Reklama

Reklama

VOD (1)

Jak se dá využít volný čas při prodávání v bistru? Tahle parta vám to rozhodně ukáže. Jsme v Americe 80. let, kluci experimentují s drogami, a co připomíná holku, to se snaží přimět k sexu. Navíc se vždycky v dohledu najde nějaký šašek, který se snaží být vtipný… (oficiální text distributora)

Recenze (173)

dzej dzej 

všechny recenze uživatele

Plusy: nostalgicky zidealizovaná atmosféra vášnivého mládí, velká erotická otevřenost (o co jiného hrdinům taky jde...),debut několika velkých hereckých hvězd (Sean Penn, Jennifer Jason Leigh, Forest Whitaker). Minusy: přílišná figurkovitost jednotlivých postav a přílišná epizodičnost celého děje - každá z postav je stereotypně načrtnuta jedním či dvěma povahovými rysy (zkušená kamarádka, šprťák, vyhulenec...), děj pak působí spíše jako sled k sobě přilepených scén. Film v tomto ohledu v mnohém připomíná české studentské komedie z třicátých let (Škola, základ života a Cesta do hlubin študákovy duše). Jen na okraj: v našich luzích a hájích vzniknul ve stejném roce poněkud jiný a přesto v lecčems podobný film - Sněženky a machři. Jen na úplný okraj - Nicloas Cage se ve filmu opravdu mihne, a to dokonce dvakrát (pracuje s Bradem ve fast foodu a obevuje se mezi diváky na zápase amerického fotbalu). ()

Compadre 

všechny recenze uživatele

Teenagerský komedie doznaly za těch třicet let vskutku velkých změn. I když musim s radostí uznat, že na rok 82 je to docela nářez :) V podstatě je tam jako všechno, na co jsme v těchhle komediích zvyklí dnes, akorát tenkrát to nešlo na obrazovku tak nahusto. Nejsrandovnější je zhulenej Sean Penn. Ten chlap zahraje perfektně cokoliv. ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Podle těch pochval, jakých jsem na tenhle snímek viděl spousty, jsem čekal, že půjde o velmi dobrou a stylovou podívanou. Bohužel se z toho vyklubalo neslané a nemastné drama se sbírkou docela zajímavých charakterů. Na komedii je to málo vtipné a na slušné drama málo procítěné. Chtělo to víc Seana Penna a Vincenta Schiavelliho, to jsou pro mne nejlepší postavy tohoto filmu. Místy to mělo dost slušný soundtrack. No, dá se to označit za takový předboj amerických teenage komedií jako Prci, prci, prcičky, a proto zůstanu ještě u tří hvězd. ()

lola3121 

všechny recenze uživatele

Ve srovnání se současnými teenagerskými komediemi určitě nalezne pozorný divák v tomto filmu více odhalených dívčich ňader než je zvykem ukazovat nyní. Mně osobně se ovšem víc než Jennifer Jason Leigh líbil Sean Penn v roli třídního zhulence. Přestože jsem věděla, že ve filmu hraje Nicolas Cage (ještě pod příjmením Coppola), jeho rolička byla zřejmě natolik štěkózní, že jsem ji nezaznamenala. A podruhé na to kvůli tomu asi koukat nebudu, i když jinak jsem se bavila celkem dobře. Škoda, že jsem film neviděla v době jeho vzniku, asi bych ty problémy mladistvých prožívala víc. ()

Dado 

všechny recenze uživatele

Čiastočne má na tom svoj podiel možno i môj postoj k 80. rokom, ktoré mám vďaka ich popkultúre a asi aj tomu, že som ich na vlastnej koži nikdy nezažil, dokonale zidealizované, no Fast Times at Ridgemont High v mojich očiach ešte aj dnes funguje skvele. Ba čo viac, pôsobí na mňa tak vtipným a neviazaným dojmom, že väčšina súčasných tínedžerských komédií v porovnaní s ním pripomína mladšieho brata, predvádzajúceho všelijaké neohrabané pokusy, ktorými sa neúspešne snaží podobať na svojho staršieho súrodenca. Navyše, vidieť Whitakera či Penna (najmä jeho) ešte ako herecké uchá v úlohách karikatúr na špecifické skupiny stredoškolských študentov je na nezaplatenie. (80%) ()

Galerie (69)

Zajímavosti (48)

  • V erotické scéně s Mikem (Robert Romanus) si Stacy (Jennifer Jason Leigh) sundává kalhotky, avšak v dalším záběru, jakmile si pár lehá na gauč, je možné si všimnout, že je má opět na sobě. Když se však Mike z gauče zvedá, Stacy je opět nahá. (fifas2)
  • Nicolas Cage se v titulcích objevuje poprvé a naposled jako Nicolas Coppola. (Kulmon)
  • Pro svou masturbační scénu si Judge Reinhold přinesl velkého robertka bez vědomí ostatních hereckých kolegů. Zhnusení Phoebe Cates je tak více než pravdivé. (Kulmon)

Reklama

Reklama