddyho tvorby, asi bych s plným hodnocením vůbec neváhal.... ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Naprosto famózní film natočený podle života a hvězdné kariéry jednoho z největších rock 'n' rollových zpěváků Ameriky. Krom opravdu vděčného a bohatého námětu The Buddy Holly Story disponuje hlavně skvěle vybraným obsazením. Gary Busey byl opravdu tou nejlepší možnou volbou a za svého bravurně zahraného Buddyho by si toho oscara, na kterého obdržel nominaci, klidně zasloužil. Divím se, a to velmi, že tenhle životopisný snímek je u nás úplně neznámý. Těch pět dalších hodnocení mi zde, s prominutím, připadá sakra málo. Snad se někdy dočkám, kdy ho aspoň v televizi odvysílají, protože on za to stojí. Jde prostě o srdceryvné, zábavné a sympatické dílo, které nikoho nemůže urazit a fanoušky rockové hudby padesátých let musí vyloženě nadchnout. Skvěle natočené jsou hlavně oscarové hudební scény, kde každá z písní je hit a při poslouchání přináší příjemnou nostalgii. Toto je výborný film a Buddy Holly byl prostě génius. "...and the rest is Rock 'n Roll." ()

Galerie (40)

Reklama

Reklama