Reklama

Reklama

Problém tří těles

(seriál)
  • USA 3 Body Problem (více)
Trailer 3

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Osudové rozhodnutí, které padlo v šedesátých letech 20. století v Číně, rezonuje v časoprostoru a ohrožuje celé lidstvo. Podaří se skupině vědců tohle nebezpečí odvrátit? (Netflix)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (251)

Mafiapau odpad!

všechny recenze uživatele

Dobrý den. Milujete audio-visuální neomarxistickou propagandu z Netflusu? Vítejte! Milujete audio-visuál tvůrců kterým jde o dobrý sci-fi výtvor? Palte zpět do těch odporných extrémně-pravicových nor odkud jste byli vychování k takové odporné buržoazii! Nevěřil jsem že toto pololetí uvidím větší sračku než-li Invasion a Blue eye Samurai. Tuto úvahu mi však změnil seriál 3 Body Problem alias problém tří buzen. Jediné pozitivum tu bylo score Ramina Djawadiho a výkony oblíbených herců (kterých je mi líto kvůli tomu v čem tu plavali). Ono by se to jako už zde zmíněné woke srajdy dalo jen přejít s tím že: "Je to jen ten woke netflix, které zajímá více politika než-li seriál". Problém je v tom, že předloha byla výtečná, a vidět co z toho může někdo zremixovat na kupu vaginálních výtoků feat. MC negr a DJ polomáčka, nenechává člověka s alespoň trojciferným IQ, chladným. Jsem zastáncem svobody slova. Avšak nejsem zastáncem hlouposti a debility, tudíž svobodně prohlašuji: Pokud jste tomuto zvratku dali více jak tři hvězdy, neměli by jste psát recenze - alternativně, vaše názory jsou pro nezdegenerované lidi k smíchu. ()

Wade Wright

všechny recenze uživatele

Ze seriálu je jednoznačně vidět, že tvůrci předlohu dobře znají a snaží se zadaptovat věcně všechny dějové body, ikdyž třeba v jiné kompozici s postavami, které zastávají více poloh. Pocit, který se pro mě fanouška předlohy však i přes tuto jakousi přesnost dostavil hned po sledování, je smutek. Vzpomínku na Zemi mám rád hlavně díky poetice. Ta seriálu i přes na seriál nadprůměrné produkční stránky prostě chybí. K tomu, aby byl příběh zadaptován tak jak si zaslouží, to by se muselo stát něco jako Jackson a Pán prstenů nebo Denis Villeneuve a Duna, protože ta kniha je opravdu takového ražení. Tomu Netflix nemůže naprosto konkurovat, jakkoli se snaží. Navíc nápad smrsknout ty knihy a zefektivnit je skrz jiné postavy je na papíře možná fajn, ale pro mě je to tím pádem úplně jiné dílo. Luo-Ti je v knize specifická postava nasazená ve specifický čas, nedává smysl, aby se objevil v téhle době. Kompozice toho seriálu je antiklimatická. To samé se teďka vytasit s příběhem, který je až ve třetí knize. To co funguje na předloze je boj s časem vyprávěný přes dekády a mnohé generace. Toho se tady do budoucna hodně zbavujeme. Je to obrovská škoda. Finální moment s Ta-Š měl být podle knihy jak konec Interstellaru. Naprostý vrchol sci-fi, emoční nálož na konci první knihy, která lemuje celou trilogii a přijde hned v moment, kdy se svět dozví o Trisolaris a sofonech. Tady ten konec je s těmi úpravami antiklimatický, obyčejný… prostě Netflix. Není to špatné, ale není to ani dobré, je to to šedé mezi a to je snad to nejhorší. (Více) ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nestává se každý den, aby někdo zfilmoval knižní hard sci-fi příběh. Problém tří těles totiž (jako u každé těžké sci-fi literatury) není jednoduché uchopit, ale musím uznat, že tvůrci to zvládli na jedničku. A to i na úkor toho, že tu jsou místy slabší epizody. Jako celek ale seriál působí konzistentně a řekl bych, že se i drží myšlenky knihy. Za mě tedy palec nahoru a důvod pustit se do druhého a třetího knižního dílu trilogie. Konečně. Třeba se do něj pustí i tvůrci tohoto seriálu. Koncem mají jednoznačně nakročeno. ()

