Reklama

Reklama

VOD (1)

Jak se dá využít volný čas při prodávání v bistru? Tahle parta vám to rozhodně ukáže. Jsme v Americe 80. let, kluci experimentují s drogami, a co připomíná holku, to se snaží přimět k sexu. Navíc se vždycky v dohledu najde nějaký šašek, který se snaží být vtipný… (oficiální text distributora)

Recenze (173)

Shit 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl neskutečnej nářez. Neni to ani tak dějem, protože ten je povětšinou stejný jako filmy s podobným zaměřením, jako spíš tim co tady předvádí Sean Penn. On je tady prostě jednoznačně nejlepší, příběh je tady jen něco druhořadýho a jen se čeká až Penn vlítne na scénu a svým vyhuleným hlasem řekne nějakou hlášku. kdykoliv se objeví, tak na sebe strhne pozornost a v tu chvíly neexistuje nic jiného než on a jelikož je to celkem často a to i když jeho postava neni úplně ta nejhlavnější, tak prostě nemůžu dát nic jiného než 5*, skvěle jsem se bavil. A abych nezapoměl, příběh taky neni špatnej a ještě můžete vidět nahou Jennifer Jason Leigh, tak hurá do toho ()

castor 

všechny recenze uživatele

„Nechci sex. Sex může mít každej. Chci vztah. Chci romantiku.” - „Romantiku? V Ridgemontu? Nemáme tady ani kabelovou televizi a ty chceš romantiku.” Výsledek nemá zrovna pevnou dějovou strukturu, ale je spíš sledem epizod o trablech dospívání. Pokud někdo (příběhově) vyčnívá, tak Jennifer Jason Leigh, která touží poznat lásku a radí jí v tom protřelejší kamarádka Phoebe Cates, která se zase líbí jejímu bráchovi (fastfooďák Judge Reinhold). Pak jsou tu ještě další hoši, kteří jim nadbíhají nebo nesměle vyčkávají, a dívky je posuzují i podle toho, kde brigádničí, protože třeba zrovna trhač lístků v kině není žádné terno. A pak jsou tu tací, kterým je všechno jedno, snad jen ideální vlna a kvalitní matroš (zhulený surfař Sean Penn). Za scénářem stojí podle vlastní knihy později uznávaný Cameron Crowe, režie se ujala Amy „Kdopak to mluví” Heckerling. Na svou dobu přišli s poměrně svěžím a hlavně odvážným kouskem (puritáni to ovšem bez potíží zvládnou), který si to ovšem nijak nekomplikuje, a definovali žánr studentské (teenagerské) komedie. Výsledek nastartoval kariéru několika hercům i tu Croweovu. Dodnes má něco, čemu se říká kultovní status, a vlastně až éra Prciček na něj tak nějak navázala. Hormony mají zelenou!! ()

Reklama

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Pro mne velké zklamání. Celý film je neuvěřitelně zmatený a ani mladé tváře pozdějších hvězd nedokázaly u snímku udržet mou pozornost a tak jsem ho zhruba v půlce vypnul. Jediný výraznější projev předvedl Sean Penn(dalo by se říci jak jinak), ale jeho postava měla nepochopitelně málo prostoru. Možná někdy po opětovném shlédnutí změním názor, ale příliš tomu nevěřím. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Matička současných teenagerských komedií. Styl Camerona Crowa je poznat. Nejzajímvější na tomto filmu, který je podle mého názoru spíše slepencem scének (a nijak to nevadí), jsou tehdy mladí herci, kteří jednoho krásného dne dostanou Oscara, tedy Sean Penn, Forrest Whitaker a Nicolas Cage. Toho ovšem byl velký problém najít. ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Pradědeček mezi "teen movies". Dnešní filmy s touto tématikou jsou však mnohem více (a přes míru) vulgární, zato kozy v nich neuvidíte. Film je krátký a nenudí ani chviličku. Prostě super zábava. Nezestárnul, přestože dnešní svět je trochu jinde. Jo a Cage jsem si teda nevšimnul. Snad jen to jméno v titulcích Nicolas Coppola mě praštilo do očí :-) Jinak Sean Penn je teda zatraceně cool, stejně jako poprsí Jennifer Jason Leigh. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (48)

  • Školní maskot je vlk, stejně jako maskot Van Nuys High School, kde se film natáčel. (Kulmon)
  • Ve filmu se objevili tři herci, kteří později získali Oscara: Sean Penn, Forest Whitaker a Nicolas Cage. (Kulmon)
  • Nicolas Cage byl původně zvažován pro roli Brada Hamiltona, ale na castingu příliš neoslnil. (Kulmon)

Reklama

Reklama