Reklama

Reklama

VOD (1)

Jak se dá využít volný čas při prodávání v bistru? Tahle parta vám to rozhodně ukáže. Jsme v Americe 80. let, kluci experimentují s drogami, a co připomíná holku, to se snaží přimět k sexu. Navíc se vždycky v dohledu najde nějaký šašek, který se snaží být vtipný… (oficiální text distributora)

Recenze (173)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to asi v 18ti letech, takže v době, když jsem chodil taky na střední školu a připadalo mi to fakt super. Těžko říct, jestli by mi to připadalo stejně zábavný i teď. Skoro se mi ani nechce věřit, že u kolonky režie vidim jméno Amy Heckerling, protože ta jinak posrala všechno, na co šáhla. Ale tohle se jí překvapivě docela povedlo. Jinak Nicolase Cage jsem si nějak nevšimnul... ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Kategorie amerických teenagerovských komedií ve mě už dopředu vyvolává neblahé pocity a představu zábavy ze suterénu, nicméně musím uznat, že Zlaté časy na Ridgemont High se obvyklým představám vymykajíi, i když rozhodně nejde o výjimečný film ve smyslu nového úhlu pohledu nebo artového obsahu. Kupodivu stačí, když si snímek uchovává určitou úroveň, je obsazený kvalitními herci a je zrežírovaný bez snahy za každou cenu se podbízet. Divák v něm vlastně najde tytéž motivy, které jsou jinak pro teenagerovské komedie typické, tedy nevybouřené hormony se spoustou dialogů o sexu (a leckdy i nejen dialogů) se vzájemným pošťuchováním mezi studenty navzájem a jejich profesory. Je zajímavé sledovat herecké počátky Seana Penna a zejména Jennifer Jason Leigh. Pro mě příjemné překvapení, celkový dojem: 75 %. ()

Reklama

Boss321 

všechny recenze uživatele

Teenagerská komedie z počátku 80. let, která rozhodně nezaostává za timi dnešními. Vlastně ze soudobých teen-komedií se jí vyrovnají asi jen první tři díly Prciček. Sledovat "zhuleného" Seana Penna byla opravdu velká zábava a když se dnes podíváte na držitele Oscara, tak by jste ani neřekli, že někdy hrál v podobných filmech. Stejně zlomový jako pro Penna byl jistě i pro pěknou Jennifer Jason Leigh, Foresta Whitakera či Nicolase Cage, který se mihl v miniroličce. První film Amy Heckerlinga a zároveň i její nejlepší a nejúspěšnější. Velká škoda, že v Evropě film není moc známý a tudíž i značně nedoceněný...... ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Spicoli v podání Seana Penna a jeho profesor amerických dějin Hand byli pro mě tím nejlepším v americké teenagerské komedii. Jedná se o předchůdce dalších desítek komedií, které později vznikly na podobné téma, takže určitě film nadčasový. Je tu i víc toho sexu než-li v pozdějších komediích a vtipné to je určitě také. ()

liuk 

všechny recenze uživatele

Tak k z téhle neskutečné slátaniny jsem si utvořil napojení na Schulhoffovy socialistické komedie. Na ty se sice v dnešní době tak nějak (ne)dá koukat, ale kdybych je viděl až teď poprvé, tak je hodím do koše jakbysmet. A s Ridgemontovskou střední to bude pro zámořské diváky asi stejné, kdy si rádi zavzpomínají na Reaganovskou dobu. Jinak si nedokážu představit, jak někdo může mít rád film s tak příšernými herci. Nejsem na herectví nějak vysazen, v podstatě sežeru všechno s tím, že takhle by někdo reagoval mohl, ale tady je to fakt extrém. Je i klidné možné, že scénář Camerona Crowea není nijak hrozný, jenže komedie je žánr, který potřebuje herecké vypichování vtipných situacích ze všech nejvíc. Fakt nevím, co je lepší: jestli neskutečné přehrávání jak často vídáme nebo zcela nezáživné čtení vět ze stromu naproti. Vždyť ty některé rozhovory jsou jak z minutového rozhovoru před akcí v pornu. Občas tedy nejsou jen jak, ale v podstatě by klidně v pornu mohly být, kdyby se trochu sjelo s úhlem kamery. A nakonec jsem si ještě všiml, že i když takovýto děj by se mohl odehrát během ubohého týdne, tak je jen tak mimochodem roztažený na celý rok! Crowe musel tehdy hodně hulit. Fakt zlaté Beverly Hills proti téhle matlanině. Ještě že Penn je fakt perfektní, hlavně když si člověk asociouje s jeho dnešními vážnými rolemi, soundtrack je taky celkem povedený a Brian Becker, hrající balícího guru a zpívající refrény hitovek od Cheap Trick, taky ujde. Ale jinak fakt hnus, aspoň kdyby ve stále se opakující písničce neustále neopakovalo "lalala, all-American boy". Jestli si někdo dělá srandu z BH rozhovorem Stevea a Brandona o rozvázané tkaničce, tak tady by musel vyletět z kůže. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (48)

  • Film měl původně režírovat David Lynch, jemuž se scénář velmi líbil, zároveň ale dodal, že to není nic pro něj. (Kulmon)
  • Film byl natáčen na Van Nuys High School v Kalifornii. (Kulmon)
  • Nicolas Cage lhal o svém věku, aby dostal větší roli, ale producenti zjistili, že mu je jen 17. (Kulmon)

Reklama

Reklama