Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Založeno na skutečných událostech po hurikánu Katrina. Záplavy, přerušení dodávky elektrického proudu a spalující vedro způsobily, že vyčerpaní pracovníci nemocnice v New Orleans museli činit drastická rozhodnutí. (Apple TV+)

Videa (3)

Trailer

Recenze (22)

grogodil 

všechny recenze uživatele

Kroťte očakávania, nie je to ďalšie Treme. V porovnaní s Treme to je vlastne veľmi komorné, no aj na svojej malej ploche jednej nemocnice a časovom rámci len pár dní celkom hutné drama, ktoré má svoje silné momenty. Minimálne prvú polovicu krásne funguje budovanie tej čoraz zúfalejšej, beznádejnejšej atmosféry. Viete, že každá epizóda bude dusnejšia a náročnejšia a podmienky horšie a horšie. Posledné tri epizódy sa však zmenia v súdne ťahanice a tie očakávané najvypätejšie momenty sa dozvedáme už len retrospektívne skrz výpovede. Je to zo zrejmých a úplne pochopiteľných dôvodov a vďaka postave prokurátora Butcha tu funguje ten širokoperspektívny pohľad na prebiehajúce vyšetrovanie... No predsa len tomu pocitovo trošku padne reťaz práve v momente, keď človek čaká, ze ho to chytí pod krk práveeže najsilnejšie a ukážu to najväčšie beznádejné nemocničné inferno, aké žiadneho z nás ani len nenapadlo, keď sme pred rokmi kukali na správy v bedni. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Díly odehrávající se v nemocnici jsou sugestivní koncentrací stupňujících se beznaděje a zoufalství. Nemocniční personál se pohybuje na hranici sebeobětování s vědomím, že to nebude stačit a šok, který vyvolá skutečnost, že některé z pacientů nebude možné zachránit, je naprosto hmatatelný. Upřímně řečeno nevybavím si, kdy naposledy jsem inkasoval takhle ostrou emotivní bombu. Jestli vůbec někdy. Doktoři, sestry, zřízenci, i ta holka od počítače, ti všichni se pro mě stali absolutními hrdiny. Další tři díly se pak nesly ve znamení vyšetřování lékařky, která měla podat pacientům smrtící koktejl a zároveň se řešila etická otázka a totiž zda je správné bezbolestně zabít pacienta, anebo ho nechat osamoceného celé dny umírat. Z hlediska práva je to jasné a na první pohled se může zdát, že i rozhodnutí o nedobrovolné eutanázii je v pořádku, ale jen do určité chvíle. Pak nad tím společně s některými z postav začnete přemýšlet a dost možná vás to přinejmenším nalomí. Herecky bezchybné a vedle spolehlivé Farmigy bych zmínil Julii Ann Emery, která mě tady hodně bavila. Za mě naprostá pecka, ke které se ale v budoucnu raději vracet nebudu. 100% ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Vtahující série dle skutečných událostí, který v těch nejlepších chvílích připomene bezchybný Černobyl (který je ale samozřejmě o kus dál). Velice napínavé vyprávění o ničivé povodni, která na pět dní uvezní New Orleanskou nemocnici a všichni si sáhnout nejen na dno ale budou muset zajít ještě dál, aby se postarali o desítky svých pacientů, z nichž určitě ne všichni mohou přežít. Poslední tři díly, které se soustředí na vyšetřování, postrádají napětí a nálehavost a možná by šli skrouhnout na díly dva, ale jinak velice poutavé a profesionálně natočené i zahrané. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

seriál se zaměřuje na události v jedné nemocnici v New Orleans během hurikánu Katrina a po něm. V první fázi sledujeme doktory a pacienty, kteří zde zůstali "uvězněni" v ne zrovna super podmínkách. V té druhé pak sledujeme co se dělo ve chvíli kdy bylo v nemocnici objeveno několik desítek mrtvých a vzniklo podezření, že došlo ze strany personálu ke zločinu Kontroverzní případ o kterém sem neměl tušení je rozhodně zajímavé téma a jelikož nám neukazuje úplně všechno nechává diváka úspěšně na vážkách skoro celou dobu. Důkazy se sice přiklánějí na stranu obžaloby, ale i tak ve vás bude hlodat červíček pochybnosti. Zahrané je to skvěle a to samé platí i o technické stránce, která je během hurikánu správně skličující...80% ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Sice jsem se v mnoha momentech cítil opravdu sklíčeně, přeci jen tahle jednohubka pojednává o jedné z největších přírodních katastrof, co v 21. století postihla značně obydlenou část světa, v jiných pasážích na mě to až přespříliš melancholické vyprávění moc nefungovalo, a právě proto musím jít cestou prostředního hodnocení. Apple umí skrze své vysoké rozpočty točit na oko lahodící záležitosti, ale to ne vždycky stačí k řádnému požitku. [viděno na Apple TV+] ()

Galerie (54)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie prebiehalo v kanadskom Toronte v nemocnici North York General Hospital. (Real Tom Hardy)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama