Reklama

Reklama

VOD (1)

Jak se dá využít volný čas při prodávání v bistru? Tahle parta vám to rozhodně ukáže. Jsme v Americe 80. let, kluci experimentují s drogami, a co připomíná holku, to se snaží přimět k sexu. Navíc se vždycky v dohledu najde nějaký šašek, který se snaží být vtipný… (oficiální text distributora)

Recenze (173)

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Sonda do zivota 80's stredoskolskych teenageru, kteri ve volnem case rozjizdeji slibne kariery pracovniku ve fast foodech. Ukazkove zhuleny Sean Penn a Nicolas Cage ve sve debutove roli, ve ktere ho ani nezaregistrujete. Film mel puvodne rezirovat David Lynch, to by bylo jine kaficko. 6/10 ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Tihle flákači let osmdesátých jsou tak herecky nevýrazní a jejich výstupy tak epizodní, že jim nakonec ani nemůžete fandit či je nenávidět. Že je Crowe břídil, který si libuje v rozmělňování děje vím už dávno, ale tady mu výrazně pomohla paní režisérka, jenž si po slibné montáží sekvenci ze začátku asi odskočila na kafe. Ridgemont High se nakonec nevyplatí vidět ani kvůli zhulenému exotovi a ucházející muzice. Tyhle propriety má dnes prakticky každá teen zábava a na dobový pohled se můžete v tomhle případě zvysoka vykašlat, protože nezletilí jsou pořád stejní a chtějí klátit o sto šest... ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ale jo, tohle je film o dospívání, který není patetický, který je zábavný a přitom dovede být i vážný v takových momentech, kdy je to skutečně potřeba. Tahle generace mladých herců se nakonec ukázala jako zajímavá, i když těch skutečně velkých hereckých osobností z ní vyrostlo málo. Jako kdyby jim tohle období slušelo nejvíce. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

V Sexbombě od vedle se hlavní hrdinové dívají na absurdně naivní videokazetu se sexuální výchovou a kritizují její naprostou nefunkčnost pro současnou generaci. V kategorii teenagerských nebo romantických komedií je na tom Ridgemont High úplně stejně. Splní účel, ale v mnoha momentech se u ní budete jen blahosklonně usmívat. Kamera se totiž v rozverně veselých momentech zaobírá nejrůznějšími částmi těla chodících studentů a ničí tak veškerou pozitivní atmosféru, která by se dostavila jediným celkovým záběrem na školu. Ten největší problém je ale ve scénáři. Když patnáctiletá hlavní hrdinka jednu chvíli pronesla "když já vlastně nechci sex", jenom jsem kroutil hlavou, kde se najednou objevilo takové moudro u snímku, který ještě pár chvil předtím otevřeně a samoúčelně ukazoval nahotu a pokoušel se rozesmát násilnými vtípky typu "To já o to přišla ve třinácti". S pobavenou reakcí se zkrátka počítá až příliš okatě. Průběh hlavní linie je navíc navoněný a evidentně cílený jako nenápadná moralita. Oproti tomu zbytek filmu, tedy epizodické výstupy nejrůznějších postaviček, jsou vtipné a hlavně Sean Penn je jako třídní zhulenec sice nápadně protěžovaný, ale kdo by se na tvůrce kvůli tomu zlobil, když dokáže být takhle neodolatelný. I přes veškerou okatou snahu vychovávat mladé diváky na zářivě svítícím protikladu nahoty, onanie a sexu jsem se nakonec bavil a z jistého happyendu měl radost. ()

lola3121 

všechny recenze uživatele

Ve srovnání se současnými teenagerskými komediemi určitě nalezne pozorný divák v tomto filmu více odhalených dívčich ňader než je zvykem ukazovat nyní. Mně osobně se ovšem víc než Jennifer Jason Leigh líbil Sean Penn v roli třídního zhulence. Přestože jsem věděla, že ve filmu hraje Nicolas Cage (ještě pod příjmením Coppola), jeho rolička byla zřejmě natolik štěkózní, že jsem ji nezaznamenala. A podruhé na to kvůli tomu asi koukat nebudu, i když jinak jsem se bavila celkem dobře. Škoda, že jsem film neviděla v době jeho vzniku, asi bych ty problémy mladistvých prožívala víc. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (48)

  • V erotické scéně s Mikem (Robert Romanus) si Stacy (Jennifer Jason Leigh) sundává kalhotky, avšak v dalším záběru, jakmile si pár lehá na gauč, je možné si všimnout, že je má opět na sobě. Když se však Mike z gauče zvedá, Stacy je opět nahá. (fifas2)
  • Pro svou masturbační scénu si Judge Reinhold přinesl velkého robertka bez vědomí ostatních hereckých kolegů. Zhnusení Phoebe Cates je tak více než pravdivé. (Kulmon)
  • Společnost Universal byla přesvědčena, že film bude propadák. (Kulmon)

Reklama

Reklama