Reklama

Reklama

VOD (1)

Jak se dá využít volný čas při prodávání v bistru? Tahle parta vám to rozhodně ukáže. Jsme v Americe 80. let, kluci experimentují s drogami, a co připomíná holku, to se snaží přimět k sexu. Navíc se vždycky v dohledu najde nějaký šašek, který se snaží být vtipný… (oficiální text distributora)

Recenze (173)

liuk 

všechny recenze uživatele

Tak k z téhle neskutečné slátaniny jsem si utvořil napojení na Schulhoffovy socialistické komedie. Na ty se sice v dnešní době tak nějak (ne)dá koukat, ale kdybych je viděl až teď poprvé, tak je hodím do koše jakbysmet. A s Ridgemontovskou střední to bude pro zámořské diváky asi stejné, kdy si rádi zavzpomínají na Reaganovskou dobu. Jinak si nedokážu představit, jak někdo může mít rád film s tak příšernými herci. Nejsem na herectví nějak vysazen, v podstatě sežeru všechno s tím, že takhle by někdo reagoval mohl, ale tady je to fakt extrém. Je i klidné možné, že scénář Camerona Crowea není nijak hrozný, jenže komedie je žánr, který potřebuje herecké vypichování vtipných situacích ze všech nejvíc. Fakt nevím, co je lepší: jestli neskutečné přehrávání jak často vídáme nebo zcela nezáživné čtení vět ze stromu naproti. Vždyť ty některé rozhovory jsou jak z minutového rozhovoru před akcí v pornu. Občas tedy nejsou jen jak, ale v podstatě by klidně v pornu mohly být, kdyby se trochu sjelo s úhlem kamery. A nakonec jsem si ještě všiml, že i když takovýto děj by se mohl odehrát během ubohého týdne, tak je jen tak mimochodem roztažený na celý rok! Crowe musel tehdy hodně hulit. Fakt zlaté Beverly Hills proti téhle matlanině. Ještě že Penn je fakt perfektní, hlavně když si člověk asociouje s jeho dnešními vážnými rolemi, soundtrack je taky celkem povedený a Brian Becker, hrající balícího guru a zpívající refrény hitovek od Cheap Trick, taky ujde. Ale jinak fakt hnus, aspoň kdyby ve stále se opakující písničce neustále neopakovalo "lalala, all-American boy". Jestli si někdo dělá srandu z BH rozhovorem Stevea a Brandona o rozvázané tkaničce, tak tady by musel vyletět z kůže. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Střední škola, USA, 70. léta. To byl kýč, útřžky filozofie hippies , šmahnuté rockem, americkým snem a hlavně naivitou a elánem mladých lidí. Scénář k tomuhle snmku napsal Crowe na základě své stejnojmené knihy a je poznat, že tehdy byly jeho zkušenosti a vzpomínky na životní radosti a starosti, které mladí lidé prožívali, velice živé (na rozdíl od jeho posledního výplodu Elizabethtown) a on je dokázal vpravdě nadčasově zapsat. Živé, věrohodné postavičky, jsou mile rozděleny na jednotlivé školní archetypy - mladá třídní kráska bouřlivě prožívající milostné kotrmelce, její velký bratr, který ji pomůže z průšvihu, když je jí nejhůř, tichý, chytrý, hodný a hlavně stydlivý klučina, který je do ní tajně zamilovaný, jeho zrádný kamarád, světácký hejsek, který "všemu rozumí", autoritativní profesor historie, jenž podezírá každého, že je zfetovaný a především Jeff Spicoli, ze kterého mladý Sean Penn udělal nejpamátnější a nejvtipnější postavu filmu - neustále zhuleného patnáctiletého rebela bez sebemenší příčiny :-) Vy, kteří rádi vzpomínáte na školní léta si to , myslím, královsky užijete. Jo a toho Nicolase jsem tam opravdu nepostřehnul... 70% ()

Reklama

dzej dzej 

všechny recenze uživatele

Plusy: nostalgicky zidealizovaná atmosféra vášnivého mládí, velká erotická otevřenost (o co jiného hrdinům taky jde...),debut několika velkých hereckých hvězd (Sean Penn, Jennifer Jason Leigh, Forest Whitaker). Minusy: přílišná figurkovitost jednotlivých postav a přílišná epizodičnost celého děje - každá z postav je stereotypně načrtnuta jedním či dvěma povahovými rysy (zkušená kamarádka, šprťák, vyhulenec...), děj pak působí spíše jako sled k sobě přilepených scén. Film v tomto ohledu v mnohém připomíná české studentské komedie z třicátých let (Škola, základ života a Cesta do hlubin študákovy duše). Jen na okraj: v našich luzích a hájích vzniknul ve stejném roce poněkud jiný a přesto v lecčems podobný film - Sněženky a machři. Jen na úplný okraj - Nicloas Cage se ve filmu opravdu mihne, a to dokonce dvakrát (pracuje s Bradem ve fast foodu a obevuje se mezi diváky na zápase amerického fotbalu). ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Pro mne velké zklamání. Celý film je neuvěřitelně zmatený a ani mladé tváře pozdějších hvězd nedokázaly u snímku udržet mou pozornost a tak jsem ho zhruba v půlce vypnul. Jediný výraznější projev předvedl Sean Penn(dalo by se říci jak jinak), ale jeho postava měla nepochopitelně málo prostoru. Možná někdy po opětovném shlédnutí změním názor, ale příliš tomu nevěřím. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Jednoduchoučká komedie, která plave ve vodách průměru, ale vejš jí vytahuje skvělej věčně zhulenej Sean Penn. Dobře jsem se bavil, a původně jsem chtěl dát i 4****, jenže mám dojem, že na tenhle film si hned tak nevzpomenu a fakt nevim, jestli ho budu chtít vidět někdy znovu. To si radši dám pošahanou Pomstu šprtů.) Scénář spíše průměrnej, stejně jako režie i herecké výkony, s výjimkou již zmíněného Penna a Judge Reinholda. Nicka Cage jsem si všimnul, aspoň teda myslim, ale objeví se tam tak na 5 vteřin součtem.) ()

Galerie (69)

Zajímavosti (48)

  • Melanie Griffith a Tatum O´Neal byly zvažovány pro roli Lindy. (Kulmon)
  • Pro svou masturbační scénu si Judge Reinhold přinesl velkého robertka bez vědomí ostatních hereckých kolegů. Zhnusení Phoebe Cates je tak více než pravdivé. (Kulmon)
  • Natáčelo se pět týdnů. (Kulmon)

Reklama

Reklama