Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Britská surrealistická komediální show autorů úspěšného sitcomu Father Ted (Otec Ted), kteří pokračují v tradici skupiny Monty Python. (oficiální text distributora)

Recenze (112)

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Až po půl roce jsem zjistil, že to je nástupce Montyho Pythona. Díl po dílu postupně uvadá v komičnosti, ale přesto se tam najde něco k zasmání. Klasikou se souboj v zírání, který je výborně animovanej a perfektně namluvenej. BBC dokáže opravdu vytvářet perfektní komedie. Policajt, který má strach je výbornej a to bych mohl mluvit dál a dál. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Vtipná, řádně trhlá záležitost, za kterou se tradice britského humoru rozhodně stydět nemusí. S Cirkusem bych to však vůbec nesrovnával. Některé skeče jsou špičkové, ale tu a tam se najde slabší až ubohý článek. V mých očích mu trochu ubírájí i vatovité vložky v podobě "Mistrovství světa v zírání", které přestávají bavit už po druhém, třetím díle a samozřejmě (nezaslouženě) - jak už tomu ostatně bývá - český dabing. Proč to jednoduše neotitulkovat??? 70% ()

Reklama

JosefTomas 

všechny recenze uživatele

Problém Velkovlaku je, že jeho specifický humor si nemusí oblíbit každý a záleží jen a jen na něm, jak jednotlivé skeče dokáže přijmout. Proto jen 55%. Některé scénky jsou výborné, ale jiné naopak až smutně trapné a některé jejich opakování i dost kazí význam (viz soutěž v zírání, na poprvé dobré, poté už trapné) ()

Memesis 

všechny recenze uživatele

Mám slabost pro "britský humor" a pro skeče. Tenhle seriál obsahuje obojí, ale ani v nejmenším nepřipomíná Monty Pythony. Spíš The Fast Show. A stejně jako u The Fast Show, některé kusy baví, některé ne, ale zde většina ano. A právě humor téhle party nejvíc vystihuje skeč s jeptiškami v zoo. Je to vtipné, trhlé, ale pořád to ještě má něco do sebe, i když méně než montypythonovské skeče. 85% ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoci, ale tuhle partu miluju. Skvělé herecké výkony, geniální, absurdní (britský) humor, úžasně vystihnuté parodie na různé filmové scény, životní situace a komentátorské obraty (geniální mistrovství v zírání). Ve druhé sérii už sice trošku ztrácí dech, ale i tak si pořád drží dobrou úroveň. Linehan je bůh. Režíroval čtyři seriály, čtyři umístění v TOP seriálech... 90% (1. série - 100%, 2. série - 80%) ()

Zajímavosti (4)

  • Pilotní epizoda režírována Chrisem Morrisem nikdy nebyla vysílána v plném rozsahu, některé scénky jsou rozděleny do ostatních epizod. (PußyMagnet)
  • Scéna Stare-Out (soutěž v zírání) je založena na knize Paula Hatcherera a je animována Chrisem Shepherdem. (PußyMagnet)
  • Oceněno jako "Best 'Broken Comedy' Show" na British Comedy Awards v roce 1999. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama