Reklama

Reklama

Vraždy v Midsomeru

(seriál)
  • Velká Británie Midsomer Murders (více)
TV spot
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (1997–2023), 217 h (Minutáž: 88–120 min)

Předloha:

Caroline Graham (kniha)

Hrají:

John Nettles, Jason Hughes, Daniel Casey, Jane Wymark, Rowena Cooper, Phyllida Law, Nick Moran, Emily Mortimer, Laura Howard, Julian Glover, Trudie Styler (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(24) / Epizody(140)

Šéfinspektor Barnaby a seržant Nelson vyšetřují smrt ženy, která byla zavražděna během dobročinné akce ve venkovském kostele. Nebyla to ledajaká akce, ale kouzelnická show iluzionisty Gedeona Latimera. A oběť, bytná Hannah Altman, mu během jeho představení asistovala. Byla Hannah tím pravým terčem, nebo si vrah vybral iluzionistu a jen mu to nevyšlo? Indicií k plánované vraždě kouzelníka by mohly být výhrůžné dopisy, které dostával a které ho vinily ze satanismu. Nehlasitějším kritikem, byl vikář Andrew Maplin. Motiv by se zdál jednoduchý, kdyby nebyl vikář nalezen mrtvý na kamenném pohanském oltáři. Navíc se ukáže se, že jeho manželka Lorna Soane je potomek satanistů z 18. století. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (350)

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Detektiv šéfinspektor Barnaby je prostě formát. Výborná anglická kriminálka v tom správném slova smyslu, žádná americká patlanina. Skvělí herci - obsazování opravdových hereckých es. Výborné náměty, humor a mysterióznost, občas až hororová atmosféra. V neposlední řadě dokonalá a mrazivá úvodní znělka a celkově celá hudba. Vrchol v žánru. ()

Sesitka 

všechny recenze uživatele

Angličani prostě vědí jak má vypadat správná kriminálka. Vždy výborná zápletka a objasňování jednotlivých vražd které se v Midsomeru stanou.Ani mi nevadí, že tu a tam se ojeví nějaký ten vtipný moment. Jako například:On nám utíká. Na traktoru. Těch vražd je tam tolik, že se někdy divím, že Midsamer ještě není vyvražděný. ()

Reklama

borec999 

všechny recenze uživatele

Nie úplne zlé, ale ani úplne dobré. Krimi seriálov, ktoré sa pravidelne objavovali v našich televíziách bolo v nultých rokoch proste strašne veľa a ja ako divák som sa tohto formátu veľmi rýchlo presýtil. Vraždy v Midsomeru neboli úplne na zahodenie, niektoré diely boli fajn, niektoré slabšie, no ako celok ma to rozhodne nezaujalo tak aby som bol pravidelným divákom. Keď však nato náhodou natrafíte, tak pozerať sa to dá. Vzhľadom na počet dielov mi inak vždy vŕtalo hlavou, koľko obyvateľov môže mať Midsomar, keďže za to množstvo prípadov a epizód už museli istotne vyvraždiť minimálne polku mesta...Lepšie 2* a 45%. ()

javak810i 

všechny recenze uživatele

Jako malý jsem Vraždy z Midsomeru nenáviděl. Herci mi přišli nesympatičtí, zápletky ohrané a celé to na mě působilo hrozně ponurým a jakoby "anglicky suchým" dojmem. Z odstupem času ale musím uznat, že s ohlédnutím na ostatní krimi seriály té doby se jednalo o slušný nadprůměr. I tak ale nemohu dát víc, než 3 hvězdičky. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Statický anglický venkov na rozhraní horního a středního toku největší britské řeky Temže v širším okolí starobylého Oxfordu, v němž se prostírá neexistující Midsomerské hrabství; Agatha Christie přenesená o 40-60 let blíže k naší současnosti přelomu století, osobitý fin de siecle, který oživuje dvojice sympatických detektivů. Všechny ctnosti staré anglické detektivky tu naplno ožívají a současně se otevírají naplno dnešnímu světu osobitým regionem tradičních sídel, v zásadě nedotčeného mikrokosmu, v němž každý zná každého a vidí mu až do žaludku. Je to idyla, v níž je všechno jaksi domácké, detektivové, lidé, atmosféra, zločinci i jejich oběti a koneckonců zločiny - vraždy - samy. Ožívají tu jaksi mimochodem některá starší mystéria z viktoriánských dob, je tu modernost, která má svou osobitou patinu. Neztrácí tím; naopak, získává. To, co by za jiných okolností působilo jako klišé, je tady jistotou formy a kontinuity nikoliv zanedbatelné kvality. Platí to o scénářích, režii i představitelích hlavních rolí. V úhoru nenápaditých krimi patří tento detektivní seriál k tomu vůbec nejlepšímu. A vlastně i nadčasovému. ()

Galerie (2 049)

Zajímavosti (30)

  • Postava Johna Barnabyho, který od čtrnácté série nahradil Toma Branabyho, se poprvé objevila v druhé epizodě třinácté série. Jejího představitele, herce Neila Dudgeona, ovšem bystří fanoušci mohli zahlédnout již v prvním dílu čtvrté série, kde ztvárnil zahradníka. (Olík)
  • Seriál vznikl také za účelem zvýšit turistický zájem o Midsomer. (Tsukikage)

Reklama

Reklama