Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V malom americkom meste začínajú pribúdať obete brutálnych vrážd. Len miestni súrodenci Coslawovci zistia, že ide o vlkolaka. Nik im, žiaľ, neverí... (POMO)

Recenze (95)

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Dnes už třicet let starej horor, ale atmosféru to má, že mu jí může hodně podstatně mladších chlupatin závidět. Koho jsem si oblíbil nejvíc to byl strejda v podání Gary Buseyho. Věčně nalitej, 3x rozvedenej týpek, co sice nevěří, že jeho synovce chce zabít vlkodlak, ale přesto si nechá odlít stříbrnou kulku a na konci filmu si to s vlkodlakem rozdá na férovku. Než k tomu dojde, tak uvidíme několik mordů, vydařené masky a vše to bude hezky odsýpat. Mně se nejvíce líbila scéna v kostele, která je opravdu povedená a dále tleskám svejma chlupatejma rukama, že vlkodlak je pěknej rapl i v lidské podobě a díky tomu, tu máme mrazivé scény i když zrovna není ve chlupáč módu. Dětští herci byli také dobří a já vím, že se k tomuhle snímku rád vrátím. ()

Hadža 

všechny recenze uživatele

Ani nevim jak mne mohla takova klasika leta obchazet,zvlaste jeste podle predlohy meho oblibeneho Kinga.Ovsem ani na knihu jsem zatim nenarazil,tak bylo alespon me prekvapeni prijemnejsi.Nastesti film nedopadl jako vetsina ostatnich , podle jeho knih,takze tu mame prijemny vlkodlaci snimek ,skoro rodineho typu.Na dobu vzniku masky vcelku slusne. ()

Reklama

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tenhle film, je pro mně osobně hodně důležitý, v mládí sem totiž z celého filmu viděl, jenom posledních třicet vteřin, ale přesto si mně ten film získal. To bylo v roce devatenáct devadesát osm, to mi bylo osm let a od té doby, sem tenhle film nepřestal hledat, zkoušel všechno možné, i zdejší experty přes horory, žádný z nich nevěděl, nechtěl a nebo se raději povyšoval. Tolik k zdejším hororovým expertům, ale tenhle film sem našel díky Youtube, takže mé díky patří této platformě. A byť je film klasickým hororem, kdy ve městě řádí vlkodlak a jediný kdo jej může zastavit, sou dva sourozenci a strýček, kterého hraje Gary Busey, který je však ve filmu, za černou ovci rodiny. Tak se všechno, povedlo na jedničku, ale hlavně atmosféra, městem obchází strach a hrůza, kdy si lidé nevěří a podléhají panice, tohle je ve filmu velice dobře zpracované. Parádní masky a pár slušných mordů, též stojí za zmínku, za mně vede šerif a lov v mlze. Navíc pro všechny fanoušky Stranger Things, co sou v Klubu smolařů, tenhle film by jste měli vidět, je stěžejním pro ty seriály/filmy, co následovaly. Tenhle film miluju tak moc. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Osmdesátkový dobrodružný vlkodlačí horor podle knihy Stephena Kinga, u kterého si mistr napsal sám i scénář. Kvalitní provedení sází na perfektně zahrané role včetně dětských hrdinů. On samotný příběh by byl možná určen spíše dětskému publiku, ale vcelku brutální mordy a vkusná přeměna vlkodlaka v člověka posunuje rovinu k hororovému žánru. Funguje všechno, jak má, Kingův rukopis je všudypřítomný a mě nezbývá nic jiného, než se vrhnout na knihu. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Škoda, že tu nemám magneťák. Počul by si, ako to znie.“ Spoilery. Vzniklo to na námet Kingovej novely, ktorá prvý raz v češtine šokujúco vyšla až koncom roka 2023 (!). Film sa mi páčil viac, hoc  nerozumiem, prečo sa z novelového strýka Ala stal vo filme strýko Red a hoc mi vo všeobecnosti nevonia kombinácia rodinného dobrodružstva s krvavými pasážami, ale tak zas v osemdesiatkach to bola vcelku bežná vec. Potešia kvalitné masky, nezameniteľná atmosféra 80. rokov a dobrí herci (Gary Busey v nečakane kladnej úlohe strýka). Ďalším príjemným osviežením boli originálne drobnosti, ktoré dodali vlkolačiemu klišé nový rozmer (vlkolakom je kňaz, nemení sa len počas splnu, je agresívny aj v ľudskej podobe, vraždí baseballovou palicou). Čakal som béčko ako SLEEPWALKERS, ale bol to skôr solídny priemer CINTORÍNU ZVIERATIEK a CUJA. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (6)

  • Předlohou pro film byla novela Stephena Kinga Cycle of the Werewolf. (mahler)
  • Marthy (Corey Hainz) a Brady (Joe Wright) ve 27. minutě ve větru pouštějí draky. Jejich okolí a stromy kolem nich však naznačují, že je bezvětří. (Terva)
  • Rozpočet filmu byl 7 mil. dolarů, tržby v USA 5,4 mil. a 13 mil. v zahraničí. (mahler)

Reklama

Reklama