Reklama

Reklama

VOD (1)

Jak se dá využít volný čas při prodávání v bistru? Tahle parta vám to rozhodně ukáže. Jsme v Americe 80. let, kluci experimentují s drogami, a co připomíná holku, to se snaží přimět k sexu. Navíc se vždycky v dohledu najde nějaký šašek, který se snaží být vtipný… (oficiální text distributora)

Recenze (173)

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Tohle jsem už dlouho chtěl vidět. Film, jenž má svého ducha, potěší kupou výtečně zpracovaných filmařských prvků a zároveň ukazuje jak má správná americká komedie pro teenagery vypadat a ne jak nemá vypadat (prci, prci, prcičky). Divák se dočká kvalitních a vtipných hereckých projevů (Sean Penn) a myšlenka rozhodně není kýčovitá. Jsou tu cool scény (výuka orálního sexu), pohár vtipu je nad mírou, zkrátka čistá "teen" komedie jak má být. 80% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

V Sexbombě od vedle se hlavní hrdinové dívají na absurdně naivní videokazetu se sexuální výchovou a kritizují její naprostou nefunkčnost pro současnou generaci. V kategorii teenagerských nebo romantických komedií je na tom Ridgemont High úplně stejně. Splní účel, ale v mnoha momentech se u ní budete jen blahosklonně usmívat. Kamera se totiž v rozverně veselých momentech zaobírá nejrůznějšími částmi těla chodících studentů a ničí tak veškerou pozitivní atmosféru, která by se dostavila jediným celkovým záběrem na školu. Ten největší problém je ale ve scénáři. Když patnáctiletá hlavní hrdinka jednu chvíli pronesla "když já vlastně nechci sex", jenom jsem kroutil hlavou, kde se najednou objevilo takové moudro u snímku, který ještě pár chvil předtím otevřeně a samoúčelně ukazoval nahotu a pokoušel se rozesmát násilnými vtípky typu "To já o to přišla ve třinácti". S pobavenou reakcí se zkrátka počítá až příliš okatě. Průběh hlavní linie je navíc navoněný a evidentně cílený jako nenápadná moralita. Oproti tomu zbytek filmu, tedy epizodické výstupy nejrůznějších postaviček, jsou vtipné a hlavně Sean Penn je jako třídní zhulenec sice nápadně protěžovaný, ale kdo by se na tvůrce kvůli tomu zlobil, když dokáže být takhle neodolatelný. I přes veškerou okatou snahu vychovávat mladé diváky na zářivě svítícím protikladu nahoty, onanie a sexu jsem se nakonec bavil a z jistého happyendu měl radost. ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Podle těch pochval, jakých jsem na tenhle snímek viděl spousty, jsem čekal, že půjde o velmi dobrou a stylovou podívanou. Bohužel se z toho vyklubalo neslané a nemastné drama se sbírkou docela zajímavých charakterů. Na komedii je to málo vtipné a na slušné drama málo procítěné. Chtělo to víc Seana Penna a Vincenta Schiavelliho, to jsou pro mne nejlepší postavy tohoto filmu. Místy to mělo dost slušný soundtrack. No, dá se to označit za takový předboj amerických teenage komedií jako Prci, prci, prcičky, a proto zůstanu ještě u tří hvězd. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Je zajímavý se koukat na teenagerskou komedii z roku 1982, hlavně proto že tam je mnohem opakuju mnohem víc nahoty než v těch dnešních!!!!!!!!! K tomu přičtěte opravdu geniálního zhulenýho Seana Penna a nabušenýho (v tý době ještě nebyl tlustej) Foresta Whitakera. Je docela těžké všimnout si v tomhle filmu Nicolase Cage, jelikož jeho role je opravdu malá, ale JE TAM :-) Prostě opravdu hodně zábavná komedie s hvězdným obsazením. ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

V polovině sešupu od graffiti ke koláči. Symptomatické je, jak se za devět let od Lucasova majstrštyku vytratila víra v budoucnost a vlastní perspektivy – chybí aspoň jediná postava, která by vůbec uvažovala o úniku z kruhů podřadné práce a hormonálních eskapád někam „ke hvězdám“ – i když to není problém filmu, ale spíš odraz doby, jde z toho na mě větší depka než z českých pozdně normalizačních Básníků, kterými Klein ve stejné době mířil na stejnou cílovku, i když daleko méně explicitně (a neobjevil přitom šest nebo sedm budoucích světových hvězd, ale jen Kříže s Matáskem). **1/2 ()

Galerie (69)

Zajímavosti (48)

  • Sean Penn se ve filmu objevil jako Jeff Spicoli v teniskách Vans Slip-On, což vedlo k raketové popularitě značky. Díky tomu se začaly boty Vans prodávat po celých Spojených státech a později i po celém světě. (venus)
  • Role profesora Handa byla původně nabídnuta Fredu Gwynneovi, ale odmítl roli s tím, že film příliš řeší sex. (Kulmon)
  • Nicolas Cage se v titulcích objevuje poprvé a naposled jako Nicolas Coppola. (Kulmon)

Reklama

Reklama