Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Ústřední postavou Guru je Alice (Anna Fialová). Ta oznámí na policii, že byla znásilněna. Její výpověď však nejdříve u policistů a následně u lékařů vzbuzuje nedůvěru. Jejího případu se ujímá vyšetřovatelka Petra (Zuzana Stivínová), která v rámci pátrání začne rozkrývat zneklidňující skutečnosti a pojme důvodné podezření, že guru Marek (Vojta Kotek), kterého Alice ze znásilnění obviňuje, spáchal za pomoci spolupracovnice Kláry (Kristýna Podzimková) v rámci rádoby terapeutických lekcí jógy sexuální násilí až na desítkách žen. Je třeba jej co nejrychleji zastavit, zahájit trestní stíhání a postavit před soud. Kromě samotného procesu vyšetřování příběh odkrývá i soukromí Alice, její dlouhodobě nepříznivou životní situaci i neustálý boj o malou dceru Emmu s bývalým partnerem Radkem (Lukáš Melník). Vychází najevo, že se Alice ve vztahu nechovala v minulosti ideálně, což ještě více podrývá důvěru okolí v Alicinu verzi toho, co se jí a ostatním ženám mělo stát. (Voyo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (85)

veronica 01 

všechny recenze uživatele

Velice dobrá minisérie, které by ale rozhodně prospělo pár dílů navíc, protože konec je opravdu hodně zkratkovitý a rychlý. Přišlo mi to neúplné, hlavně mezi druhým a třetím dílem je celkem velká dějová mezera. Také mě překvapilo jak strašně málo je tady scén se samotným guru. Kotek si tu opravdu moc nezahrál, škoda. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Minisérie inspirovaná skutečnou kauzou českého guru, který pod pláštíkem tantry, jógy a ezoterických sraček manipulativním způsobem sexuálně zneužíval své svěřenkyně. Jako seriál vyprávěný z pohledu jedné oběti je to nadprůměr, ikdyž je to jednoduchý seriál, tak zahraný autenticky a přesvědčivě. Herecký výkon Aničky Fialové na oscara, výkon Podzimkové jako manipulátorské asistentky na jednotku a Stivínová jistota. Z mužských rolí nejlepší Vasil Fridrich jako otec oběti. Pokud budu hrát soutěž "očekávání" vs. "co jsem dostal", tak tohle zvítězí nad prvním pokusem tv Nova o quality tv Případ Roubal (2021). Arichtěv je rutinní tv řemeslník, ale tady překročil hranici dobrého do kvalitního s přidanou hodnotou. Škoda, že poslední díl je jako ustřelené kecky. ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Skvělá minisérie podle reálného základu z českých luhů a hájů. Dovedl bych si představit kratší stopáž a třeba 8 dílů, které by šly víc do hloubky ezo-bláznovství. Každopádně se ukazuje, že dovedeme točit kvalitní materiál, jenom se to bohužel nevysílá klasicky v TV, ale jen na Voyo a to je velká škola. 80% ()

Mallinali 

všechny recenze uživatele

Seriál vypadá, jako by někdo vystřihnul prostředek. Takže slibně rozjetý druhý díl je znehodnocen koncem zrychleným jak styk v pubertě. Pachatelé prostě zdrhli, linka se studentkou je najednou na vedlejší koleji, od začátku to kazí dějové nelogicnosti... Náznaky slušného řemesla a potenciálu tu ale jsou, Fialová, Fridrich i Kotek jsou slušní. Jenže tohle asi chtěl mít někdo rychle z krku. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Námět zněl více než slibně, bohužel tvůrci zbytečně promarnili jeho potenciál. Guru ve finále nabízí těžce průměrné, ničím výjimečné drama, jehož největší předností je především herecké obsazení, i to však bylo využito jen zčásti, neboť doteď mi není absolutně jasné, proč postava guru Marka v podání výborného Vojty Kotka dostala tak málo prostoru. Příběh má až zbytečně moc dějových zkratek, finále vyzní zcela do prázdna, prospělo by mu i mnohem více explicitnosti, neboť dané téma si o to přímo říká. Celkově mě Guru malinko zklamal, nečekal jsem kdoví co, pochvala směřuje především k hercům a jejich výkonům, jinak je to fakt slabota. 4/10. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • Seriál sa inšpiroval hlavne skutočnou postavou Jaroslava Dobeša (známeho ako Guru Jára), ktorý bol obvinený v roku 2014. (Arsenal83)
  • Slovenská kapela Heľenine oči, povestná svojimi humornými skladbami a videoklipmi pretkávanými satirou, nahrala o skutočnom guru, Jaroslavovi Dobešovi, pieseň s názvom „Guru Jára”. (Arsenal83)

Reklama

Reklama