Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americká komedie o každoročním tajném závodu z východního pobřeží Spojených států na pobřeží západní, ve kterém neplatí žádné dopravní předpisy a který se odehrává za plného provozu. Jako většina filmů tohoto charakteru nepostrádá ani tento nezbytnou různorodost hlavních protagonistů (ředitel firmy, středoškolský profesor, italský gigolo, šílený motorkář). (CGP)

(více)

Recenze (76)

sud 

všechny recenze uživatele

Panečku, to je tedy sestava! Dva kolíci ve světlém Ferrari, dvě blonďaté kočky v tmavém Porchi, rozpustilý Talián v červeném kabrioletu, černobílá dvojice v policejním autě, dva postarší pánové v Mercedesu, motorkář a ještě několik dobrodruhů. Ti všichni se vydávají na dlouhý tajný závod bez pravidel a omezení rychlosti. Před lety opravdu bomba a i dnes zábavná podívaná. ()

subic 

všechny recenze uživatele

New Yorkem brzy ráno za svítání se začne rozléhat řev šesti, osmi a dvanáctiválců. Nevím, jestli by to bylo možné i dnes, ale třeba se někdy dočkáme remaku. Jinak je to docela zábavná podívaná i dnes. Unikátní ve vidět vedle sebe černevé Ferrari Daytona, původní Schelby Cobra, staré porsche 911 a třeba Mercedes Benz 300 SL cabrio 70% ()

Reklama

venus 

všechny recenze uživatele

Nádherná auta, takže podívaná byla opravdu vzrušující! Jenom mi bylo líto té rozpůlené corvetty... Do benzínem páchnoucího závodu se podařilo zasadit i několik vtipných scén, které film pěkně okořenily. Je to jeden z mála automobilových filmů, který není postaven jenom na efektech, což určitě není u tohoto žánru snadné. ()

Jeand´Boa 

všechny recenze uživatele

Nesmíte nad tím moc přemýšlet ... jen se nechte unášet nadupanými krasavci na čtyřech kolech a jejich rychlou jízdou a nenáročně se bavte nad tím, jak jsou policisté hloupí, předvídatelní, pomalí, krátkozrací, směšní ... a pak si pomyslete: páni, také bych se chtěl zúčastmit takovéto šílené jízdy bez omezení a s překážkami, které hravě překonám ... a pak probuďte i svého ducha recesistu a zalíbí se vám i ta myšlenka, že to vše jen pro automat na žvýkačky... ()

Robbi 

všechny recenze uživatele

"Když jedu, nezajímá mě, co se děje za mnou," s převahou vysvětlí Raul Julia, proč po usednutí do vozu urval zpětné zrcátko. Takže si nemyslím, že by tenhle film neměl dostatek humoru, dostatek hlášek, dostatek skvělých scén, mezi něž určitě bude patřit i "Plán Alfa". Možná, že další z mnoha klonů Tajného závodu mohou vypadat lépe a přitažlivěji, ale je to do jisté míry dáno i tím, že The Gumball Rally jim prošlápl půdu a ukázal cestičku. Výborná je i herecká parta, a pološílený Lapchik to celé podtrhuje. Ladies and gentlemen, start your engines! ()

Galerie (30)

Zajímavosti (12)

  • Auta řídili opravdu sami herci. (Maulincio)
  • Fotky dívek v Playboy z prostředních dvoustran na stěnách v garáži, odkud začíná závod: Liv Lindeland (Leden 1971), Heather Van Every (Červenec 1971), Vicki Peters (Duben 1972), Francine Parks (Únor 1974) a  Daina House (Leden 1976). (Maulincio)
  • Film je inspirován skutečným závodem Cannonball Baker Sea-To-Shining-Sea Memorial Trophy Dash, který se dlouhá léta jezdil napříč USA. Například stejný typ Ferrari, které v závodu řídí Raul Julia, skutečně vyhrálo jeden ročník. Rovněž dodávka, která se pokouší dojet na jednu nádrž, v jednom ročníku skutečně dojela na jednu nádrž. (Jiri_Jaros)

Reklama

Reklama