Reklama

Reklama

VOD (1)

Jak se dá využít volný čas při prodávání v bistru? Tahle parta vám to rozhodně ukáže. Jsme v Americe 80. let, kluci experimentují s drogami, a co připomíná holku, to se snaží přimět k sexu. Navíc se vždycky v dohledu najde nějaký šašek, který se snaží být vtipný… (oficiální text distributora)

Recenze (173)

Marqta 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách je to podle mého názoru průměrný, nebo lehce podprůměrný snímek. Ničím se neliší od současných "high school movies", jedno klišé střídá druhé a všichni se mají nakonec krásně šťastně až do smrti, aby to působilo víc švihácky. Jediné co snad stojí za zmínku je povedený výkon zhuleného Seana Penna a přiznávám, že jsem se místy celkem bavila. Stejně ale nechápu to vysoké hodnocení tady (72%) - nechápu za co. Za mě to jsou dvě hvězdičky a rozhodně nemám v plánu si tenhle filmový zážitek v blízké době zopakovat, jestli vůbec někdy. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Tohle jsem už dlouho chtěl vidět. Film, jenž má svého ducha, potěší kupou výtečně zpracovaných filmařských prvků a zároveň ukazuje jak má správná americká komedie pro teenagery vypadat a ne jak nemá vypadat (prci, prci, prcičky). Divák se dočká kvalitních a vtipných hereckých projevů (Sean Penn) a myšlenka rozhodně není kýčovitá. Jsou tu cool scény (výuka orálního sexu), pohár vtipu je nad mírou, zkrátka čistá "teen" komedie jak má být. 80% ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to asi v 18ti letech, takže v době, když jsem chodil taky na střední školu a připadalo mi to fakt super. Těžko říct, jestli by mi to připadalo stejně zábavný i teď. Skoro se mi ani nechce věřit, že u kolonky režie vidim jméno Amy Heckerling, protože ta jinak posrala všechno, na co šáhla. Ale tohle se jí překvapivě docela povedlo. Jinak Nicolase Cage jsem si nějak nevšimnul... ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

V podstate ide o teenagerskú americkú komédiu z roku 1982. Nejde v nej o nič prevratné, riešia sa po mnoho generácií stále rovnaké problémy. Všetko charakterizuje jedna z úvodných scén: Veď o nič nejde, ide len o sex. Takže prakticky celý film sa točí okolo toho ako zbaliť chalana, ako zbaliť babu, potom ešte ako najskôr čo najviac vytočiť a následne zvládnuť nasieračských profesorov, ako vydržať trápnu brigádu vo fastfoode v ešte trápnejšej uniforme a nad tým všetkým sa vznáša všadeprítomný hormonálny pretlak, ktorý si niektorí jedinci odbúravajú ako Sean Penn drogami. Čudujem sa, že film má pomerne vysoké hodnotenie, ja neviem, ale pre mňa je to len prehliadka flákačov z osemdesiatych rokov. Na to, že film je z roku 1982, je celkom odvážny, plný nahotín, neviazaného sexu, úchylákov a najhoršie je, že takmer propaguje drogy. V hlavnej úlohe uvidíte Seana Penna, ktorý je prakticky v každom zábere naozaj geniálne zhúlený. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Opojena geniálním Snídaňovým klubem jsem byla zvědava, zdali Zlaté časy na Ridgemontu budou laděny v podobném stylu. Nebyly, ale rozhodně šlo o příjemnou podívanou, které však chyběl nějaký zásadní příběh a příliš překypoval jednoduchými "teen" klišé a prvky typu "kdo, co, koho a jak." Film je zpracován jakoby flákačským stylem, v němž se nic podstatného neděje, není tu zápletka či nijak extra zajímavé charaktery. Až na Seana Penna s vyhuleným hlasem Michala Suchánka:) Jeho postava zde stejně k mému zklamání nedostala příliš mnoho prostoru. Na to, jak byla zajímavá, jí mohlo být věnováno mnohem více místa. Jennifer Jason Leigh zde vypadá jako růžolící nevinnost sama a taky se pěkně odhalila:) Potěšil osobitý Vincent Schiavelli v malé roli laskavého učitele. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (48)

  • Školní maskot je vlk, stejně jako maskot Van Nuys High School, kde se film natáčel. (Kulmon)
  • Film byl natáčen na Van Nuys High School v Kalifornii. (Kulmon)
  • Debut Nicolase Cage. (Kulmon)

Reklama

Reklama