Reklama

Reklama

Problém tří těles

(seriál)
  • USA 3 Body Problem (více)
Trailer 3

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Osudové rozhodnutí, které padlo v šedesátých letech 20. století v Číně, rezonuje v časoprostoru a ohrožuje celé lidstvo. Podaří se skupině vědců tohle nebezpečí odvrátit? (Netflix)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (258)

Skeksis odpad!

všechny recenze uživatele

Ehmm, keby mi nejaký čurák z vesmíru napísal, že chce kolonizovať našu Zem, lebo na ich planéte sa ide zase podzigať civilizácia absolútnou nonsens kravinou (tri obiehajúce slnká či čo), tak si pomyslím, že by som mala ihneď prerušiť kontakt. Ale nie, nejaká potrhlá čúza (ale z jej perspektívy - keby mne umlátili rodiča na smrť pred vlastnými očami a očami davu, tak by som bola tiež zaujatá proti ľudstvu) ich sem pozve ako: "Nech sa páči, podivní tvorovia, ktorí majú x-milión krát rozvinutejšiu techniku ako my na Zemi, k nám, a zachránite nás pred nami."  Drbe? A vraj by dorazili až o 400. rokov. Zase drbe? Veď dovtedy sa ľudstvo vykynoží navzájom. Tento seriál je plný nezmyslov, klamstiev a úplne podradných výmyslov s tou vedou. Toľko vrazených peňazí na dobré CGI a rôzne počítačové úpravy... Nie! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nestává se každý den, aby někdo zfilmoval knižní hard sci-fi příběh. Problém tří těles totiž (jako u každé těžké sci-fi literatury) není jednoduché uchopit, ale musím uznat, že tvůrci to zvládli na jedničku. A to i na úkor toho, že tu jsou místy slabší epizody. Jako celek ale seriál působí konzistentně a řekl bych, že se i drží myšlenky knihy. Za mě tedy palec nahoru a důvod pustit se do druhého a třetího knižního dílu trilogie. Konečně. Třeba se do něj pustí i tvůrci tohoto seriálu. Koncem mají jednoznačně nakročeno. ()

Reklama

Mafiapau odpad!

všechny recenze uživatele

Dobrý den. Milujete audio-visuální neomarxistickou propagandu z Netflusu? Vítejte! Milujete audio-visuál tvůrců kterým jde o dobrý sci-fi výtvor? Palte zpět do těch odporných extrémně-pravicových nor odkud jste byli vychování k takové odporné buržoazii! Nevěřil jsem že toto pololetí uvidím větší sračku než-li Invasion a Blue eye Samurai. Tuto úvahu mi však změnil seriál 3 Body Problem alias problém tří buzen. Jediné pozitivum tu bylo score Ramina Djawadiho a výkony oblíbených herců (kterých je mi líto kvůli tomu v čem tu plavali). Ono by se to jako už zde zmíněné woke srajdy dalo jen přejít s tím že: "Je to jen ten woke netflix, které zajímá více politika než-li seriál". Problém je v tom, že předloha byla výtečná, a vidět co z toho může někdo zremixovat na kupu vaginálních výtoků feat. MC negr a DJ polomáčka, nenechává člověka s alespoň trojciferným IQ, chladným. Jsem zastáncem svobody slova. Avšak nejsem zastáncem hlouposti a debility, tudíž svobodně prohlašuji: Pokud jste tomuto zvratku dali více jak tři hvězdy, neměli by jste psát recenze - alternativně, vaše názory jsou pro nezdegenerované lidi k smíchu. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Koncept výborný, zpracování hodně pokulhává (Mimozemšťané umí očividně ovládat elektroniku, i když jsou vzdáleni Zemi 400 let, proč teda nezpůsobí kolaps hned, když chtějí, aby je lidstvo nezničilo, než přiletí? Stačí, když shodí letadlo s těmi nejdůležitějšími lidmi, nebo třeba můžou použít drony, způsobů by se našlo spoustu, příběh tak má hodně trhlin). Raději bych uvítal, kdyby celý příběh odvyprávěli v rámci jediné série. Prvních pár epizod s videohrou bylo doslova utrpení, alespoň že konec to napravil. Teď je otázka, jestli vůbec vznikne další série, nebo spíš jestli se vyplatí čekat. ()

Doldus 

všechny recenze uživatele

Jako mnohokrát předtím, jsou ti, kdož četli předlohu, předem prokleti. Seriál trpí bídnými dialogy, plochými postavami (Eiza Gonzales je miscast jak poleno) a zkratkovitostí. Jistě, kniha má snad postavy ještě plošší, ale absolutně to vyrovnává oddaností úžasným myšlenkám a robustním konceptům, které pečlivě vysvětluje. Proto také v knize jinak vzácné emotivní scény vyniknou o to víc. Tvůrci tu přimíchali nové postavy, zatímco některé původní spojili dohromady, aby to celé víc zestručnili. Ano, televiznímu divákovi se musí složitější koncepty rozmělnit na úplnou kaši a navíc okořenit spektáklem, ale i tak tu těžce nefungují emoce. Navíc má seriál nevysvětlitelně hůře dávkovanou zápletku. Vizuální stránka se nicméně povedla a má potenciál. Uvidíme co dál, protože ten skutečný sci-fi haluz teprve přijde. ()

Galerie (486)

Zajímavosti (8)

  • „Vtip“, který Dr. Wenjie (Rosalind Chao) vypráví Saulu Durandovi (Jovan Adepo) je skrytou metaforou na jednu z teorií, proč lidstvo zatím neobjevilo žádné známky inteligentního života mimo naši sluneční soustavu, Jde o teorii tzv. Temného lesa, kdy se civilizace ve vesmíru obávají prozradit svoji polohu či dokonce existenci, aby nebyly vyhlazeny v nekonečném boji o suroviny v konečném vesmíru. Mimo jiné jde také o název druhé knihy z této série, která tento název popularizovala. (spacemaster)
  • Seriál měl být původně vysílán v roce 2023, ale tvůrci David Benioff a D.B. Weiss trvaly na natočení ještě jedné scény, která nebyla původně ve scénáři. V té době, v roce 2023, začala v Hollywoodu stávka a natočení této scény se o několik měsíců opozdilo. Tvůrci i tak trvali na tom, že scéna musí být natočena. Po skončení stávky byla scéna natočena a seriál byl odložen na březen 2024. (Dalfor)
  • Tvůrci Davin Benioff a D.B. Weiss v roce 2024 uvedli, že mají představu knižní trilogii „Vzpomínka na Zemi“ adaptovat do čtyř sérií. (Dalfor)

Související novinky

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

10.10.2022

Scenárista a režisér Andrew Stanton (Hledá se Nemo, WALL-E) se po letech pauzy chystá vrátit za kameru svého nového celovečeráku. Stanton naposledy natočil animák Hledá se Dory pro Pixar, předtím měl… (více)

Reklama

Reklama