Reklama

Reklama

Problém tří těles

(seriál)
  • USA 3 Body Problem (více)
Trailer 1

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Osudové rozhodnutí, které padlo v šedesátých letech 20. století v Číně, rezonuje v časoprostoru a ohrožuje celé lidstvo. Podaří se skupině vědců tohle nebezpečí odvrátit? (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (232)

Marius

všechny recenze uživatele

Zatiaľ nehodnotím, nevidel som to celé, len napíšem, že Debil a Debil zase zaúradovali. Je to Netflix, takže súčasnosť je úžasne reklamne multikultúrna, len mi tam k woke dokonalosti ešte chýba nejaký Ujgur alebo Čukča. To čo Číňania v ich Three-Body (seriál) (2023) verzii (mimochodom na rozdiel od tohto paškvilu, skvelej) pomaly a meditatívne budujú trinásť dielov sa tu zrazí v jednej epizóde spôsobom, ktorý nemá šancu nič vybudovať, len kĺže po povrchu. V tejto verzii v podstate zatiaľ nemá nič poriadny zmysel, všetko len uteká a chce byť extremne tajomné a cool. A keď už to chceli zasadiť na západ, mali sa vyhrať aj s hrou, pretože tá je podobne ako kniha silno kultúrne sinocentrická. Snáď zvládnem dopozerať. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

o existenci knížky sem sice do prvních trailerů neměl ani ponětí a i když je mi jasné, že pro potřeby seriálu se hodně zjednodušovalo tak si mě tvůrci zaháčkovali na první dobrou a už teď se nemůžu dočkat dalších sérií (doufám že budou) a samozřejmě knížek na které se vrhnu hned jak přijdou. 3 body problem rozhodně není tuctová sci-fi a celkem chápu že jí ne každý zkousne. Mě se ovšem ten ústřední nápad, který přináší nejednu zajímavou a nejednoznačnou otázku, hodně líbí  a nad některými věcmi, které seriál nadhodil budu asi ještě nějakou dobu přemýšlet. Možná že až si přečtu knížku tak budu tuhle adaptaci vnímat jinak, ale to je problém mého budoucího já a do té doby bude spokojenost na maximu...90% ()

Reklama

3 AM Code 

všechny recenze uživatele

Předlohu jsem nečet a dvojku B&B moc nemusím od tý doby co "kreativně" domršili závěrečné série GoT. Nicméně tady šli podle existující předlohy, stejně jako u prvních řad GoT a adaptace jim pořád jdou slušně. Tohle SF je pomalejší - žádná space opera, ale má sympatický cast který hraje přesvědčivě civilně a dialogy kupodivu většinou nejsou bláboly. Mhouření očí tak nastává spíše u té SF části děje - hlavně některé plány lidstva v reakci na krizi radši moc nezkoumat. Například útok na loď mohl velmi snadno zničit právě ten kus dat o který jim šlo, takže to evidentně bylo jen pro "cool" efekt. Myšlenka "wallfacers" je taky dost přitažená za vlasy. Tak uvidíme jestli to pořád bude držet pohromadě v druhé řadě. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(Se3/2024) / Vyhnem sa nitpikingu, lebo dalo by sa. Prvá séria je super zábavné, na prekvapenie vcelku jednoduché scifičko. Príbeh je super a seriál z toho naozaj vyťažil maximum. Trochu sa mi zdalo, že koncom série bolo už viac vaty a záver ma zrovna zo stoličky nevystrelil. Na druhú sériu sa ale teším. (8/10) ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

"Prinútime Vás vidieť to, čo chceme. Naučíme Vás, ako sa opäť báť". Podivné dojmy či pocity vyvolávajúci námet, v ktorom sa dej odohráva v dvoch časových líniách, v ktorom sa odpovede na komplikované otázky hľadajú vo virtuálnej hre. Knižnú predlohu nepoznám, seriál o 30 epizódach "San ti" pozerať nemienim, táto skúsenosť mi bohate stačí. Rozmýšľal som, ako to celé ohodnotiť, dosť ma zaujala pointa, ktorá je akousi sondou do (negatívnych) ľudských mravov. Nie je to len o tom, že je veda v rukách ľudstva hrozbou pre celý vesmír. Je to o tom, kto takúto "zbraň" v podobe vedomostí drží v rukách a aké s ňou má plány. Dal by som aj štvrtú, no je taktiež pravda, že je miestami samotný dej dosť ponaťahovaný až nudný. Netflix síce ďalej točí o sto tristo, no jeho projekty na rozdiel od počiatku jeho tvorby, sú čoraz viac a viac čistou vraždou času. Tých 7 hodín je proste zbytočne veľa. ()

Galerie (486)

Zajímavosti (8)

  • Zmíněná kniha „Tiché jaro“ skutečně existuje. (chlapisko)
  • Seriál měl být původně vysílán v roce 2023, ale tvůrci David Benioff a D.B. Weiss trvaly na natočení ještě jedné scény, která nebyla původně ve scénáři. V té době, v roce 2023, začala v Hollywoodu stávka a natočení této scény se o několik měsíců opozdilo. Tvůrci i tak trvali na tom, že scéna musí být natočena. Po skončení stávky byla scéna natočena a seriál byl odložen na březen 2024. (Dalfor)
  • Pohon vesmírné sondy pomocí nukleárních explozí byl poprvé navržen polským fyzikem Stanislawem Ulamem v roce 1947 a posléze zkoumán NASA v 50. a 60. letech jako jedna z možností pro stavbu meziplanetární vesmírné lodi, kterou by bylo možné postavit za použití existujících technologií. (spacemaster)

Související novinky

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

10.10.2022

Scenárista a režisér Andrew Stanton (Hledá se Nemo, WALL-E) se po letech pauzy chystá vrátit za kameru svého nového celovečeráku. Stanton naposledy natočil animák Hledá se Dory pro Pixar, předtím měl… (více)

Reklama

Reklama