Reklama

Reklama

VOD (1)

Jak se dá využít volný čas při prodávání v bistru? Tahle parta vám to rozhodně ukáže. Jsme v Americe 80. let, kluci experimentují s drogami, a co připomíná holku, to se snaží přimět k sexu. Navíc se vždycky v dohledu najde nějaký šašek, který se snaží být vtipný… (oficiální text distributora)

Recenze (173)

Hennes 

všechny recenze uživatele

Spicoli v podání Seana Penna a jeho profesor amerických dějin Hand byli pro mě tím nejlepším v americké teenagerské komedii. Jedná se o předchůdce dalších desítek komedií, které později vznikly na podobné téma, takže určitě film nadčasový. Je tu i víc toho sexu než-li v pozdějších komediích a vtipné to je určitě také. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No vylozene o narez se nejedna. Problem je, ze film precejen zestarnul. Tema a jednotlivy pribehy jsou typicky pro podobny skolni a teen komedie, jenze zatimco tenkrat rozesmivaly i vcelku mirny forky, dneska je clovek bohuzel zvyklej na vetsi naklady. Coz je problem, tech vylozene brutalnich foru se tu clovek moc nedocka a vetsina jich navic pochazi od ultimatne nahulenyho surfer dudea Seana Penna, kerej ukazuje, ze fakt zahraje cokoliv, kdyz si vezmu, ze o rok pozdejs natocil Zli hochy, ani se tomu nechce verit, ze to je skutecne on. Z ostatnich asi nejvic zaujme pekna, mlada a rozhodne ne stydliva Leight. Co se tyce Cage, zahlid sem ho asi ve dvouch zaberech, vzdy tak sekundu. Nicmene film je to rozhodne zabavnej, nakej ten for se precejen najde, romantika taky funguje, herci jsou prijemny a tech 90 minut slusne utece. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Další neodolatelný náčrtek osmdesátkové středoškolské mládeže, který sice nejde tak do hloubky jako třeba Snídaňový klub, ale na pozitivismu a zábavě mu to ani krapet neubírá. V centru osudů několika hlavních postav a jejich kamarádů tentokráte stojí převážně sex a film se překvapivě nebojí i odvážnějších nahotinek, ale nikdy to nepůsobí samoúčelně, Crowe a Heckerling naopak vtipně vyzdvihují přirozené a pochopitelné pohnutky nadržené a nesvázané mládeže (a uprostřed ční nonstop zhulený a dobře naladěný Sean Penn ve své nejzábavnější roli). Rychle sestříhaný úvod skvěle vhodí diváka do prostředí a plně dostává anglickému názvu filmu, zbytek je dramaturgicky rozmělněný a filmařsky lehce rutinní, avšak permanentně zábavný útržek že života puberťáků v době, kterou by chtěl prožít každý.___ A u sporáku ve fastfoodu se na chvíli mihne i Nicolas Cage, v titulcích ještě jako Coppola. :) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ale jo, tohle je film o dospívání, který není patetický, který je zábavný a přitom dovede být i vážný v takových momentech, kdy je to skutečně potřeba. Tahle generace mladých herců se nakonec ukázala jako zajímavá, i když těch skutečně velkých hereckých osobností z ní vyrostlo málo. Jako kdyby jim tohle období slušelo nejvíce. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Je zajímavý se koukat na teenagerskou komedii z roku 1982, hlavně proto že tam je mnohem opakuju mnohem víc nahoty než v těch dnešních!!!!!!!!! K tomu přičtěte opravdu geniálního zhulenýho Seana Penna a nabušenýho (v tý době ještě nebyl tlustej) Foresta Whitakera. Je docela těžké všimnout si v tomhle filmu Nicolase Cage, jelikož jeho role je opravdu malá, ale JE TAM :-) Prostě opravdu hodně zábavná komedie s hvězdným obsazením. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (48)

  • Když odjíždí Brad (Judge Reinhold) autem z práce a má na hlavě stále pirátský klobouk, jenž je součástí jeho pracovního úboru, v čase 01:01, zastaví vedle něj na semaforu s autem blondýna. Jde o americkou kytaristku a skladatelku Nancy WIlson. Spolu se svou sestrou Ann byly zakládajícími členkami kapely Heart. Paradoxně ve filmu ale žádná skladba této v Americe velmi populární kapely nezazní. (bubun)
  • Ve filmu se objevili tři herci, kteří později získali Oscara: Sean Penn, Forest Whitaker a Nicolas Cage. (Kulmon)
  • Sean Penn zkoušel i roli Brada Hamiltona. (Kulmon)

Reklama

Reklama