misstake 

všechny recenze uživatele

Na zpracovní kultovní čínské předlohy tvůrci oblíbené Hry o trůny jsem se těšil. Dopadlo to podle mě dobře. Hodně zkratkovitosti a nevysvětlenosti, co mě vede k tomu, že si předlohu chci přečíst a jsem rád, že mě seriál k tomu dokopal. Celkově to mohlo být bombastičtější a efektnější, ale jsem spokojen a těším se na další série. ()

Orthank 

všechny recenze uživatele

Trend krátkych sérii je neúprosný a už nejakú dobu funguje ako dobrý model svižných a záživnych príbehov pri ktorých sa divák nenudí. Bohužiaľ toto neplatí pre Problém troch telies. Zatiaľ som knihu nečítal, ale dúfam, že to nie je takáto nuda. Seriál sa výrazne viac sústredí na psychológiu postáv ako na samotný dej, ktorým nieje nič menšie ako nie prave vrúcny prvý kontakt s mimozemskou civilizáciou a príprava na jej príchod niekedy v ďalekej budúcnosti z prozaických dôvodov. Tak mohutný nápad opierajúci sa o vedecké poznatky a námet ako sa na to všetko pripraviť, si priamo pýta hutný dej plný zaujímavých nápadov, akcie, a hlbokej filozofie. Namiesto toho sa 8 dielov trápime osudmi pár vybraných vedcov, akoby mimozemské civilizácia chcela navštíviť iba ich. Opomenuté sú zásadné dejové linky, o chaose ns planéte sa dozvieme iba z TV, ktorá beží niekde v nemocničnej izbe, inak sa nikde prakticky nič nedeje. Ak nám trailer ukázal kopec zaujímavých záberov, tak boli použité už v trileri prakticky všetky. Vzhľadom na nápad, a formu akú si vyžaduje, príliš komorné spracovanie, vzhľadom na to, že sa to chce tváriť ako nejaká najväčšia sci-fi séria súčasnosti. Chabú výpravu nezachráni ani krivajúca réžia, ktorá nemá z čoho variť a prakticky sa čudujem ako dokázali z ničoho postrihať 8x 50 min. dielov. Takýmto tempom musia asi tvorcovia plánovať minimálne 10 sérii, inak neviem ako chcú rozpovedať celý príbeh. ()

Galerie (486)

Zajímavosti (8)

  • Název seriálu Problém tří těles je skutečný matematický problém, který opravdu nemá žádné obecné řešení. Existují ale řešení pro specifické případy tohoto problému, nejznámnější z nich pravděpodobně Lagrangeovi body, oblast prostoru, kde se gravitační vliv dvou těles vyrovnává a třetí těleso může v takovém bodě setrvat nekonečně dlouho bez vynaložení vlastní energie. (spacemaster)
  • Billionář Lin Qi chtěl převést čínský sci-fi román „Problém 3 těles“ do globálního hitu, pracoval s Netflixem a tvůrci Hry o trůny (od r. 2011). Bohužel nedožil se premiéry, když byl otráven kolegou v Šanghaji v roce 2020. Tento kolega, Sü Jao, 43letý bývalý manažer Linovy společnosti, byl v březnu 2024 soudem v Šanghaji odsouzen k trestu smrti za Linovu vraždu. Lin Qi vlastnil práva ke knižní předloze pro zfilmování. (Yorkcz)
  • Tvůrci Davin Benioff a D.B. Weiss v roce 2024 uvedli, že mají představu knižní trilogii „Vzpomínka na Zemi“ adaptovat do čtyř sérií. (Dalfor)

Související novinky

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

10.10.2022

Scenárista a režisér Andrew Stanton (Hledá se Nemo, WALL-E) se po letech pauzy chystá vrátit za kameru svého nového celovečeráku. Stanton naposledy natočil animák Hledá se Dory pro Pixar, předtím měl… (více)

Reklama

Reklama