Reklama

Reklama

VOD (1)

Jak se dá využít volný čas při prodávání v bistru? Tahle parta vám to rozhodně ukáže. Jsme v Americe 80. let, kluci experimentují s drogami, a co připomíná holku, to se snaží přimět k sexu. Navíc se vždycky v dohledu najde nějaký šašek, který se snaží být vtipný… (oficiální text distributora)

Recenze (173)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to asi v 18ti letech, takže v době, když jsem chodil taky na střední školu a připadalo mi to fakt super. Těžko říct, jestli by mi to připadalo stejně zábavný i teď. Skoro se mi ani nechce věřit, že u kolonky režie vidim jméno Amy Heckerling, protože ta jinak posrala všechno, na co šáhla. Ale tohle se jí překvapivě docela povedlo. Jinak Nicolase Cage jsem si nějak nevšimnul... ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Tohle jsem už dlouho chtěl vidět. Film, jenž má svého ducha, potěší kupou výtečně zpracovaných filmařských prvků a zároveň ukazuje jak má správná americká komedie pro teenagery vypadat a ne jak nemá vypadat (prci, prci, prcičky). Divák se dočká kvalitních a vtipných hereckých projevů (Sean Penn) a myšlenka rozhodně není kýčovitá. Jsou tu cool scény (výuka orálního sexu), pohár vtipu je nad mírou, zkrátka čistá "teen" komedie jak má být. 80% ()

Reklama

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Pradědeček mezi "teen movies". Dnešní filmy s touto tématikou jsou však mnohem více (a přes míru) vulgární, zato kozy v nich neuvidíte. Film je krátký a nenudí ani chviličku. Prostě super zábava. Nezestárnul, přestože dnešní svět je trochu jinde. Jo a Cage jsem si teda nevšimnul. Snad jen to jméno v titulcích Nicolas Coppola mě praštilo do očí :-) Jinak Sean Penn je teda zatraceně cool, stejně jako poprsí Jennifer Jason Leigh. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Teenagerská komedie z počátku 80. let, která rozhodně nezaostává za timi dnešními. Vlastně ze soudobých teen-komedií se jí vyrovnají asi jen první tři díly Prciček. Sledovat "zhuleného" Seana Penna byla opravdu velká zábava a když se dnes podíváte na držitele Oscara, tak by jste ani neřekli, že někdy hrál v podobných filmech. Stejně zlomový jako pro Penna byl jistě i pro pěknou Jennifer Jason Leigh, Foresta Whitakera či Nicolase Cage, který se mihl v miniroličce. První film Amy Heckerlinga a zároveň i její nejlepší a nejúspěšnější. Velká škoda, že v Evropě film není moc známý a tudíž i značně nedoceněný...... ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Taková odlehčená verze Prciček. Osmdesátky z toho přímo září a je mi jasné, že v americe na tu dobu, to musel být hodně oblíbený film, hlavně u teenagerů. Řeší se tam sex, nahota, holky, kluci - takže cílovka je jasná. Za mě je to ale podprůměrná typická americká komedie. Sean Penn je naprosto skvělý. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (48)

  • Role profesora Handa byla původně nabídnuta Fredu Gwynneovi, ale odmítl roli s tím, že film příliš řeší sex. (Kulmon)
  • Sean Penn často improvizoval, když nebyl v záběru a rozptyloval tak Ray Walstona, který hrál pana Handa a ostatní mladé kolegy. (Kulmon)
  • Nabídku na Jeffa odmítl Christopher Reeve. (Kulmon)

Reklama

Reklama